تحولات لبنان و فلسطین

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری از ثبت حدود چهار میلیون درخواست مردمی در این مرکز در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: ما با افزایش ۱۶ برابری درخواست‌ها و مطالبات مردم نسبت به سایر دولت‌ها روبرو هستیم و این به دلیل امیدی است که هموطنان به حل مشکلات و پاسخگویی به آن از سوی دولت دارند.

از ثبت حدود ۴میلیون درخواست و امیدواری مردم تا پاسخگویی برخط رئیس‌جمهور

به گزارش قدس آنلاین؛ یکی از حلقه‌های ارتباطی بین دولت و مردم، مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری است که وظیفه انتقال بدون واسطه پیام‌ها، نظرات، گزارش‌ها و مطالبات مردم از طریق میزهای خدمت، سامانه پاسخگویی تلفنی ۱۱۱ و سامانه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت (سامد) را بر عهده دارد؛ مرکزی که شهریور ۱۴۰۰ دور جدید فعالیت‌هایش در «دولت مردم» را با مدیریت حجت‌الاسلام والمسلمین «احمد صالحی» و با ارتقای ساختارش آغاز کرد.

مرکزی خاموش در دولت قبل که چراغش در دولت سیزدهم به عنوان نقطه تلاقی و ارتباط مردم و دولت با برپایی میز خدمت در تمام استان‌ها و رسیدگی به مشکلات مردم روشن شد. راه‌اندازی نظام ارتباطات مردمی نه تنها در قوه مجریه بلکه در تمام قوا به عنوان یکسان سازی نظام ارتباطات مردمی در زُمره فعالیت این مرکز در دولت سیزدهم است که توانست تمامی دستگاه‌های دولتی، قضایی، مجلس و نهادهای نظامی و عمومی و انتظامی را پای خط بیاورد تا از نزدیک و بدون واسطه پاسخگوی طرح ها، مشکلات و دغدغه های مردمی باشد که این حضور تنها به استان ها بسنده نشد بلکه در یکسالگی دولت با برپایی میز خدمت در مکان های برگزاری نماز جمعه و حتی راهپیمایی ۲۲ بهمن که ۴۲ دستگاه پاسخگوی خواسته های مردم بودند، شاهد هستیم.

یکی از اتفاق های مهم در این دولت توسط مرکز در دور نخست سفرهای استانی رئیس جمهور بود که بیش از ۵۴۰ هزار ملاقات چهره‌به چهره مردم با بالاترین مقام دستگاه‌ها انجام شده که اقدامی بی‌نظیر و اتفاق مبارکی است‌. همچنین در خلال دور نخست سفرهای استانی بیش از ۸۵ درصد درخواست ها منجر به نتیجه شده است. علاوه بر آن در دور نخست سفرها ۲ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۷۶۵ نامه، درخواست و مطالبات مردمی واصل شد که بیش از ۸۲ درصد از آنها در چرخه رسیدگی قرار گرفت و اقدامات آن انجام شد و بقیه نیز در حال پیگیری است.

دولتی که از دور افتاده ترین و محروم ترین نقاط درخواست مردمی به امید اجابت دارد که نمونه آن بی بی گل پیرزن کوهرنگی بود که در جریان سفر رئیس جمهور به چهارمحال و بختیاری و در مسیر عبور آیت‌الله رئیسی ایستاد تا نامه‌اش را شخصاً به وی بدهد، این بانوی ۷۰ ساله در نامه خود تکمیل واحد مسکونی نیمه‌کاره و درمان دختر معلول خود را خواستار شده بود که رییس‌جمهور دستور رسیدگی به وضعیت بی‌بی‌گل را داد و مشکل ساخت خانه را برای ۴۳ خانوار حل کرد.

فراوانی نامه ها و امیدواری مردم

رویکرد دولت مردمی و تغییر راهبرد از پشت میزنشینی به حضور در میدان و پیگیری مطالبات در واقع یکی از افتخارات دولتِ در میدان است که مردم احساس کنند مشکلات آنها پیگیری می شود و یکی از علت‌های فراوانی نامه‌ها در سفرهای استانی دولت سیزدهم، امید مردم به شنیده شدن درخواست‌ها و مطالبات آنها در میزهای ارتباطات مردمی در استان‌ها و مرکز بوده که زمینه را فراهم‌کرده است و عمده مطالبات مردم در زمینه اشتغال، بهداشت، معیشت و درخواست‌های اداری چون انتقال از یک دستگاه یا تغییر شرایط استخدام است.

راه اندازی نخستین میز خدمت برای اقلیت های دینی

در خلال برپایی میز خدمت در استان ها، همزمان با آغاز سال نو میلادی و به منظور تکریم جامعه مسیحیان برای نخستین بار میز خدمت برای اقلیت‌های دینی در سه استان کشور برپا شد؛ میزی که بی سابقه بوده است.

همچنین به منظور برقراری ارتباط دو سویه مردم و دولت برای نخستین بار در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران میز خدمت و با حضور ۱۱ دستگاه اجرایی برگزار شد که دولت سیزدهم تلاش دارد به جای این که نخبگان از فضای کاری ناامید شوند با تمام توان در کنار آنها برای اجرایی کردن ایده‌ها قدم بردارد.

پیگیری نامه‌های رسوب شده مردم از دولت‌های گذشته

یکی از اقدامات این مرکز در دولت سیزدهم، پیگیری نامه‌های رسوب شده مردم از دولت‌های گذشته در این مرکز بوده که نسبت به پاسخگوی مطالبات و درخواست های مردم توجهی به آن نمی شد و بخشی از نامه های دولت قبل در این مرکز رسیدگی شده است.

راه اندازی سامانه پاسخگویی برخط دولتمردان به تماس های مردمی

در راستای رویکرد مردمی دولت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی مبنی بر ارتباط بی‌واسطه مسئولان با مردم و ابلاغ معاون اول رئیس‌جمهور طی سال گذشته، وزیران، معاونان و اعضای کابینه موظف شدند در روزهای مشخصی از هفته پاسخگوی تماس‌های تلفنی شهروندان در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری باشند. به همین منظور دور نخست پاسخگویی برخط دولتمردان برای نخستین بار در این دولت راه اندازی شد و همه مسئولان دراین مرکز به خط شدند.

در واقع طرح پاسخگویی مستقیم اعضای کابینه به مردم از طرح های مهم و تحولی دیگری در مرکز ارتباطات مردمی است که از آذرماه سال گذشته تاکنون ۱۹ نفر از اعضای کابینه شامل ۱۰ وزیر و هشت معاون رئیس‌جمهور به تماس‌های تلفنی مردم پاسخ دادند و شخص رئیس‌جمهور هم برای نخستین بار در مرکز حاضر شدند و به صورت نمادین پاسخگوی چند تماس تلفنی مردم شد. طرحی بدون توقف دور دوم خود را آغاز کرده است.

یک اتفاق بی‌سابقه در پاسخگویی روسای جمهور به مردم

اما یکی از ابتکارات این دولت پاسخگویی برخط شخص رئیس‌جمهور به تماس‌های تلفنی مردمی بود که برای نخستین بار یک رئیس‌جمهور با حضور در این مرکز مستقیم پاسخگوی تماس های مردم شد. این نخستین بازدید رئیس جمهور از راه اندازی مرکز ارتباطات مردمی در تاریخ انقلاب بوده و تاکنون سابقه نداشته که رئیس قوه مجریه در مرکز حاضر شود و پای حرف مدیران مرکز بنشیدند که این اقدام وی اهمیت جایگاه این مرکز را به اثبات رساند.آقای رئیسی در این بازدید به شکل نمادین در اهمیت جایگاه مرکز، خود به پرسش های مردمی پاسخ داد که عمده موضوعات در زمینه اداری و معیشتی بود و در عین حال تذکر و دستورات لازم را اعمال کرد.

افزایش ۱۶ برابری مطالبات مردمی در مقایسه با سایر دولت‌ها

«حجت الاسلام احمد صالحی» رئیس این مرکز در گفت‌وگو با ایرنا درباره فعالیت های ۲۱ ماهه این مرکز در دولت سیزدهم از مجموع تماس‌ها و درخواست‌ها و دیدارهای چهره به چهره از ابتدای دولت تاکنون اعلام کرد که در این ۲۱ ماه از فعالیت دولت سیزدهم بیش از ۳ میلیون ۷۰۰ هزار تماس، درخواست مکتوب و دیدارهای چهره به چهره در سفرهای استانی به ثبت رسیده است که این نشان دهنده امیدی است که مردم از رسیدگی به مسائل آنها حاصل شده است.

وی به میزان پاسخ‌گویی دولت به درخواست‌های مردمی در سفرهای استانی توضیح داد: ما با افزایش ۱۶ برابری درخواست‌ها و مطالبات مردم نسبت به سایر دولت‌ها شاهدیم و این به دلیل امیدی است که مردم به حل مشکلات و پاسخ‌گویی به آن از سوی دولت دارند و بهترین چیزی که می‌تواند امید مردم را بیمه کند پاسخگویی است.همچنین این نامه‌ها در خود مراکزاستانها بازبینی، ثبت و با نظارت مرکز ارتباط مردمی ریاست جمهوری در سایر دستگاه‌ها توزیع می‌شود و مردم اطمینان داشته باشند که تمامی نامه‌های قابل پیگیری است.

رصد عملکرد مرکز توسط رئیس جمهور

رئیس‌ مرکز ارتباطات مردمی این را هم افزود که رئیس‌جمهور تمامی گزارش‌های مرکز ارتباطات را شخصا مطالعه کرده و دستورات لازم را صادر می‌کند و برای مرکز جای امیدواری است که مهم‌ترین جایگاه ارزیابی و نظارتی عملکرد مدیران از سوی رئیس‌جمهور بر عهده این مرکز گذاشته شده است.

وی افزود: مجموعه نظارتی سامانه ۶۱۳۳ طراحی شده است که اگر مردم از عملکرد دستگاهی ناراضی باشد می‌تواند به این سامانه مراجعه و شکایت خود را ثبت کند.

نخستین ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و مدیران توسط مرکز

حجت الاسلام صالحی یکی از اقدامات این مرکز را اعلام نخستین گزارش کارنامه مردمی دستگاه‌های اجرایی از سوی این مرکز عنوان کرد و گفت: یکی از وعده های محقق شده از سوی این مرکز جدیت ما در ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و مدیران و همچنین تهیه و اعلام عمومی گزارش‌های مستدل و شفاف از روند امور، رویکردها و عملکردهای آن‌ها به رئیس جمهور بود که امسال محقق شد.

این گزارش شامل شاخص‌هایی همچون توجه به کارگروه صدای مردم (شاخص‌های ۶ گانه)، ملاقات چهره به چهره (شاخص‌های ۶ گانه)، پاسخگویی برخط سامانه ۶۱۳۳ (شاخص‌های ۴ گانه)، ستاد ارتباطات مردمی سفرها شکلی و محتوایی (شاخص‌های به ترتیب ۲۵ و ۹ گانه)،‌ سامد (شاخص‌های کمی و کیفی ۷ گانه) است.

حجت‌الاسلام والمسلمین صالحی افزود: ارائه این گزارش‌ها معیار و سنجش دقیقی به‌منظور تمییز دادن دستگاه‌ها و مدیران دولتی کارآمد و ناکارآمد یا دارای نقاظ ضعف از یکدیگر است. این مهم موجب می‌شود تصمیم‌گیران با نگاه همه‌جانبه و روشن‌تری حرکت پرشتاب دولت را در مسیر حل مشکلات وپیگیری مطالبات ودرخواست های مردم تنظیم کنند.

دعوت از رئیس‌جمهور برای حضور در سامانه برخط

حجت الاسلام صالحی در پاسخ به سوالی درباره حضور رئیس‌جمهور در پاسخگویی برخط به تماس‌های مردمی در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در دور دوم گفت: به طور قطع رئیس جمهور در این دور هم حضور می‌یابند که در دور نخست پاسخگویی دولتمردان در مرکز ارتباطات مردمی آیت الله سید ابراهیم رئیسی در بهمن ماه گذدشته بدون واسطه در این مرکز حاضر شد و پای دغدغه‌های مردم نشست که این نخستین بازدید رئیس جمهور از راه اندازی مرکز ارتباطات مردمی در تاریخ انقلاب بوده و تاکنون سابقه نداشته که رئیس قوه مجریه در مرکز حاضر شود و پای حرف مدیران مرکز بنشیدند که این اقدام وی اهمیت جایگاه این مرکز را به اثبات رساند.

وی ادامه داد: این حضور نشان دهنده جایگاه مرکز و پاسخگویی بدون واسطه با مردم است و رئیس جمهور هم برای حضور در دور دوم پاسخگوی برخط دولتمردان به تماس‌های مردمی دعوت می‌کنیم و حتماً رئیس جمهور در این مرکز حاضر می‌شوند زیرا اصل ایده و نگاه و فرآیندی که در این راستا در مرکز شروع شده براساس نگاه شخص رئیس جمهور بود و معتقد است که مسئولان باید پاسخگو باشند.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی این را هم گفت که از معاون اول رئیس جمهور هم برای حضور در این مرکز دعوت شده که محمد مخبر قول داد تا در این سامانه حضور یابد.

خوزستان رکوردار بیشترین دریافت نامه در دور دوم

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در بخش دیگری از این گفت و گو درباره رکورد بیشترین نامه های دریافتی در پنج سفر استانی رئیس‌جمهور در دور دوم به استان‌های خراسان جنوبی، یزد، بوشهر، خوزستان و آذربایجان شرقی اعلام کرد که خوزستان رکورد دار بالاترین ثبت حجم نامه‌ها و درخواست‌ها را به خود اختصاص داده است. در حالی که در سه سفر نخست استان یزد با ثبت بیش از ۴۶ هزار تماس تلفنی و حدود یکصد هزار نامه رکود نامه‌های مردمی را در اختیار داشت و حال خوزستان رکوردشکنی کرد. از ثبت ۲۴۰ هزار درخواست مردمی در چهارمین مقصد رئیس‌جمهور به استان خوزستان در دور دوم سفرهای استانی خبر داد و گفت که بیشترین حجم نامه در دور دوم سفرهای استانی به دیار نخل و ایستادگی اختصاص داشت.

ثبت بیش از ۳ میلیون ۷۰۰ هزار درخواست

رئیس مرکز نظارت بر ارتباطات مردمی ریاست جمهوری درباره مجموع تماس‌ها و درخواست‌ها و دیدارهای چهره به چهره از ابتدای دولت تاکنون اعلام کرد که در این ۲۱ ماه از فعالیت دولت سیزدهم بیش از ۳ میلیون ۷۰۰ هزار تماس، درخواست مکتوب و دیدارهای چهره به چهره در سفرهای استانی به ثبت رسیده است که این نشان دهنده امیدی است که مردم از رسیدگی به مسائل آنها حاصل شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.