تحولات منطقه

رئیس دانشگاه پیام نور در پاسخ به پرسشی درباره طرح ساماندهی و ادغام دانشگاه پیام نور گفت: بحث تجمیع مطرح شد با توجه به اینکه هیچ دانشگاهی نمی‌تواند ماموریت‌های پیام نور را دنبال کند به این نتیجه رسیدند که این دانشگاه نباید تجمیع شود. البته اصل آمایش و ساماندهی را می‌پذیریم اما باید متوازن باشد.

رئیس دانشگاه پیام نور کشور بیان کرد: دانشگاه پیام نور نباید تجمیع شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

ابراهیم تقی‌زاده در نشست خبری که در دانشگاه پیام نور ساری برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه پیام نور بعد از سه دهه به عنوان دانشگاه نسل چهارم با شیوه آموزش ترکیبی دارای ۳۴۴ هزار دانشجو است ۹۰ درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی، حدود ۹۸۰ دانشجوی مقطع دکتری در حال تحصیل هستند.

وی افزود: ۸۵ درصد دانشجویان دانشگاه پیام نور در رشته‌های علوم انسانی و بقیه در بین دیگر رشته‌ها تحصیلات تکمیلی را می‌گذرانند.

به گفته تقی‌زاده ۳۶۰ مرکز و واحد دانشگاهی پیام نور در سطح کشور فعال است که از این تعداد ۳ هزار و ۵۸۰ عضو هیئت علمی، بیش از ۱۲ هزار استاد مدعو و قریب به ۸ هزار نفر کارمندان این دانشگاه هستند.

رئیس دانشگاه پیام نور با اعلام اینکه دانشگاه پیام نور در بین دانشگاه‌های باز و از راه دور در آسیا در جایگاه دوم و در سطح دنیا در رتبه ششم قرار دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه در سایر کشورها حداقل یک دانشگاه باز دایر شده است پیشنهاد شد تا دانشگاه پیام نور با شیوه باز اداره شود. در این روش دانشگاه از انعطاف پذیری در ساعت کلاس آموزشی، حضوردانشجو و برگزاری آزمون برخوردار است.

رئیس دانشگاه پیام نور کشور با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در ۱۶ استان مرزی کشور و ۱۷ نمایندگی در خارج از کشور شعبه دارد، گفت: در دانشگاه کابل بیش از یک هزار دانشجوی افغانستانی مشغول به تحصیل هستند. البته دانشجویان سایر کشورها را ایرانی‌های مقیم همان کشور تشکیل می‌دهند. این مسئول به موفقیت دانشگاه پیام نور در ایجاد مراکز رشد، خانه‌های خلاق، رشته‌های دانش‌بنیان و مهارتی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه افت دانشجو در کل دانشگاهای کشور فراگیر است اما در دانشگاه پیام نورظرفیت همه رشته‌ها تا حدود اشباع شده است.

تقی‌زاده با اشاره به نظام رتبه بندی جایگاه دانشگاه پیام نور در تایمز۱۵۰۰ در لایدن ۷۷۷ دربیومتریک۱۴۱۶ است، گفت: با توجه به اینکه در علم سنجی وزارت علوم دانشگاه پیام نور در رتبه ۱۶ قرا دارد سعی داریم در نظام رتبه بندی به زیر هزار برسیم.

وی تصریح کرد: دانشگاه پیام نور با انتشار ۱۴۹ عنوان کتاب رتبه سوم را در بین دانشگاه‌های کشور به لحاظ کتاب‌های منتشر شده در سطح بین‌المللی کسب کرد و با ارتقای رتبه ۹۱۰ پله‌ای دانشگاه در سال ۱۴۰۰ و با ثبت آثار علمی پژوهشی استادان در سطح جهان به رتبه هزار و ۴۰۰ رسید.

این مسئول مزیت بارز دانشگاه پیام نور را کم بودن شهریه دانست و ادامه داد: نسبت به جذب هیئت علمی تفاهم‌هایی با دیگر دانشگاه‌ها صورت گرفته است.

معاون حقوقی مجلس و هماهنگی امور استان‌های دانشگاه پیام نور نیز در این نشست گفت: دانشگاه پیام نور در بیش از سه دهه نقش موثری در عمومی‌سازی آموزش عالی در سطح کشور به‌ویژه برای زنان و بانوان داشت.

مجتبی سلطانی احمدی با اشاره به اینکه شهریه دانشگاه پیام نور یک سوم شهریه دانشگاه‌های غیرانتفاعی و غیره است، افزود: همین عامل برای دانشگاه‌های خصوصی تهدید محسوب می‌شود.

سلطانی یک سوم قبول شدگان در مقطع تحصیلات تکمیلی را از دانشجویان پیام نور دانست و خاطرنشان کرد: مردم به آموزش پیام نور اعتقاد دارند و اجازه نمی‌دهند که هیچ آسیبی به این دانشگاه وارد شود.

معاون حقوقی مجلس و هماهنگی امور استان‌های دانشگاه پیام نور اظهار کرد: آمایش نباید در حد شعار باقی بماند، در سطح کلان نظام آموزش عالی تحرکی از آمایش در بخش‌های دیگر نمی‌بینیم و تمرکز روی پیام نور است در حالیکه آمایش باید متوازن باشد.

این مسئول افزود: آمایش اگر چابک سازی است چرا در قالب پردیس‌هایی که در سایر نقاط کشور توسعه پیدا کرده است صحبتی نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.