تحولات منطقه

ائتلاف ۱۴ فوریه بحرین و برخی از سازمان‌های حقوق بشری از سازمان ملل خواستند تا آل خلیفه را برای متوقف کردن شکنجه زندانیان تحت فشار قرار دهد.

درخواست سازمان‌های حقوق بشری برای توقف شکنجه زندانیان در بحرین
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، «ابراهیم العرادی» مدیر دفتر سیاسی ائتلاف جوانان انقلاب ۱۴ فوریه بحرین اعلام کرد که سازمان ملل شکنجه را جنایت انسانی می‌داند و  شکنجه کرامت ذاتی و انسانی را از بین می‌برد.

وی در یک سخنرانی ویدئویی به مناسبت روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه تاکید کرد که سازمان ملل در رأس آن «آنتونیو گوترش» بیش از هر زمان دیگری می‌دانند که باید یک  نقش برجسته و تاریخی خود در توقف خونریزی و شکنجه بازداشت‌شدگان  در داخل زندان ها و دفاتر تحقیقات آل خلیفه که  از حمایت آمریکا و انگلیس برخوردار است، انجام دهند.

ابراهیم العرادی تاکید کرد که در اولین دقیقه بازداشت هر شهروند بحرینی اعم از زن یا مرد، تخلفات علیه آن‌ها آغاز می‌شود و آن‌ها تحت بازداشت‌ خودسرانه، ناپدید شدن اجباری،اجبار به اعتراف دروغین تحت شکنجه و .. قرار می‌گیرند.

مدیر دفتر سیاسی ائتلاف جوانان ۱۴ فوریه بحرین در ادامه افزود:حتی بازداشت‌شدگانی که آزاد شده‌اند نیز روزانه با تهدید و محرومیت از تمامی حقوق شهروندی خود مواجه هستند و همچنین برنامه توانبخشی که تضمین کننده سلامت و تداوم زندگی آنها باشد، وجود ندارد.

وی  از جامعه جهانی و دولت ها و نهادها خواست تا به نقض حقوق بشر در بحرین که قربانیان زیادی برجای گذاشت و حق حیات را از آنها سلب کرد، رسیدگی کنند. با این امید که این نهادهای بین المللی بر  آل خلیفه فشار بیاورند تا جلوی این تخلفات روزانه را بگیرد.

از سوی دیگر سازمان‌های حقوق بشری از آل خلیفه خواستند تا به سیاست شکنجه و رویکرد معافیت از مجازات  در این کشور پایان دهد.

مرکز حقوق بشر بحرین به مناسبت روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه اعلام کرد که  دولت بحرین قوانین، منشورها و اسناد بین‌المللی را که همه اشکال شکنجه را جرم انگاری می داند، نقض می‌کند و  بازداشت‌شدگان را مجبور به اعتراف  دروغین می‌کند.

بر اساس گزارش این نهاد حقوق بشری، بسیاری از بازداشت‌شدگان اعلام کردند که برای گرفتن اعتراف یا به عنوان مجازات شرکت در تظاهرات مسالمت آمیز شکنجه شده اند و همه اشکال شکنجه در کلانتری‌ها، ستادهای امنیتی، مراکز و زندان ها انجام می‌شود و گاهی اوقات نیز م این شکنجه منجر به مرگ بازداشت‌شدگان منجر  می‌شود.

مرکز حقوق بشر بحرین از کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا مقامات بحرین را تحت فشار قرار دهند و از هزاران نفر در بحرین که قربانی شکنجه شده‌اند پشتیبانی  و از کسانی که امروز در بازداشتگاه‌ها برای اعتراف کردن شکنجه می‌شوند حمایت کنند.

مرکز مذکور نگرانی شدید خود را در مورد ادامه شکنجه در بحرین، به ویژه در مراکز بازجویی برای گرفتن اعترافات اجباری، ابراز کرد.

سازمان سلام برای دموکراسی و حقوق بشر نیز به نوبه خود اعلام کرد که شکنجه‌های سیستماتیک در بحرین با تلاش  مقامات این  کشور برای پنهان کردن واقعیت آنچه که زندانیان سیاسی در معرض آن قرار گرفته‌اند و در معرض آن هستند ادامه دارد. 

مجمع حقوق بشر بحرین در روز دوشنبه ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳ سمیناری آنلاینی ترتیب داد و در آن شرکت کنندگان که شامل خانواده‌های قربانیان شکنجه  بودند با توجه به اعمال گسترده شکنجه، تخلفات و بدرفتاری در داخل زندان های بحرین را تایید کردند.

این سازمان‌ها خواستار پایان دادن به شکنجه در داخل زندان‌های آل خلیفه و آزادی همه زندانیان  سیاسی شدند و بر لزوم تلاش برای پایان دادن به شکنجه در بحرین و رویکرد معافیت از مجازات در این کشور تاکید کردند.

این سازمان‌های حقوق بشری در ادامه  خواستار  انجام یک تحقیق مستقل در مورد تمام ادعاهای شکنجه و بدرفتاری، و ملزم کردن  آل خلیفه به پذیرش گزارشگر ویژه شکنجه برای نظارت در زندان‌ها شدند.

مرکز حقوق بشر بحرین اخیرا   نیز  از بیش از ۶۵ مورد نقض حقوق بشر توسط آل خلیفه علیه شهروندان در ماه مه ۲۰۲۳ خبر داد.

مرکز حقوق بشر بحرین سلسله حملات علیه زندانیان سیاسی در زندان مرکزی «جو» را که خواستار تضمین حقوق خود، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و توقف انتقام‌جویی علیه آنها از جمله مجازات دسته جمعی هستند،مورد بررسی قرار داد.

این درحالی است که رسانه‌های مختلف اخیرا اعلام کردند که آل خلیفه به سلسله بازداشت‌های خودسرانه جوانان بحرینی در مناطق مختلف به دلایل سیاسی ادامه می‌دهد.

شبکه رصد و پی‌گیری یورش‌ها در بحرین اعلام کرد که نیروهای آل خلیفه اخیرا چندین جوان را  بازداشت کردند.این بازداشت‌ها درحالی صورت می‌گیرد که تعداد کمی از بازداشت شدگانی که در آستانه اتمام دوران محکومیت خود هستند، آزاد می‌شوند، زیرا باقیمانده مدت زمان حبس خود را به عنوان بخشی از به اصطلاح «مجازات جایگزین» در «زندان‌ها» سپری می‌کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.