تحولات لبنان و فلسطین

سومین عملی که حجاج باید در سرزمین منا انجام دهند، حلق یا تقصیر است؛ با انجام این عمل تمام محرّمات احرام بر آنان حلال می‌شوند و می‌توانند لباس احرام را بیرون آورده و لباس معمولی خود را بپوشند.

پایان محرمات احرام بر حاجیان بعد از انجام "حلق"

به گزارش قدس آنلاین، از روز هشتم ذی‌الحجه که «یوم الترویه» نام دارد، مناسک حج تمتع ۱۴۰۲ رسماً آغاز شد و زائران بیت‌الله الحرام بعد از احرام و وقوف در عرفات، راهی مشعرالحرام شدند؛ آنها شب گذشته را در مشعرالحرام بیتوته کردند و از اذان صبح تا طلوع آفتاب وقوف داشتند و بعد از نماز صبح به سمت سرزمین منا حرکت کردند تا سایر اعمال را به جا بیاورند.

نخستین عملی که زائران باید انجام دهند رمی جمره عقبه است که برای انجام آن باید در آخرین نقطه غربی منا حضور یابند؛ دومین عمل واجب، قربانی کردن و سومین عمل، حلق یا تقصیر است، حاجی باید موهای سر خود را بتراشد، یا تقصیر کند، یعنی مقداری از مو و ناخن خود را بچیند.

 با انجام این عمل تمام محرّمات احرام بر او حلال می‌شود، بجز حرام بودن زن و مرد بر یکدیگر و استفاده از بوی خوش، که آنها هم با انجام بقیّه اعمال حلال خواهد شد؛ بنابراین، پس از تراشیدن سر یا تقصیر می‌تواند لباس احرام را بیرون آورده و لباس معمولی خود را بپوشد.

مردانی که سال اوّل حج آنهاست، بنا بر احتیاط واجب باید سر بتراشند و تقصیر کفایت نمی‌کند، ولی افرادی که بار اوّل آنها نیست می‌توانند تقصیر کنند یا سر بتراشند.

ـ بانوان باید تقصیر کنند

ـ محل حلق یا تقصیر مِنا است.

ـ زمان حلق یا تقصیر، تا روز سیزدهم ذی حجه است، گرچه احتیاط واجب آن است که روز عید انجام شود.

ـ اگر حاجی برای قربانی به کسی وکالت دهد، تا وکیل او قربانی نکرده، نمی تواند حلق یا تقصیر کند، بنابر این کسانی که خود به قربانگاه نمی‌روند، باید صبر کنند تا به آنها اطلاع داده شود که قربانی انجام شده و پس از اطمینان به ذبح شدن حیوان حلق یا تقصیر کنند.

ـ کسی که خودش حلق یا تقصیر نکرده، نمی‌تواند موی شخص دیگری را بچیند یا بتراشد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.