تحولات منطقه

رییس سازمان زندان ها با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «صف اول» به سوالات مرتبط با حوزه عملکردی سازمان زندان‌ها بویژه حرفه‌آموزی تا حبس‌زدایی پاسخ گفت.

۷۵ هزار زندانی در زندان‌ها به اشتغال روی آورده‌اند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،  غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها در هفتمین روز از هفته قوه قضائیه دربرنامه زنده تلویزیونی «صف اول» شبکه خبر با محوریت «عملکرد سازمان زندان‌ها از حرفه‌آموزی تا حبس‌زدایی» حضور یافت.

وی در آغاز زندانبانی را از مشاغل سخت، پرصعوبت و پرمسئولیت دانست و در ادامه گفت: زندان یکی از واقعیت‌های تلخ همه جوامع بشری است؛ در این ارتباط مهمترین رسالت و مأموریت ما در سازمان زندان‌ها، اصلاح و تربیت و بازگشت سعادتمندانه زندانیان به آغوش جامعه است. نشان سازمان زندان‌ها حکایت از مأموریت ما و مبیّن زندانبانی مبتنی بر آموزه‌های دینی است همچنان‌که به تعبیری اگر کسی موفق شود فردی را از گم‌گشتگی به ره‌یافتگی هدایت کند، گویی او را زنده کرده است.

۹۷۰۰ نفر از زندانیان در برنامه‌های قرآنی در زندان‌ها فعالیت دارند

رئیس سازمان زندان‌ها با اشاره به سه محور کاری این دستگاه توضیح داد: ما تابع آرای صادره از مراجع قضایی هستیم بنابراین بخشی از کارمان به اقدامات «تأمینی» برمی‌گردد که باید در نگهداری و امنیت زندانی اهتمام داشت و وضعیت رفاهی‌اش را برقرار کرد. در حوزه اقدامات تربیتی نیز هدفگذاری به سمت اصلاح و بازسازگاری اجتماعی زندانی است که هم‌اکنون با برنامه‌های متعدد فرهنگی و تربیتی درحال اجراست.

 محمدی اضافه کرد: همین الان در زندان‌ها زمینه تحصیل زندانیان از نهضت سوادآموزی گرفته تا مقطع دکتری فراهم است. هم‌اکنون آمار قابل توجهی از زندانیانی را داریم که در همین زندان سواد آموخته‌اند. در حوزه قرآنی ۹۷۰۰ نفر از زندانیان ذیل برنامه‌های قرآنی قرار گرفته‌اند که بطور مثال در سال اخیر ۷۲ زندانی موفق به حفظ کل قرآن شده‌اند.

وی همچنین ضمن اشاره به به برگزاری جشنواره‌های ورزشی و فرهنگی توضیح داد: در چرخه اصلاح، تأمین و تربیت زندانیان تلاش کرده‌ایم اوقات فراغت آنان را با مهارت‌یابی فنی و اشتغال پرکنیم تا زمینه اشتغال آنان پس از آزادی نیز فراهم شود. براین اساس هم به‌عنوان بخش سوم فعالیت‌ها بر اقدامات حمایتی متمرکز هستیم؛ توجه به خانواده زندانیان، مددکاری در زندان‌ها، مراقبت پس از خروج زندانی برای پایش و نظارت بر او و منع بازگشتش به زندان در این زمره قرار دارد.

۷۵ هزار زندانی شاغل در زندان‌ها به اشتغال روی آورده‌اند

رئیس سازمان زندان‌ها دراین رابطه و درپاسخ به اینکه چنددرصد از محکومین زندان‌ها دارای سوءسابقه هستند، گفت: خوشبختانه قانونگذار به اشتغال و اعطای تسهیلات لازم برای مهارت‌آموزی و توسعه اشتغال در زندان‌ها توجه داشته؛ بنابراین توانسته‌ایم بطور جدی به موضوع اشتغال بها داده‌ و برهمین اساس هم آمار بازگشت زندانیان به زندان کاهش یافته است؛ به‌نحوی که در سال ۱۴۰۱ از هزار نفر فقط ۴۵ نفر بازگشت به زندان داشته‌اند. پس هرچه قدر به اشتغال به عنوان مهمترین امر اصلاح و تربیت زندانیان توجه کنیم، قطعا آمار بازگشت آنان نیز کاهش می‌یابد.

به گفته این مقام قضایی هم‌اکنون ۷۵ هزار زندانی به شکل مولّد و نشسته در زندان‌ها درحوزه اشتغال فعالند و هزار واحد تولیدی موجود با تولید ۵ هزار محصول دست زندانیان در حرفه‌های مختلف اعم از اشتغال نشسته، کارگاهی داخل زندان و کار در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و خدماتی درخارج از زندان برای زندانیان واجد شرایط درحال فعالیت است.

 محمدی اشتغال در زندان‌ها را یک تکلیف قانونی دانست و افزود: در سال اخیر با رشد ۴۰ درصدی حقوق و دستمزد به زندانیان مواجه بوده‌ایم که این رقم برحسب مهارت، نوع کار و منطقه زندانیان متفاوت است و البته باتوجه به شاخصه‌های تورمی این دستمزد در سال جاری نیز افزایش می‌یابد. ناگفته نماند که هرچقدر به اشتغال در زندان‌ها اهمیت بدهیم خود به خود امنیت زندان‌ها بیشتر و آمار تخلفات کاهش می‌یابد در این‌ارتباط اکنون بندهای کارگری زندان‌ها حداقل تخلفات را دارند.

اشتغال اجباری در زندان‌ها وجود ندارد

وی همچنین با اعلام اینکه در زندان‌ها کار و اشتغال اجباری وجود ندارد، فعالیت زندانیان در این حوزه را تسهیل‌کننده دریافت امتیازات و ارفاقات قانونی دانست و در ادامه گفت: بخش‌های خصوصی و کارآفرینان سهیم در اشتغال‌زایی زندانیان هم‌اکنون به پشتوانه مشوق‌هایی همچون معافیت مالیاتی و بهره‌مندی از تسهیلات بدون بهره با رغبت و انگیزه بیشتری به اشتغال برای زندانیان وارد شده‌اند. در این راستا درسال گذشته ۲۸۲ میلیارد تومان از تسهیلات قانونی برای اشتغال‌زایی جذب شده که این جذب اعتبارات نشان از اقبال بخش خصوصی دارد.

رئیس سازمان زندان‌ها در پاسخ به سوالی درباره چگونگی طبقه‌بندی در زندان‌ها گفت: طبقه‌بندی زندانیان از گذشته‌های دور درحال انجام است اما طبقه‌بندی مولفه‌های مختلفی مثل جنس و یا سن و غیره دارد؛ بی‌شک در همه زندان‌ها طبقه‌بندی زندانیان رعایت می‌شود یعنی نوجوانان در کانون اصلاح و تربیت نگهداری می‌شوند و در زندان‌ها نیز زندانیان برحسب نوع جرائم مثل محکومین مالی، جرائم خشن یا سارقین و غیره طبقه‌بندی‌شان متفاوت است و درکنار هم نیستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha