به گزارش قدس آنلاین، سارا فلاحی در مورد بررسی موضوع توافق اسفندماه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی و اینکه ادعا شده خلاف قانون اقدام راهبردی است، اظهار داشت: برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران متعلق به نهاد خاصی نیست و کاملا موضوع آن حاکمیتی است و نباید با آن سیاسی برخورد شود بلکه باید بر اساس مصالح نظام این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
رییس کمیته هستهای کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: سازمان انرژی اتمی کشور در مقام اجرا، مجری انجام سیاستهای کلان نظام است و هیچگاه این سازمان در زمان ریاست محمد اسلامی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی و حتی قبل از آن، از قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران عبور نکرده است.
نماینده مردم ایلام در مجلس با بیان اینکه متن قانون اقدام راهبردی در کمیسیون امنیت ملی مجلس تدوین شده است، یادآور شد: رهبر معظم انقلاب هم از این قانون حمایت کردند و در بازدیدهایی که اعضای کمیسیون به همراه برخی از اعضای کمیسیون اصل نود مجلس از بخشهای هستهای کشور انجام دادند و گزارشی از آن تهیه شدد، مشخص شد سازمان انرژی اتمی در اجرای قانون اقدام راهبردی هیچگونه تخطی نداشته است.
وی با بیان اینکه در صورت عدول سازمان انرژی اتمی از قانون اقدام راهبردی، باید کمیسیون امنیت ملی مجلس مدعی این موضوع شود، گفت: ما نباید در این شرایط به کشور التهاب وارد کرده و به نحوی خبرسازی کنیم که سازمان انرژی اتمی دچار بیانگیزگی و استیصال شود.
فلاحی با بیان اینکه سران قوا و رهبر معظم انقلاب در جریان کامل نحوه و نوع فعالیت سازمان انرژی اتمی قرار دارند، تصریح کرد: نهادهای بالادستی در جریان عملکرد این سازمان هستند و سازمان طبق قانون اقدام راهبردی، برنامهها و اهداف هستهای کشور را پیش میبرد.
رییس کمیته هستهای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه نباید با سازمان انرژی اتمی به صورت بخشی یا سیاسی برخورد کرد، گفت: بهتر است دوستان در مجلس و سایر بخشها در چارچوب مصالح نظام اظهار نظر کنند. حتی در گزارشی چند صفحهای که به عنوان رییس کمیته هستهای به اعضای کمیسیون اصل نود پاسخ دادم، میزان غنی سازی اورانیوم، شرایط سانتریفیوژها، سایتهای نطنز و فردو در این گزارش بررسی و به کمیسیون اصل نود ارائه شده است.
وی با تاکید بر اینکه برنامه هستهای کشور یک برنامه ملی برای نظام اسلامی است، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم این برنامه را تقویت کرده و قدردان دانشمندانی باشیم که در این مجموعه خالصانه فعالیت میکنند و خرده گرفتن از عملکرد مجریانی که فقط سیاستهای نظام را اجرا میکنند، بی انصافی است.
گفتنی است؛ توافق ایران و آژانس اسفندماه سال گذشته و پس از سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام و بیانیهای در این خصوص صادر شد تا گامهایی به منظور تسهیل همکاریهای گستردهتر جهت تسریع در حل مسائل پادمانی باقی مانده به نحو مقتضی برداشته شود.
بر اساس این توافق، تعاملات بین آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران با روحیه همکاری و با رعایت کامل صلاحیتهای آژانس و حقوق و تعهدات جمهوری اسلامی ایران بر اساس موافقتنامه پادمان جامع صورت خواهد پذیرفت و در خصوص مسائل پادمانی باقیمانده مربوط به سه مکان، ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری و ارائه اطلاعات و دسترسی بیشتر به منظور رسیدگی به آن را اعلام کرد.
همچنین ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه میدهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیتهای راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند. روش اجرای آن طی یک نشست فنی که به زودی در تهران برگزار میشود، میان دو طرف مورد توافق قرار خواهد گرفت.
پس از این توافق، مسئولان سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ابعاد این توافق را تشریح کردند؛ همان زمان اعضای این کمیسیون در گفت وگو با رسانه ها اعلام کردند که توافق صورت گرفته بر اساس قانون اقدام راهبردی بوده و انحرافی صورت نگرفته است.
نظر شما