افتتاح وسایل و لباسهای نو در عید غدیر!
شما هم از آن مادرهایی هستید که بعضی از لباسها، کیفها، کفشها و... را برای بچهها کنار میگذارید تا برای مناسبت یا مهمانی خاصی نو بمانند؟ یا بعضی از اسباببازیها را مخفی میکنید برای روز مبادا که همهٔ اسباببازیهای دمدستی دلشان را زد؟ کار خوبی میکنید. اصلاً باید همین طور باشد! ولی از آنجایی که عید غدیر یک روز ویژه است، حتماً میتوانید استثنا قائل شوید. از لباسها و وسایلی که برای روز مبادا گذاشتهاید، رونمایی کنید و آنها را در اختیار فرزندتان قرار دهید تا کیفش را ببرد. چه روزی بهتر از این روز؟
بزرگانمان توصیه کردهاند در عید غدیر لباس نو بپوشیم و بهترین عطرها را بزنیم. اگر لباس، عطر و... نویی دارید، روز عید غدیر افتتاحش کنید. اجازه بدهید پا را فراتر بگذاریم و بحث را به هر وسیلهٔ نو در خانه بکشانیم. از آچار و پیچگوشتی تا ملاقه و قابلمه! ای بسا سعادت برای اشیاء که در این روز پربرکت انجام وظیفهشان را آغاز کنند.
عید غدیر، بهترین فرصت برای هدیه دادن به بچهها
شاد کردن بچهها با خرید وسایل لازمشان
اگر فرزندتان به چیزی نیاز دارد خریدش را موکول کنید به روز عید غدیر. یک تیر و دو نشان! اگر اصراری ندارد که خودش موقع خرید همراهتان باشد، میتوانید از چند روز قبل به صورت اینترنتی خریدش را انجام بدهید که تا روز عید به دستتان برسد. بسیاری از فروشندگان اینترنتی، سفارشها را مطابق درخواست و سلیقهٔ مشتری، بستهبندی و کادوپیچ میکنند. یادتان باشد یکی از هیجانانگیزترین کارهای دنیا، باز کردن هدیه است. این لذت را در شادترین روز آیینیمان به فرزندتان هدیه بدهید.
منوی غدیری تدارک ببینید
محبوبترین غذاها، میوهها و خوراکیها را در روز عید غدیر برای فرزندتان مهیا کنید. البته جوری خودتان را به خرج نیندازید که تا آخر ماه جیبتان خالی باشد.
این روز را اختصاص بدهید به شاد کردن بچهها. یکی از راههای شاد کردن بچهها پختن غذای موردعلاقهشان است. اگر بچهها دوست دارند میتوانید با هم آشپزی کنید. لطف خداست که بچهها معمولاً غذاهای عجیب و غریبی نمیخواهند. بیشتر وقتها با یک ماکارونی پرملات، یک بشقاب سیبزمینی سرخکرده یا پیتزای خانگی ساده راضی میشوند. میدانیم اصرار دارید غذای سالم بخورید. ولی طوری نمیشود اگر همین یک روز را کمی کوتاه بیایید. بگذارید خاطرهاش برای بچهها ماندگار شود.
بچهها را در نذری دادن شرکت بدهید
نذری دادن را در صدر غدیرانههایتان بگذارید
میدانستید انفاق و اطعام در عید غدیر ۱۰ برابر روزهای دیگر ثواب دارد؟ حضرت علی (ع) در خطبهٔ غدیریه میفرمایند: «کمکهای مالی به دیگران در امروز (غدیر) به اموالتان برکت می بخشد و بر عمرتان می افزاید؛ مهربانی به دیگران سبب رحمت و عنایات حق خواهد شد.».
شیرینی، شربت، میوه، غذای نذری، شکلات یا هر چیزی که در توانتان هست تهیه کنید و با کمک بچهها بین مردم پخش کنید. از وقتی کرونا پا به دنیایمان گذاشت، کمی مناسبات را تغییر داد. طوری که نذری دادنها کمتر شد و توزیع بستههای کمکمعیشتی بین نیازمندان، بیشتر. خدا را شکر که از شر کرونا خلاص شدیم. ولی اگر هنوز بر همان عهد هستید، میتوانید با کمک دوستان و آشنایانتان بستههای کمک مؤمنانه آماده کنید و به دست نیازمندانی که میشناسید برسانید. در هر صورت، فرزندانتان را وارد فرآیند تصمیمگیری و تهیه و توزیع این اقلام کنید.
دستگیری از محرومین را برای فرزندتان الگو کنید
فرهنگ وارداتی جدید تلاش میکند ما و فرزندانمان را به سمت فردگرایی و خودمحوری سوق دهد. در چنین فرهنگی کمک به همنوع و دستگیری از نیازمندان جایی ندارد. این بهترین فرصت است که فلسفهٔ کارهای خیر و کمکهای مؤمنانه را به زبان ساده برای بچهها توضیح بدهید. از نظام اسباب و وسایل و واسطهها برایشان بگویید تا بدانند خداوند کارهایش را با واسطهها انجام میدهد و این بار ما لیاقت پیدا کردهایم تا واسطهٔ خداوند باشیم و نذری یا بستهها را به دست دیگران برسانیم. او حتماً از تجربهٔ حس کمک کردن به دیگران، مفید بودن و راضی کردن خداوند لذت خواهد برد.
همین نقطه جایی است که میتوانید از انفاقهای شبانهٔ حضرت علی علیهالسلام بگویید و الگوی کمک به همنوع، بدون خودنمایی و منتگذاری را در ذهن فرزندتان نقش بزنید.
اگر شرایط تهیهٔ بستههای کمک را ندارید، با بچههایتان به مسجد یا محلی بروید که چنین بستههایی را آماده میکنند. به آنها کمک کنید یا برایشان شربت ببرید تا خستگی از تن بیرون کنند.
«نادعلی»خوانی را در خانه باب کنید
در چنین روز پربرکتی اگر دعا نکنیم و حاجت نخواهیم، چه کنیم؟ دعاهایی که به مولا علی علیهالسلام منتسب است به بچهها معرفی کنید. برایشان بگویید چه نعمت بزرگی داریم که میتوانیم چنین بزرگانی را واسطه قرار دهیم تا حاجتمان را از خداوند بگیریم. بگویید در لحظات سخت و ترس و اندوه، دست به دامان حضرت شوند و از او کمک بخواهند؛ این همان مفهوم توسل است. اینها را به زبان ساده و متناسب با سطح درک بچهها توضیح بدهید که به جانشان بنشیند.
یکی از زیباترین دعاها دربارهٔ حضرت علی علیهالسلام، دعای معروف «نادعلی» است. این دعا با روش ختم خاصی برای برآورده شدن خواستهها توصیه شده است. ایام عید غدیر فرصت خوبی است که بچهها را تشویق کنید این دعا را حفظ کنند. میدانید آنچه در کودکی به خاطر سپرده میشود به ندرت از ذهن میرود. دعای «نادعلی» و توسل به صاحبش میتواند در آینده هم دستگیر فرزندتان در شرایط سخت باشد.
مسابقهای برای برندهشدن تمام شرکتکنندگان
تصمیم به حفظ یا قرائت هر دعایی که گرفتید فایل آن را از اینترنت بگیرید و در خانه پخش کنید. دستهجمعی با آن همخوانی کنید. معنی آن را با هم بخوانید. به فرزندتان بگویید جملاتی از متن دعا را که دوست دارد با خط خودش بنویسد و با نقاشی و رنگآمیزی زیبایش کند. آن را هر جایی که دوست دارد نصب کنید تا با دیدن مداومش، از بر شود.
مسابقهٔ حفظ دعای انتخابی بین بچههای خویشان و دوستان، حتماً جذابیت این روز را برای کودکان بیشتر میکند. اما یادتان باشد محور مسابقه بهتر خواندن یا از بر بودن کل دعا نیست. مهم خاطرهای است که به جا میماند. پس به همهٔ شرکتکنندگان جایزه بدهید.
جشن خانوادگی عید غدیر را فراموش نکنید!
جشن خانگی را هم در برنامه بگذارید
کلی مراسم جشن و مولودی عید غدیر هست که میتوانید به همراه خانوادهتان شرکت کنید. این جشنهای محلی و دستهجمعی را از دست ندهید. اما سعی کنید یک جشن خودمانی و جمعوجور هم در خانهٔ خودتان بگیرید و برکت شادی در این مناسبت را میهمان خانهتان کنید. همه در هال دور هم بنشینید. یک دعای کوتاه از امیرالمؤمنین یا خطبهٔ کوتاهی از نهجالبلاغه را بخوانید و دربارهٔ معنیاش با هم حرف بزنید. اگر بلدید بعدش مولودی بخوانید یا از بچهها بخواهید این کار را بکنند. اگر نه یک مولودی شاد غدیری را که قبلاً از اینترنت گرفتهاید پخش کنید و همراهش دست بزنید و شادی کنید.
تعریف کردن لطیفه و خاطرات بامزه را چاشنی جشنتان کنید. بازیها و سرگرمیهایی را که فرزندانتان دوست دارند به جشن بیفزایید تا در این عید بزرگ بیشتر لذت ببرند.
نظر شما