به گزارش قدس خراسان، جشن خودکفایی ۸۰۰۰ مددجوی کمیته امداد استان خراسان رضوی با عنوان اشتغال، تولید و توانمندسازی صبح روز سه شنبه ۱۳ تیرماه در مشهد برگزار شد.
مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی ضمن تشکر و قدردانی از مجریان طرح اشتغال و یاوران اشتغال در استان بیان کرد: امام هادی(ع) میفرمایند «هر کس بذر خوبی را بکارد، شادمانی درو خواهد کرد» و امروز برپایی جشن خودکفایی نشان دهنده کاشتن بذر خوبی بوده که به همت دولت، مجلس و دستگاههای اجرایی انجام شده است.
رضا سلم آبادی افزود: برنامه اشتغال امداد در سال ۱۴۰۱ ، ۱۸۲۵ میلیارد تومان بود که ۱۷۱۶ میلیارد تومان از طریق تبصره ۱۶، تبصره ۱۸ و صندوق امداد ولایت محقق شده است.
ایجاد بیش از ۲۵هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد خراسان رضوی
وی تصریح کرد: در حوزه هدایت شغلی ۳۳هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی در سال ۱۴۰۱ توسط کمیته امداد انجام شد که نشان می دهد ۹۸ درصد فرصت شغلی محقق شده است. در سامانه رصد نیز ۲۳ هزار و ۸۰۰ شغل تعهد استان بوده که ۲۵ هزار و ۳۵۰ مورد آن، یعنی ۱۰۷ درصد محقق شده است.
سلم آبادی افزود: در حوزه راهبری شغلی یکمیلیون فرصت شغلی تعهد استان بود که ۴۲۳ مورد سهم کمیته امداد و ۱۶ هزار مورد سهم خراسان رضوی بوده است که ۸۳ درصد آن محقق شده است که از میانگین کشوری بالاتر است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی ادامه داد: در صندوق ضمانت اشتغال ۱۷۴۴ وام به خانوادههایی که توانایی معرفی ضامن نداشتند، پرداخت شد. تعداد تسهیلات اشتغال پرداخت شده در سال ۱۳۹۷ ،۷ هزار و ۲۰۰ مورد و در سال گذشته حدود ۲۰ هزار مورد بوده است. ضمن این که تعداد خانوادههای خودکفا شده در سال ۹۷ ، ۱۷۹۳ و در سال گذشته ۷هزار و ۳۶۱ خانواده بوده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه ما سال جاری، تحقق حدود ۳۴ هزار میلیارد ریال منابع مالی است.
پرداخت بیش از ۱۵هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال به مددجویان استان
پس از آن دبیر شورای هماهنگی بانکهای عامل خراسان رضوی مطرح کرد: در سال ۱۴۰۱ ، بانکهای عامل ۱۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال به مددجویان کمیته امداد استان پرداخت کردند.
حمید صفایی نیکو افزود: بانک ها با پرداخت تسهیلات اشتغال جمع کثیری از مددجویان را به سمت تولید، اشتغال و کار آفرینی هدایت کردند.
وی ادامه داد: میزان تسهیلات در سال ۱۴۰۰، حدود ۵هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بوده است و از ابتدای سال جاری حدود ۲ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.
صفایی نیکو افزود: تعداد شعب بانکها در استان حدود ۲ هزار شعبه باجه و گیشه و شامل ۱۲ هزار پرسنل هستند که بخش عمدهای در تبصره ۱۶ نقش دارند. در دو سال اخیر تکالیف بانکها در بحث پرداخت تسهیلات خانوادههای تحت پوشش امداد، وام ازدواج، فرزندآوری، بنیاد برکت و علوی، اشتغال و مسکن روستایی و بهزیستی افزایش یافته است و این موجب شده پرسنل زحمایت زیادی بکشند.
وی تصریح کرد: در حوزه اعطای تسهیلات نگاه وظیفهای نداریم و این مساله را تکلیف اخلاقی و انسانی خود میدانیم. معتقدیم هر کدام از این حرکتها موجب اتفاقات بزرگی این چنینی میشود و این برای ما نعمت و غنیمت است.
توسعه روستا باید با اشتغال پایدار همراه باشد
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در جشن خودکفایی ۸۰۰۰ مددجوی امداد، هدف کمیته امداد را ایجاد و توسعه اشتغال برای رفع محرومیت عنوان کرد و افزود: بهترین راه و موفقترین راه محرومیت زدایی ، ایجاد اشتغال است.
حجت الاسلام محمد حسین زاده بحرینی با اشاره به اینکه کمیته امداد اشتغال زایی را سرلوحه کارهای خود قرار داده است، افزود: این نهاد با این اقدام موجب ایجاد نشاط در خانوادههای ایرانی و توانمندسازی شده است.
وی افزود: بعد از انقلاب برای مناطق روستایی و حاشیه شهرها کارهای زیادی صورت گرفته و آمارها دلگرم کننده است اما در این میان از یک کار غافل شدیم. توسعه روستا وقتی مفید، موثر و پایدار است که با اشتغال همراه باشد. ما کارهای زیادی برای توسعه کردیم اما در حوزه اشتغال آفرینی هنوز هم عقب هستیم.
بحرینی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها عدم ایجاد شغل پایدار برای روستاییها و فرزندان آنها بوده است. اما مددجویان کمیته امداد به سراغ مشاغلی رفتند که بازار فروش دارد و باید از آن حمایت کرد تا توسعه یابد.
خودکفایی بیش از ۲۴هزار مددجو از ابتدای سال
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در این مراسم بیان کرد: هدف ما این است که امسال ۱۰۰ هزار مددجو از حمایت ما خارج شوند. در همین راستا از ابتدای امسال تاکنون ۲۴ هزار و ۱۰۰ نفر خودکفا شدهاند.
مرتضی بختیاری با بیان اینکه در هدفگذاری شورای عالی اشتغال، کمیته امداد ۵۰۰ هزار سهم داشت، عنوان کرد:از این سهم ۵۰ درصد آن به غیر مددجوها اختصاص پیدا میکند. مجلس نیز در بودجه امسال ۲۵ همت برای ایجاد اشتغال در مددجویان وام قرضالحسنه در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱میلیون و ۳۰۰هزار نفر مستعد اشتغال هستند. اگر این افراد از تحت پوشش کمیته خارج و خودکفا شوند، عزت را به خانه اینها بردهایم.
بختیاری افزود: یکی از مهمترین ماموریتهای ماتوانمندسازی است و امیدواریم بتوانیم به اهدافمان در اشتغال که یکی از شاخصههای مهم توانمندی است عمل کنیم.
۳۹درصد اشتغال کل کشور در خراسان رضوی
در ادامه استاندار خراسان رضوی با اشاره به فعال بودن جریان اقتصاد و اشتغال در استان بیان کرد: در سامانه رصد تاکنون ۱۱۵هزار تعهد شغلی داشتیم که نسبت به جمعیت استان و نسبت به اشتغال تعهد دولت عدد بالایی است. استناد به مرکز آمار، ۱۰۶هزار اشتغال خالص در استان وجود دارد که ۳۹درصد از اشتغال کل کشور را شامل میشود و جای تقدیر و تشکر دارد.
یعقوبعلی نظری افزود: ضمن حفظ کارهای روبنایی، سیاست کمیته امداد به انجام کارهای زیربنایی از جمله توانمندسازی است. برای تشکیل خانواده و امر ازدواج، جهیزیه توزیع میشود در عین حال برای تحکیم خانواده اشتغال زایی در دستور کار است و این بسیار امر مبارکیست که توسط این نهاد درحال اجراست.
وی ادامه داد: پیام اساسی این فعالیتها توجه به نیازهای اولویتدار و اورژانسی و در عین پرداختن به کارهای ماندگار و اساسی و زیربنایی است که اهمیت زیادی دارد.
نظری با اشاره به اینکه در برخی نقاط استان مشکلات جدیتر است افزود: باید هم برنامهریزی موضوعی داشته باشیم و هم باتوجه به مشخصات برخی مناطق، لازم است که به صورت خاص آنها را در دستورکار قرار بدهیم. یکی از این مناطق شهرستان کلات است. استعدادهای بسیار خوبی در شهرستان کلات و بسیاری دیگر از شهرستان وجود دارد که رفع مشکلات و استفاده از استعدادها از رویکردهای ماست. انشالله با همت کمیته امداد در این مناطق و دیگر مناطق استان بتوانیم گرهها را باز کنیم مشکلات را کاهش بدهیم.
در ادامه باحضور مسوولان کشوری و استانی از تعدادی از کارآفرینانی که تحت پوشش کمیته امداد بوده و به خودکفایی رسیدند تقدیر به عمل آمد.
پس از آن فرمان اجرای رزمایش اهدای ۱۲۰۰ جهیزیه با رمز یاعلیبن ابی طالب توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شد.
خودکفایی ۱۰۰هزار مددجوی کمیته امداد در سال جاری/نرخ بیکاری به ۹درصد رسید
صولت مرتضوی با اشاره به نظریه عدالت اجتماعی که توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی مطرح شد بیان کرد: برای اجرایی کردن این نظریه نیاز به موسساتی پیشبینی میشد. یکی از این موسسات، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بود. خدماتی که این بنیاد ایجاد کرد در جای جای حکومت در بهسازی و ساخت مسکن روستایی به چشم میخورد.
وی افزود: اما طرح و موسسه بزرگ دیگری که امام(ره) طراحی کردند، کمیته امداد بود. کمیته امداد در راستای عملیاتی کردن نظریه عدالت اجتماعی و ایجاد تعادل و توزان در جامعه اقداماتی نظیر تعادل بخشی به منابع و درآمد ملی و توزیع عادلانه ثروت، دستگیری از نیازمندان، ایجاد آموزش برای خودکفایی، بروز و ظهور عزت نفس در بین جامعه هدف، فراهم کردن بستر ازدواج آسان را به ثمر رسانده است
مرتضوی افزود: بعد از گذشت ۴۴ سال از عمر انقلاب، خوشبختیم که خدمت امام راحل عرض کنیم که ای امام! در جوار حق آسوده خاطر باش که امروز فرزندان شما در کمیته امداد، در جای جای ایران اسلامی از نهبندان خراسان جنوبی تا بازفت چهارمحال و بختیاری و روستاهای دورافتاده سیستان و بلوچستان آستین همت را بالا زدند و به مدد نیازمندانی که تنها آرمانشان زندگی با عزت است شتافتند. بنابر گزارش رئیس کمیته امداد امام خمینی در محضر رهبر معظم انقلاب، در سال جاری ۱۰۰ جشن خودکفایی برای ۱۰۰هزار مددجوی کمیته امداد برگزار خواهد شد. جشن خودکفایی ۸هزار مددجو خراسان رضوی نیز اقدام بزرگی در راستای تکافل اجتماعی است
وزیر کار ادامه داد: به استناد اسناد بالادستی، احکام و اموزه های دینی از جمله قانون اساسی، یکی از وظایف عمده نظام جمهوری اسلامی، ایجاد اشتغال است. در دولت سیزدهم ،حسب دستور رئیس جمهور، موضوع ایجاد ۱ میلیون فرصت شغلی در دستورکار قرار گرفت. به عنوان خادم مردم با کمال افتخار عرض میکنم، در سال سال ۱۴۰۱، این دستور محقق شد.
وی ادامه داد: کمیته امداد توزیع عدالت آموزشی برای فرزندان محروم مناطق محروم را پیگیری کرد و اکنون شاهد آن هستیم که در بسیاری از دانشگاههای کشور این عزیزان صاحب منسب و کرسی علم آموزی هستند. در بخش مسکن نیز، کمک به مسکن روستاییان و نیازمندان باز هم در حوزه کار کمیته قرار گرفت. علاوه بر این، در موضوع ازدواج جوانان امروز شاهد توزیع ۱۲۰۰ بسته جهیزیه هستیم که توسط خیرین از محل منابع عمومی تامین اعتبار شده است.
مرتضوی بیان کرد: خوشبختانه نرخ بیکاری برای اولین بار در تاریخ پس از انقلاب به ۹ درصد رسید و تلاش میکنیم همواره کاهش پیدا کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما هنوز هم در بخشی از حوزهها مشکلاتی داریم؛ از جمله بحث اشتغال فارغالتحصیلان. در این بخش تصمیمات بسیار مناسبی اتخاذ شده است. حسب اخرین تصمیم در شورای عالی اشتغال و دستور ریس جمهور، برنامه ریزی مدونی صورت گرفت که در حوزه اموزش و تغییر رشتهها اجرایی میشود و امیدواریم هیچ فارغالتحصیلی بدون حرفه آموزی تربیت نشود.
مساله عدم ثبات معیشتی مردم را برطرف کنید
در ادامه نماینده محترم ولی فقیه در مشهد ضمن قدردانی و تشکر از مسولان کمیته امداد استان و یاران اشتغال بیان کرد: خوشبختانه ما با این حرکات عظیم و ارجمند از سوی نهادهای مقدس انقلابی که دستاورد و فرآورده خون شهدا و حرکتهای اصلی دینی ما در انقلاب است، روز به روز خوشحالتر میشویم. سلسله فعالیتهای مداوم و مستمر نهاد کمیته امداد ، مایه خوشبختی همه اندیشمندان انقلابی ما در این کشور و نظام است. به عنوان عرض تشکر از ریاست محترم این نهاد مقدس، جناب بختیاری، بایسته است مژده بدهم که در بسیاری از فعالیتهای استان، نام کمیته امداد میدرخشد.
آیت الله سید احمد علمالهدی افزود: در استان ما برکات زیادی از کمیته امداد با عنایت امام رضا(ع) به ثمر نشسته است که از آثار پربرکت مدیریتهای خاضعانه است.
وی افزود: نهاد کمیته امداد امروز به صورت یک بازوی توانمند فعال درآمده است و خوشبختانه در مساله اشتغال که یک حرکت عظیم و وظیفه مند است این نهاد فعالیتهای چشمگیری در استان دارد که قابل توجه است. ما باید از این جمع پربرکتی که امروز به وجود اومده بهره مند شویم.
علم الهدی ادامه داد: ذات مقدس پروردگار حرکتهای اجتماعی را بر حرکتهای انفرادی مقدم میداند. هر قیام و حرکتی متعلق به خداست و باید برای خدا انجام شود. این مساله باید در حرکتهای انقلابی، در خیرات و مبرات، در جریانهای سیاسی باید قوت بگیرد. خداوند مهر مالکیتی بر همه حرکتها زده است. یکی از مصادیق شرک این است که انسان کاری را که باید برای خدا انجام بدهد، برای غیر خدا انجام دهد. همه کارهای اجتماعی و فردی ما کار خداست. احسان و خدمت به مردم از ابزار عبودیت و بندگی خداست. همه شما عزیزان و بزرگوارانی که در عرصه این خیرات و امدادها فعالیت میکنید کارگزار و کارمند خدا هستید. اگر انسان وابسته به خدا شد و وظیفهمند درگاه الهی، خدا همه چیز او را ارائه میکند. باید این خصوصیت را جا بیندازیم که کار برای خداست. مسولانی که خدمت میکند، هیج قصدی به جز برای خدا نداشته باشند.
امام جمعه مشهد در ادامه تاکید کرد: امروز مساله اصلی ما مشکلات اقتصادی به عنوان توسعه اقتصادی نیست. مساله اصلی عدم ثبات معیشتی مردم جامعه است. برای افراد مرفه شاید این مساله مشکلی نباشد. ما در سالهای گذشته شاهد خیلی از اختلالات اقتصادی بودیم اما مردم ثبات معیشتی داشتند. امروز فقرای ما ثبات معیشتی ندارند، نمیدانند میتوانند این سفره را فردا هم پهن کنند یا خیر.
وی افزود: باید مسولان کار کند تا این مسأله حل شود. مردم باید بدانند سفرهشان کوچک یا بزرگ، فردا هم برای خانواده وجود دارد. این مساله در مددجویان کمیته امداد هم هست. خانواده نیازمند مددجو نمیداند فردا این سفره وجود دارد یا نه.
علمالهدی در پایان خاطرنشان کرد: باید فکر کنیم و این ثبات معیشتی را علاج کنیم. مردم با وجود جریان صحیح مدیریت نظام که معیشت مردم را تامین میکند، نباید دغدغهای داشته باشند.
نظر شما