معاون وزارت آموزش و پرورش با تشریح اینکه کمبود معلم برای مهر ۱۴۰۲ چگونه قرار است جبران شود، گفت: پذیرفته‌شدگان آزمون استخدام دبیر و آموزگار از مهر امسال تدریس را آغاز خواهند کرد.

پرسشی از معاون وزارت آموزش و پرورش؛ کمبود معلم مهر ۱۴۰۲ چگونه قرار است جبران شود؟

محمدمهدی کاظمی در خصوص پروژه مهر به منظور تأمین زیرساخت‌های لازم برای بازگشایی مدارس در مهر ۱۴۰۲ اظهار کرد: پروژه مهر شامل بخش‌های مختلف از جمله ساماندهی نیروی انسانی، ثبت‌نام دانش‌آموزان، ثبت سفارش و توزیع کتاب‌های درسی، آموزش و توانمندسازی معلمان و انتخاب و انتصاب مدیران مدارس است.

وی افزود: فرایند بازگشایی مدارس به استان‌ها تفویض شده و در ستاد وزارت آموزش و پرورش، نظارت بر فرایندهای بازگشایی مدارس انجام می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سال تحصیلی گذشته پس از ۲۶ ماه آموزش مجازی به سراغ آموزش حضوری رفتیم، گفت: در فضای مجازی کلاس ۶۰ نفره هم فعال بود و در طول دو سال آموزش مجازی، مسائل مربوط به فضا، امکانات و نیروی انسانی بررسی نشد و با وجود چالش‌های پیش رو، سال گذشته توانستیم با مدیریت مشکلات، آموزش حضوری را اجرا کنیم.

کاظمی بیان کرد: جمعیت دانش‌آموزان رو به افزایش است، ۵ سال گذشته تعداد دانش‌آموزان ۱۲ میلیون نفر بود که امسال به ۱۷ میلیون نفر می‌رسد به همین دلیل ساماندهی معلمان را با جدیت بیشتری دنبال می‌کنیم؛ همچنین از طریق آزمون استخدامی حدود ۴۶ هزار معلم جدید استخدام می‌شوند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه کمبود معلم برای مهر ۱۴۰۲ با اضافه تدریس معلمان و استفاده از معلمان بازنشسته جبران می‌شود، درباره احتمال دوشیفته شدن مدارس و افزایش تراکم کلاس‌های درس به دلیل کمبود معلم گفت: سال گذشته با وجود تمام این مشکلات تعداد کلاس‌های درس ۵۰ نفری را کاهش دادیم و آن ها را به ۴۰ نفر رساندیم برای امسال هم کاهش تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌های درس مدنظر است؛ البته به دنبال کسب مجوز تدریس تمام وقت نیروهای بازنشسته در دوره ابتدایی هستیم که این مجوز برای سال تحصیلی گذشته نیز صادر شد.

وی به استفاده از دانشجومعلمان ترم ۷ دانشگاه فرهنگیان برای تدریس در دوره متوسطه اشاره کرد و گفت: پذیرفته‌شدگان دو آزمون استخدامی آموزگاری، دبیری و هنرآموزی از مهر، تدریس در کلاس‌های درس را آغاز می‌کنند و همزمان با آن دوره آموزشی را طی خواهند کرد؛ البته نتایج نهایی آزمون جذب آموزگار تا اواخر مرداد اعلام می‌شود و می‌توان تا قبل از مهر ۱۴۰۲ بخشی از دوره آموزشی آن ها را برگزار کرد.

رئیس ستاد بازگشایی مدارس (پروژه مهر) تصریح کرد: برگزاری دوره آموزشی پذیرفته‌شدگان آزمون استخدام دبیری به زمان اعلام نتایج نهایی بستگی دارد؛ البته دبیران سه یا نهایت چهار روز در هفته تدریس خواهند کرد و می‌توان از باقی‌مانده زمان در اختیار آن ها برای برگزاری دوره‌های آموزشی استفاده کرد، همچنین دوره‌های آموزشی پذیرفته‌شدگان در آزمون استخدامی به صورت حضوری و مجازی خواهد بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آرش نعمانی ۲۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۵
    1 0
    کسانی هستند که عشق و علاقه به معلمی دارن ولی فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان نیستن و نمیتونن وارد معلمی بشن ، اینارو آموزش پرورش باید پذیرش کنه و شرط داشتن کارت پایان خدمت سربازی باید از شغل معلمی حذف بشه تا دانشجویی که لیسانس داره بعد گرفتن مدرکش رووحیش خراب نشه که باید بره سربازی و ترغیب بشه بیاد معلم بشه و اینکه معلمایی که دیگه خیلی سن بالا هستن نباید دوباره برای تدریس برگردن به مدرسه
    • حسین حیدری ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۷
      1 0
      بنظر من آقای آرش نعمانی نظر خوبی رو ارائه دادن ، مخصوصا اونجای نظرشون که گفتن شرط داشتن کارت پایان خدمت برای وارد شدن به شغل معلمی باید حذف بشه ، مثلا بیان اعلام کنن اگه کسی لیسانس خودشو از دانشگاه گرفت و خواست داوطلبانه بره تو شغل معلمی خدمت سربازیش بخشیده میشه یا یه چیزی شبیه همین که لیسانسه ها تشویق بشن و بیان معلم بشن تا مشکل کمبود معلم هم حل بشه و اینکه تنها راه ورود به معلمی فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان نباشه
  • زهرا ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۳۱
    2 0
    سلام آقای محترم پس چرا در استان شهریار فردوسیه الان 1402 اول مهر. دبستان ها مخصوصا کلاس اول معلم ندارند و آموزش و پرورش شهریار هم پاسخگو نیست
  • فرشید بصیری فرزانه ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
    0 0
    سلام بنده فوق دیپلم رشته الکترونیک دارم تابحال استخدام شده ام چرا آموزش مرااسخدام نمیکند