به گزارش قدس آنلاین، استان هرمزگان تقریبا بیش از یک دهه است که به دنبال طرح نام خود در زمره استانهای صاحب صنعت است و بر همین اساس اقدامات زیادی برای توسعه صنعتی هرمزگان به ویژه در یک دهه گذشته انجام شده است.
ماحصل این تلاش تاکنون این بوده که در حال حاضر هرمزگان در حال تبدیل شدن به قطب تولید فولاد، شیشه، کاغذ، مصالح ساختمانی به ویژه گچ و سیمان و صنایع دریایی است، مسئلهای که به گواه بسیاری از فعالان حوزهی صنعت در دولت سیزدهم با حضور استانداری کاملا صنعتی که خود شخصی برخواسته از دل پروژههای صنعتی است، سرعت بیشتری یافته است.
گواه محکم و مستدل، عملکرد دولت سیزدهم در حوزه صنعتی در مقایسه با ادوار گذشته و استانهای دیگر حجم بالای سرمایهگذاری صنعتی جذب شده طی سال گذشته در هرمزگان است، در سال ۱۴۰۱ هرمزگان رتبه اول جذب سرمایهگذاری صنعتی در کشور را به خود اختصاص داد و همچنان نیز مصر است که جایگاه خود را در این حوزه ارتقا بخشد بر همین مبنا در سه ماهه ابتدایی سال جاری نیز عملکرد قابل قبولی از استان هرمزگان به ثبت رسیده است.
بخش صنعت هرمزگان موفق شد در سال ۱۴۰۱، حدود ۱۶۵ هزار میلیارد تومان از سرمایههای بخش خصوصی را به خدمت رشد و توسعه این استان بیاورد و چشمگیرتر از این عملکرد این خبر است که فقط در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزه صنعت جذب شده که این حجم در سه ماه قابل قیاس با عملکرد سالهای گذشته نیست و به خوبی نشاندهنده عزم هرمزگان برای فتح قلههای صنعت در کشور است.
تعریف شهرهای صنعتی در استان هرمزگان اعم از شهر شیشه، شهر نساجی، شهر لجستیک، شهر فولاد، پارک شویندهها، پارک کود و سم و ... نیز از جلوههای دیگر حرکت رو به جلوی استان در حوزه صنعت و معدن است که چنانچه به ثمر بنشینند و بهرهبرداری برسند هرمزگان و بندرعباس تبدیل به کارگاهی بزرگ و صنعتی خواهد شد.
دولت سیزدهم در استان هرمزگان تلاش دارد علاوه بر جلوگیری از خروج مواد خام موجود در استان و فرآوری و ارزش افزوده بخشیدن به آنها در زنجیره ترکیبات شیمی و معدن نیز تمرکز کند، بر همین اساس زمینههای تولید روغنهای پایه در استان هرمزگان نیز آغاز شده تا هرمزگان بتواند در تمام حوزهها حرف برای گفتن داشته باشد.
خلیل قاسمی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان هرمزگان اظهارداشت: با تلاشهایی که انجام شده و در حال انجام است چرخ صنعتی استان شتابان، روان و با انرژی بالایی در حال چرخیدن است و صنایع بسیاری در طی سالهای گذشته به ویژه دهه پیشین به صنایع استان اضافه شده است چنانچه پیش از این صنایع و شرکتهای بزرگی چون صبا فولاد، طرح توسعه کاوه، مادکوش پالایشگاهها یا پتروپالایشگاهها و واحدهای صنعتی پایین دستی را شهرک خلیج فارس نداشتیم چنانچه زمانی ما مدیرکل صمت هرمزگان شدیم در شهرک صنعتی خلیج فارس یک یا دو واحد صنعتی مستقر بود اما امروز بیش از ۲۷ واحد صنعتی در این شهرک مستقر هستند.
وی افزود: امروزه در حوزه ظرفیتهای نفتی هرمزگان، دو شهرک تخصصی ایحاد شده و امیدواریم که طبق برنامهریزیها در نیمه اول امسال یعنی مهرماه اولین مجموعه تولید روغن پایه در هرمزگان که پیش از این در هرمزگان نبوده را به بهرهبرداری برسانیم.
قاسمی مطرح کرد: در مناطق دوردست که معادن بیشتری نیز دارد نیز فعالیتها در جریان است شاید خاطرتان باشد که در بهمنماه سال گذشته کلنگزنی برای کارخانه آهن کنستانتره آک کهور فین را انجام دادیم که امروز نوید این را میدهیم که کل خطوط تولید به سایت منتقل شده و تا آخر سال به بهرهبرداری خواهد رسید تا ۵۰۰ هزار تن به تولیدات استان اضافه شود.
مدیرکل صمت هرمزگان؛ حضور مهدی دوستی در هرمزگان را فرصتی طلایی برای صنعت هرمزگان دانست و خاطرنشانکرد: امروز بیش از واحدهای صنعتی و تولیدیِ موجود در استان مجوز جدید صنعتی صادر شده و استان هرمزگان رتبه اول یا دوم را در صدور جوازهای صنعتی بر عهده دارد.
نظر شما