تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان گفت: زمینه و مجوز فروش ۱۵۰ مورد از املاک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان به ارزش ۱۰هزار میلیارد تومان صادر و فراهم شد.

شناسایی ۱۸۱ ملک مازاد ادارات کردستان در طرح مولدسازی/ مدیران برای فروش مقاومت می‌کنند

به گزارش قدس آنلاین، محمد مشیرپناهی  از شناسایی ۱۸۱ ملک مازاد ادارات برای تأمین مالی طرح‌های نیمه تمام کردستان خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد، ۵۱ مورد از این املاک استان به ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان به فروش رسید که تمامی مبالغ به دستگاه‌های اجرایی مربوطه بازگشته است.

وی با بیان اینکه مقدمات و زمینه فروش املاک مازاد از طریق استان و دو مسیر ظرفیت‌های قانون بودجه تبصره ۱۱  و ۱۲ و ۱۸ فراهم است، گفت: مجوز لازم برای فروش این املاک نیز از سوی وزارت اقتصاد و دارایی گرفته شده اما هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت، سال گذشته مسیر دیگری را برای فروش در نظر گرفت که منتظر دستور و موافقت آنان هستیم.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان با ذکر اینکه اگر دستگاه‌های اجرایی اراده کنند، مقدمات کار برای فروش اموال مازاد و هزینه‌کرد در اتمام پروژه‌های ناتمام فراهم است، افزود: یکی از برنامه‌های دولت برای تامین مالی طرح‌های نیمه تمام که از قبل تعریف شده، تأمین منابع مالی از طریق مولدسازی دارایی‌های دولت است.

مقاومت دستگاه‌های اجرایی در برابر فروش املاک مازاد!

وی با اذعان به اینکه در راستای اجرای طرح مولدسازی، با موانع‌هایی از جمله مقاومت و عدم همکاری دستگاه‌ها مواجه هستیم، تصریح کرد: هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت، هنوز مجوز فروش این واحدها را به استان نداده و دلیل آن هم بررسی و شفاف‌سازی در هزینه‌کرد مبالغ دریافتی از فروش اموال مازاد است.

مشیرپناهی ارزش ۱۵۰ ملک مازاد دستگاه‌های اجرایی کردستان را ۱۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و یادآور شد: دولت هزینه‌کرد این مبالغ در بخش هزینه‌های جاری را منع کرده و باید درآمد حاصله، صرف پروژه جدید یا اتمام پروژه‌های نیمه تمام استان شود، هر دستگاهی که قصد فروش ملکش را دارد باید همزمان پروژه‌ای جهت ساخت ارائه دهد.

به گفته وی، درآمد حاصله از فروش اموال مازاد و هزینه‌کرد در اتمام پروژه‌ هر دستگاه دیگر منعی ندارد چرا که استاندار رئیس کارگروه استانی است و این اختیار را دارد که درآمد مثلا ۱۰ ملک فروش رفته در فلان پروژه هزینه شود.

وی با اشاره به اینکه در صورت فروش املاک مازاد و درآمد حاصله ۱۰ هزار میلیارد تومانی جهشی در حوزه عمرانی استان اتفاق خواهد افتاد، خاطر نشان کرد: کل اعتبار لازم برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام کردستان با هر میزان درصد پیشرفت فیزیکی از صفر تا ۹۰ درصد، به ۷ هزار میلیارد تومان هم نمی‌رسد که طبق بررسی‌ها تنها ۴ ملک مازاد دستگاه‌ها ۵ هزار میلیارد تومان ارزش دارد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان در پاسخ به این سؤال که آیا امکان موافقت هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت با فروش این املاک مازاد دستگاه‌های استان وجود دارد، دلیل تعلل چیست؟ توضیح داد: قطعاً هیئت موافقت می‌کند و هیچ منعی نداریم اما دلیل تعلل تنها به خاطر شفاف‌سازی در هزینه‌کرد است، همین امروز از سامانه‌ای مربوط به فروش املاک مازاد جهت شفاف‌سازی در سازمان خصوصی‌سازی رونمایی می‌شود.

وی افزود: در این سامانه از صفر تا صد فروش ملک، میزان درآمد حاصله، محل هزینه‌کرد در فلان پروژه مشخص است.

گام بلند برای جهش و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان ابراز داشت: فروش املاک مازاد بهترین فرصت برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و ایجاد جهش در استان است چرا که با همین درآمد حاصله متناسب با نیاز پروژه‌ها، می‌توان به هدف رسید اما در صورت عدم هزینه‌کرد در اتمام پروژه‌های نیمه تمام، قطعا فروش نرفتنش بهتر است.

وی با اذعان به اینکه اکنون بزرگترین مانع در اجرای طرح مولدسازی در استان، مقاومت دستگاه‌های اجرایی است، گفت: متأسفانه این دستگاه‌ها صرف و صلاح خود را نمی‌دانند در حالی‌که با همین درآمد حاصل از فروش املاک مازاد می‌توانند تمام پروژه‌های نیمه تمام و بلاتکلیف خود را به اتمام برسانند.

مشیرپناهی عنوان کرد: دستگاهی همچون ورزش و جوانان کردستان ۶ هزار متر زمین بلاتکلیف و رها شده دارد، از سوی دیگر ده‌ها پروژه ناتمام دارد. ساختمانی را در بهترین منطقه سنندج اول بلوار شبلی(جوانان سابق) مشخص نیست به دست کی سپرده‌اند در حالی که با فروش همین ملک مازاد می‌توانند پروژه جدید ۱۰ هزار متری خانه جوان را تکمیل کنند.

وی اذعان داشت: متأسفانه مدیران استانی تنها منتظر منابع هستند و برای تأمین آن به خود زحمت نمی‌دهند، در حالی‌که با فروش همین املاک مازاد با حفظ چارچوب و سلامتی کار، می‌توانند به اهداف مدنظر برسند و تناقضی صورت نگیرد. برخی از دستگاه‌ها نیز املاک مازاد خود را رها کرده و علی‌رغم اینکه برایشان هیچ استفاده نداشته و از سوی دیگر نیز نگهداری آن هزینه‌بردار است اما از فروش آن مقاومت می‌کنند!

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان با هشدار اینکه اگر از استان برای فروش این املاک ورود نکنیم قطعا دستگاه‌های ملی ورود خواهند کرد، افزود: چنانچه امسال این املاک مازاد را تعیین تکلیف و به فروش برسانیم قطعا برای استان بُرد است، بنابراین مدیران همکاری لازم را داشته باشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.