تحولات منطقه

اجتماع بزرگ مدافعان حریم همزمان با سالروز فاجعه مسجد گوهرشاد در مشهد برگزار شد.

قدس خراسان از اجتماع بزرگ مشهدی‌ها در سالروز قیام گوهرشاد گزارش میدهد: ایستاده ایم؛ مثل گوهرشاد برای غیرت برای ایران
زمان مطالعه: ۹ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، "در صحن مسجد گوهرشاد بودم ساعت از ۱۲ نیمه شب گذشته بود؛ صدای پا کوبیدن سربازها از پشت در مسجد می‌آمد بعد از حدود ۱۰ دقیقه ناگهان همه درهای چوبی مسجد شکسته شد و سربازان مسلح وارد مسجد شدند. مسجد از مردم پر بود، برق‌ها را خاموش کرده بودند، سربازان رو پشت بام مسجد شلیک را شروع کردند و می‌دیدم که مردم چه زن، چه مرد حتی بچه‌ها هم از تیر مستقیم نیروهای شاهنشاهی در امان نبودند، تاجایی که امکان داشت زنان و بچه‌ها را از تیررس گلوله‌ها به کنار می‌کشیدیم، اما باز هم نمی‌توانستیم مانع کشتار مردم شویم. نزدیک اذان صبح جمعه بود، جنازه‌ها روی هم انباشته شده بودند و به زحمت می‌شد روی زمین قدم گذاشت و پا روی جنازه‌ها نگذاشت.به هر طرف که نگاه می‌کردی خون بود و جنازه بی‌گناهانی که جرمشان مخالفت با قانون ضداسلامی رضاخان بود. واقعا نمی‌شود صحنه‌هایی که رخ داد را توصیف کنم، کشتار مردم به قدری بود که کاشی‌های فیروزه‌ای مسجد گوهرشاد به رنگ خون درآمده بودند، بر تمام در و دیوارهای شبستان‌ها خون ریخته بود، چند روز پشت سرهم ایوان مسجد و شبستان‌ها را شستشو می‌دادند که مردم متوجه نشوند چقدر در مسجد کشته شده اند." این گوشه ای از روایت آقای خداوردی، یکی از شاهدان عینی فاجعه کشتار در مسجد گوهرشاد به تاریخ ۲۱ تیرماه ۱۳۱۴ است. 

خون شهدای مظلوم گوهرشاد اما هرگز از پیشانی تاریخ شسته نشد و امروز بعد از گذشت ۸۸ سال از آن واقعه دردناک، همچنان در رگ هر انسان غیوری می‌جوشد تا فریاد بزند پوشش مردان و زنان نجیب این سرزمین را نسخه‌های نحس برهنگان غربی و مزدوران‌شان مشخص نمی‌کند؛ امروز خانواده های مشهدی به گردهمایی "گوهردانه" آمده اند تا بگویند مدافعان حریم خانواده هستند و اجازه نمی‌دهند ولنگاری و بی بندوباری‌هایی که خانواده را دنیای غرب به قهقرایی سقوط و حیوانیت سوق داد، در اینجا تکرار شود؛ این اجتماع خروشی است بر علیه تفکری که می‌خواهد با شعار زیبای "زن، زندگی، آزادی" زن را وسیله لذت جویی نانجیبان کند و او را به اسارت فکری جایی درآورد که تقید به اسلام ۱۴۰۰ ساله را نشانه عقب ماندگی میداند اما با ارتجاع چند هزار ساله و رفتن به مسیر قوم لوط، مدافع ازدواج همجنس بازان شده است! 

عقربه های ساعت به ۱۶ می‌رسد و من به میدان بسیج؛ خورشید با تمام توان در حال تابش است و دماسنجها روی عدد ۳۷ به رسالت تابستانی می‌رسند.

جمعیت با پرچم های سه رنگ ایران و پرچمهای رنگارنگ دیگری که بر روی آن‌ها اسما مبارک ائمه(ع) نقش بسته، جلوی هیات جان نثاران صاحب الزمان(عج) جمع شده اند و پرچم ها را به اهتزاز در می آورند.

حجاب، امن ترین پناهگاه زن

دختران جوان ، مادران مادربزرگ ها و کمی آن طرفتر در لایه بعدی پدرها پدربزرگ‌ها و برادران آمده اند. دست نوشته هایی که در دست زنان و مردان است هر کدام یک کتاب تفسیر دارد روی یکی نوشته "حجاب برای زن، تاج بندگی خداست"، آن دیگری " زن زندگی آزادی شعارشان وطن فروشی کارشان"،  "حجاب امن ترین پناهگاه زن"، "حجاب را دوست دارم چون فرمان الهی است"، "من با حجابم پاسدار خون شهدایم"، "حجاب امانت الهی است". اما پلاکاردهای این اجتماع بزرگ مطالباتی هم دارد: " مسئولان سه قوه فتنه کشف حجاب خنثی باید گردد".  

در حالی که زنان و دختران محجبه گرمای مضاعف حجاب و آتش گرمای ۲۱ تیرماه را به تن خریده اند، خودروی مه پاش شهرداری از راه می‌رسد؛ آتش گرما را برای جمعیت گلستان می‌کند و شور و شوق خاصی به کودکان حاضر در جمع می‌دهد. 

محو خواندن یکی از دست نوشته ها هستم" با همین چادر پاکی که به سر داری، میتوانی غم مهدی ز دلش برداری"، که غریو حیدر حیدر جمعیت به آسمان میرود. 

دخترجوانی که میگوید دانشجوی جامعه شناسی است پلاکاردی در دست دارد که بر روی آن نوشته "برهنگی زنان، افزایش کودکان طلاق را به دنبال دارد"، میگوید این موضوع پایان نامه اش در مقطع ارشد است، او پر از دغدغه است. 

کمی جلوتر دختری حدودا هفت هشت ساله در کنار مادرش پلاکاردی در دست دارد که بر روی آن نوشته است "قد و قامت چادرم را ببین من برای ظهورت تمام قد ایستادم".  ان طرفتر زنی میانسال به دستم یک نوشته میدهد" زنان با حجاب مرزبانان شرف هستند"

زینب و ریحانه دختر دایی و دختر عمه ای ۱۰ ساله هستند که دست نوشته ای قابل تامل در دست دارند "با پوشش مناسب خیابان‌ها امن تر خانه ها گرم‌تر و زن ارزشمند تر میشود " 

از مادری مسن می‌پرسم چرا به این اجتماع آمده، دست نوشته اش را جلوی چشمم میگیرد" ایستاده ایم مثل گوهرشاد برای غیرت برای ایران".

ایستگاه‌های صلواتی در سمت راست مسیر میدان بسیج به حرم مطهر رضوی بین مردم شربت، آب خنک و محصولات فرهنگی توزیع می‌کنند. 

آیات کلام الله مجید با صوتی دلنشین از بلندگوها پخش می‌شود، همه به احترامش سکوت کرده اند اما این حضور خودش فریاد است. از میان اهتزار شورانگیز پرچمها در افق، گنبد و گلدسته های بارگاه منور رضوی چون نگینی بر انگشتر زمین میدرخشد. 

لحظاتی بعد اجتماع بزرگ غیرت، دست ها بر روی سینه رو به حرم مطهر صلوات خاصه را زمزمه می‌کنند و حالا نوبت به سرود ملی ایران است. 

در پیاده رو بانویی با پوشش عربی در حال عکس و فیلم گرفتن از جمعیت است، سر صحبت را که با او باز میکنم متوجه میشوم از شیعیان لبنان است، نظرش را در مورد این اجتماع می‌پرسم، با شور و حال خاصی میگوید باید به کشورتان افتخار کنید، اینجا مردم به خیابان می آیند برای حجاب و عفاف در کشورهای غربی مردم برای دفاع از همجنس بازی به خیابان می آیند، این نتیجه همان ولنگاری ها و بی بندوباری هاست؛ شاید خودشان هم صد سال قبل فکر نمی‌کردند روزی تا این حد سقوط کنند. 

یادداشت محمد حسین زاده، مدیرکل ارشاد خراسان رضوی را به یاد می آوردم که یکی دو روز قبل در صفحه مجازی خود نوشت: "غرب یک شبه، عریانی را فرهنگ نکرد، سانت به سانت لباس ها را کوتاه کرد و سلبریتی ها بار اصلی را به دوش می کشیدند و صنعت سینما و مد، فرهنگسازی می‌کردند، رضا خان(یا همان رضا قلدر و رضا پالانی) اما صبرش برای غربگرایی اندازه خود غرب نبود و با زور چماق، سراغ لباس مردان و چادر زنان رفت و مشهد اولین مقاومت فرهنگی را مقابل دیکتاتور رقم زد. رضاخان گوهرشاد را به خاک و خون کشید تا سند رسوایی مدعیان آزادی باشد." 

جمعیت راه پیمایان با سر دادن شعارهایی در خصوص عفاف و حجاب، حیدر حیدر گویان به مسجد گوهرشاد در حرم مطهر رضوی می رسند تا نسبت به مقام شهدای مظلوم این مسجد ادای احترام کنند. 

کشف حجاب توطئه انگلیسی بود

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی به بالای منبر می‌رود و ضمن تشکر از افرادی که در این اجتماع شرکت کردند میگوید: مساله کشف حجاب یک توطئه خاص انگلیسی بود که اختصاص به کشور ما و مزدورشان یعنی رضاخان نداشت، آن‌ها حجاب ستیزی را در کل کشورهای اسلامی بنا گذاشتند اما غیرت مردان این سرزمین مقاومت کردند تا جایی که به قیمت خون دو هزار شهید در این مکان مقدس، قصه تمام شد. 

آیت الله سید احمد علم الهدی به سیر تاریخی کشف حجاب به عنوان یک توطئه انگلیسی اشاره می‌کند و میگوید: این توطئه در ترکیه توسط آتاتورک تحت عنوان اسلام زدایی و عرب زدایی و ناسیونالیسم ترکی شروع کرد و مقاومتی هم در برابرش نشد. 

وی ادامه میدهد: جشن کشف حجاب در شهرهای شیراز، تبریز و اصفهان با مقاومت مردم و علما مواجه شد، ‌در مشهد هم آیت الله حاج حسین قمی ابتدا نامه ای به صورت تلگراف به دولت مرکزی فرستادند برای منع از کشف حجاب و زمانی که موثر واقع نشد به تهران رفتند تا بصورت رسمی مذاکره و اعلام مخالفت کنند، همان موقع مردم مشهد شنیدند رضاخان دستور توقیف و اعدام آیت الله قمی را داده و در مسجد گوهرشاد مجتمع شدند.

امام جمعه مشهد در ادامه به تبیین دقیق و تاریخی یک شبهه در خصوص واقعه گوهرشاد می‌پردازد و میگوید: یک عده می‌گویند مبارزه مسجد گوهرشاد برای کلاه پهلوی بود نه حجاب ،در حالی که این اشتباه است. 

آیت الله از اجتماع مردم مشهد و روستاهای اطراف در مسجد گوهرشاد و سخنرانی های مرحوم بهلول میگوید و ادامه میدهد: مسجد گوهرشاد و شبستانهای اطراف از حدود دو سه هزار پر شد، ماجرای گوهرشاد، قصه یک مبارزه انقلابی قوی علیه کشف حجاب است. 

وی می‌گوید: وقتی مأموران شهربانی آمدند مردم کتک مفصلی به آنها زدند و فراری شدند، پس دستور مستقیم رضاخان به ارتش خراسان سرکوب مردم بود. این قضیه که از ۱۹ تیر شروع شده بود تا ۲۱ ادامه یافت، سحرگاه ۲۱ تیر دستور رضاخان توسط ارتش اجرا شد و مسلسل ها را به سمت شبستان های مسجد گرفتند و مردم را قتل عام کردند در حالی که فریاد یا علی آن‌ها بلند شده بود به طوری که طبق صحبت شاهدان عینی، صدا تا محله نوغان هم رسید. 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه میدهد:  جمعیت شهدای گوهرشاد که حداقل ۸۰۰ نفر بیان شده اما بیش از ۲ هزار نفر بودند، وقتی مردم را با درهای بسته قتل عام کردند عده ای زخمی و شهید شدند،  نیروهای ارتش هر کس را چه مجروح و چه شهید همه را در گودال خشت مال ها در انتهای خیابان دانش شرقی ریختند و عده ای دیگر را در باغ خونی و عده ای نیز در کوهسنگی همه را دفن و زنده به گور کردند.

آیت الله علم الهدی خاطرنشان میکند: این مقابله برای این بود که چادر بر سر شما بماند و کشف حجاب اجباری سر و سامان نیابد. بسیاری از زنان سالها در خانه ماندند تا با دست ناپاک یک پاسبان رضاخانی چادر از سرشان کشیده نشود و این موضوع یعنی کشف حجاب به عنوان یک کار نابجا و هرزه در فرهنگ ما جاگرفت.

وی حجاب را یک جریان فرهنگی و اعتقادی عنوان میکند که باید با برنامه های فرهنگی برای دختران و نسل جوان نواندیش تبیین شود. 

مساله حجاب نیست، بی حجابی است 

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور میشود: هر خانم مسلمانی که عقیده پاک دارد خود را از مرد نامحرم میپوشاند مساله ما امروز در کشور بی حجابی است، بی حجابی یک ناهنجاری، یک توطئه دشمن و یک وسیله برای  کشیدن سفره دین از زیر پای مردم است. 

آیت الله علم الهدی در ادامه دو خاصیت برای حجاب عنوان و اظهار میکند: انگلیسی ها برای از بین بردن اسلام، حجاب را بعنوان یک شعائر اسلامی که حریم خانواده را حفظ می‌کند و جلوی آلودگی نسل جوان را به فساد اخلاقی میگیرد، هدف قرار دادند. این یک ناهنجاری است که سفره دین را جمع می‌کند و اساس هویت ارزشی خانواده را از بین میبرد، هم مردم هم دستگاه‌های اجرایی باید با آن مبارزه کنند. 

«رضا کوه‌سرخی پشت مسلسل بود، آن شب حدود دو سه هزار نفر را کشتند و بردند بیرون دروازه پایین خیابان در قبرستان بالا خیابان که الان درخت کاشته‌اند، خندق کندند هر کسی که کشته می‌شد مثل جوال گندم همه را می‌ریختند توی ماشین می‌بردند می‌ریختند توی آن خندق و خاک روی آن‌ها می‌ریختند. روز جمعه کسی را به بارگاه راه نمی دادند، هر جای مسجد را که گلوله خورده بود درست می‌کردند. بعد از درست کردن اجازه دادند که رفت و آمد بشود.» این روایت حسینعلی ذوالفقاری گل‌مکانی از پاسبانانی است که خود شاهد جریانات مسجد گوهرشاد بوده و در کتاب "قیام گوهرشاد" به چاپ رسیده است.

گزارش: معصومه مؤمنیان 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.