تحولات لبنان و فلسطین

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شوش گفت: پس از اطلاع از تعرض به تپه تاریخی در شهرستان کرخه عوامل میراث فرهنگی در محل حاضر و از ادامه تعرض به آن جلوگیری کردند.

ماجرای تعرض به تپه تاریخی دهستان کرخه چه بود

به گزارش قدس آنلاین، علی بویری منجی رئیس اداره‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شوش عصر امروز در رابطه با تعرض به یک تپه تاریخی در شوش، اظهار کرد: به دنبال گزارش دریافتی از ساکنان منطقه آهودشت شهرستان کرخه مبنی بر تعرض به یک تپه تاریخی حین اجرای طرح تعریض جاده، نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی بامداد سه شنبه بیستم تیرماه در منطقه حاضر و ابعاد موضوع را بررسی کردند.

وی افزود:  براساس بررسی‌های انجام‌شده، پیمانکار بدون انجام استعلام و هماهنگی به تأمین خاک برای زیرسازی جاده از تپه باستانی، با همکاری یکی از کشاورزان منطقه که این تپه در اراضی در اختیار وی بوده، اقدام کرده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شوش گفت:  این اتفاق درحالی رخ داد که به فاصله اندکی معدن و دپو خاک برای انجام زیرسازی وجود داشته است.

بویری بیان کرد:  طی بازدید میدانی مشترک بخشدار مرکزی و اداره راهداری شهرستان کرخه و عوامل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شوش، ضمن جلوگیری از ادامه تعرض و تخریب صورت‌گرفته، نسبت به  جانمایی تأمین محل مناسب برای تهیه مصالح زیرسازی جاده‌ موردنظر اقدام شد.

وی عنوان کرد: پس از تأیید گزارش تخریب، اداره میراث‌فرهنگی ضمن اعزام گروه کارشناسی، محدوده موردنظر را بررسی، پیمایش و مطالعه میدانی کردند.

بویری گفت: تپه موسوم به دحیمی در محدوده روستایی با همین عنوان واقع شده است که اهالی منطقه به ماهیت تاریخی بودن آن اشراف داشته‌ و معتقد هستند قبرستانی در آن قرار دارد.

وی افزود: این تپه باستانی در طرح بررسی‌های باستان‌شناختی مک آدامز طی سال ۱۹۶۰  شناسایی و ثبت و در مطالعات دهه هشتاد اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان نیز مختصات و محدوده این تپه به ثبت رسید.

منبع: خبرگزاری فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.