به گزارش قدس انلاین، تب کریمه کنگو بیماری است که علاوه بر تب شدید می تواند باعث کبودی با خونریزی شدید بینی در اثر بروز اختلالات انعقادی شود، به همین دلیل از آن با عنوان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (Canean Cargo haemorrhagic fever) نیز یاد می شود کارشناسان برای اولین بار این بیماری را در منطقه «کریمه» کشف کردند آنها بعدا در سال ۱۹۶۹ متوجه شدند که منبع اصلی آن منطقه کنگو بوده است .امروزه محققان آثاری از شیوع تب کریمه کنگو در اروپای شرقی ، اروپای جنوبی ، سراسر دریای مدیترانه، شمال غربی چین ، آسیا ، آفریقا ، خاورمیانه و شبه قاره هند یافته اند.
عامل اصلی ابتلا به این بیماری یک ویروس به شدت واگیردار است که اغلب توسط کنه منتقل می شود در واقع یک بیماری مشترک میان انسان و حیوان است و آثاری از ابتلا به تب کریمه کنگو در دام یا سگ مشاهده شده است. همین مساله می تواند باعث انتقال سریع تر این بیماری به انسان در اثر تماس با گوشت آلوده یا حیوانات اهلی و وحشی شود.
تب کریمه کنگو چگونه گسترش می یابد؟
یکی از سوالاتی که اغلب افراد با آن مواجه هستند این است که آیا تب کریمه کنگو واگیردار است؟
طبق شواهد موجود کنه های ایکسودیده یا سخت می توانند از طریق نیش زدن به عنوان ناقل عمل کنند.
علاوه بر این ممکن است ویروس تب کریمه کنگو از طریق تماس با بافت یا خون حیوانات آلوده به خصوص انواع دام در زمان ذبح به انسان منتقل شود، بسیاری از حیوانات اهلی یا وحشی از جمله گاو گوسفند و بز می توانند میزبان این ویروس باشند.
ویروس تب کریمه کنگو هم چنین از طریق تماس با خون یا مایعات بدن آلوده از فردی به فرد دیگر به خصوص در مراکز بیمارستانی با بهداشت، ضعیف سرایت می کند، اصولا کادر درمان،کارگران کشتارگاه ها و دامداران بیشتر از همه در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. بنابراین در پاسخ به سوال علت تب کریمه کنگو چیست؟ باید گفت که یک ویروس خاص (Nairovitis ) است که به راحتی از راه نیش کنه سخت یا تماس با بافتهای دیابت بارداری آلوده منتقل می شود.
مثبت شدن بیماری دو نفر از شهروندان به بیماری تب کریمه کنگو در میناب
عبدالحسین مدنی رییس شبکه بهداشت و درمان میناب با اعلام اینکه تاکنون بیماری دو نفر از شهروندان شهرستان میناب به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در یکی از روستاهای شهرستان میناب در خردادماه سال جاری مثبت گزارش شده است اظهار داشت: شغل یک نفر قصاب و دیگری نیز دامداربوده است که طبق بررسی ها مشخص شد که هر دوی آنها سابقه تماس با دام و جابجایی از سمت جنوب کرمان داشته اند.
اقدامات انجام شده برای پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو قبل از گزارش شدن دو بیمار مبتلا در میناب
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان میناب گفت: در شهرستان میناب هم مانند سایر نقاط کشور در بخش دادن آموزش های لازم به مردم در شهرها و یا روستاها اقداماتی انجام شده است که این اقدامات شامل آموزش جهت عموم مردم بصورت حضوری ، و در فضای مجازی ، و نصب بنر در سطح شهر و محلهای عمومی و سمپاشی دامهای خانوارهای دارای دام در روستای های میناب و برگزاری جلسه شورای بهداشت با محوریت موضوع بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان میناب بوده است.
اقدامات انجام شده شبکه بهداشت و درمان شهرستان میناب در مورد بروز دو مورد بیماری CCHF (تب خونریزی دهنده کریمه کنگو)
وی با بیان اینکه درحال حاضر هر دو مورد از سلامت کامل برخوردار هستند و ازبیمارستان ترخیص شده اند افزود : از مردم شهرستان میناب در خواست می شود این بیماری را جدی بگیرند و به نکات بهداشتی اعلام شده و همچنین در مصرف و تهیه گوشت مصرفی خود دقت بیشتری داشته باشند.
مدنی عنوان کرد : با توجه به گزارش و سابقه این بیماری در سال ۱۴۰۱ در آخرین جلسه شورای بهداشت شهرستان با محوریت بیماریهای مشترک انسان و دام بالاخص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برگزار گردیده و شرح وظایف ادارات مربوطه معین و مصوب شد.
رییس شبکه بهداشت ودرمان میناب گفت: بدنبال گزارش اولین مورد بیماری CCHF در خرداد ماه سالجاری در یکی از روستاهای این شهرستان، کمیته مقابله با بیماری مذکور در شبکه بهداشت در تاریخ ۱۴۰۲/۳/۱ برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه جلسات هماهنگی با تیم سلامت در مرکز جامع سلامت برگزار و تاکید بر بیماریابی و آموزش عموم مردم در این خصوص شده است ، تصریح کرد: بازدید از محل سکونت و همچنین خانوارهای دارای دام در روستا توسط تیم سلامت مرکز و کارشناس زئونوز و کارشناس سلامت محیط انجام با برنامه انجام می شود.
مدنی با بیان اینکه بیماریابی از اطرافیان بیمار مورد گزارش شده توسط بهورزان و تیم سلامت مرکز صورت گرفته است اظهارداشت :در تاریخ ۱۴۰۲/۳/۲ با دهیار و شورای اسلامی روستا جلسه هماهنگی برگزار و تاکید بر اهمیت بیماری و مخاطره آمیز بودن بیماری های منتقله از دام شد.
رییس شبکه بهداشت و درمان میناب بیان کرد: با توجه به گزارش مورد دوم بیماری در روستا، جلسه آموزشی جهت کلیه پزشکان و کارشناسان مراکز جامع سلامت روستایی و شهری در خصوص بیماری برگزار شد و بر این اساس به عموم مردم آموزش در خصوص بیماری و راههای پیشگیری ارائه داده شد.
وی درخصوص برگزاری جلسه اضطراری با حضور دکتر کامرانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و معاون سیاسی فرماندار ویژه شهرستان میناب، بخشداران، مدیر شبکه بهداشت و درمان، نماینده شهرداری ومدیرمحترم شبکه دامپزشکی با محوریت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در محل فرمانداری میناب افزود: در این جلسه مقرر شد تا باهمکاری شبکه دامپزشکی، شهرداری شهرمیناب، بخشداران و دهیاران و بهورزان خانه های بهداشت آموزش همگانی گسترده از طریق شبکه های اطلاع رسانی(فضای مجازی)و چهره به چهره و همچنین ازطریق تهیه و نصب بنرهای آموزشی و هشدار دهنده انجام شود.
مدنی در خصوص بازار دام میناب گفت : نیروی انتظامی در خصوص جلوگیری از افرادی که بیرون از محوطه بازار دام اقدام به فروش دام می کنند اقدامات لازم رابعمل آورد و از طرفی دامپزشکی و شهرداری میناب در خصوص سم پاشی بازار دام شهر میناب قبل از شروع کار بازار و بعد از پایان کار بازار در دو نوبت سم پاشی انجام شود.
مثبت شدن بیماری مالاریا برای سه نفر از اتباع غیرایرانی در میناب
رییس شبکه بهداشت و درمان در خصوص مقابله با بیماری مالاریا در شهرستان میناب اظهار داشت: در ماههای گذشته ۳مورد بیماری مالاریا از اتباع غیرایرانی، تبعه افغانستان که کارگر مزرعه پرورش میگو در شهرستان میناب بوده اند، مثبت اعلام شد.
وی در این خصوص گفت: بیماریابی از کلیه اتباع غیرایرانی که در آن منطقه مشغول به کار هستند انجام شده که هیچ گونه مورد مثبت دیگری گزارش نشد.
مدنی با بیان اینکه درمان این بیماران پس از گزارش شدن انجام شد، اظهار داشت: درمان بیماران شناسایی شده انجام شد و این بیماری در اتباع بیگانه کنترل شد.
نظر شما