تحولات منطقه

از شهریور ۱۴۰۰ تاکنون ۳۱ نیروگاه جدید با ظرفیت ۵۱۹۶ مگاوات به مدار تولید برق آمد و جمع افزایش ظرفیت تولید برق از ۷۱۰۰ مگاوات فراتر رفت، همین مسئله عاملی برای قطع‌نشدن برق در بخش خانگی و افزایش تامین برق صنایع کشور شده است.

ساخت ۳۱ نیروگاه چطور در ۲ سال عمق ناترازی برق را کم کرد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین هنوز قطعی پیاپی برق در سال ۱۴۰۰ همزمان با گرمای شدید هوا در بخش های خانگی و صنعتی از یاد مردم نرفته است. زمانی که حتی برق بزرگترین واحدهای فولادسازی کشور نیز برای بازه‌های زمانی به طور کامل و بدون برنامه اعلام شده قطع می‌شد تا وضعیت شبکه پایدار باقی بماند.

بر اساس اطلاعات موجود، خاموشی‌ها در سال ۱۴۰۰ در ۵ مقطع زمانی یعنی انتهای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰، اواسط خرداد، مرداد و در نهایت شهریورماه سال ۱۴۰۰ به اندازه‌ای شد که حتی شاهد قطعی برق بخش خانگی به صورت ۴ الی ۱۰ ساعت در روز بودیم. با این وجود همه مردم انتظار داشتند، سال ۱۴۰۲ نیز مانند سال گذشته شاهد قطعی های پی در پی و طولانی مدت باشیم اما این اتفاق رقم نخورد، به نحویکه در سال ۱۴۰۱ هیچ گونه قطعی در بخش خانگی نداشتیم و تامین برق صنایع نیز منتهی به رکوردهای قابل توجه تولید برای این بخش شد. بر این مبنا طی سال‌های اخیر برنامه‌های متنوعی برای جلوگیری از خاموشی‌ها در دستور گار قرار گرفته که علت تامین برق در سال‌های اخیر را باید در آن جست‌وجو کرد.

* رکورد ساخت نیروگاه در سال اول دولت سیزدهم شکست

به استناد آمار موجود در آمارنامه تفضیلی صنعت برق ایران، رکورد بیشترین ظرفیت اسمی نصب شده نیروگاه‌های کشور در طول یک سال تا پیش از سال ۱۴۰۰ در سال ۱۳۸۹ با اضافه شدن ۴۹۳۵ مگاوات به شبکه برق اختصاص دارد. این در حالی است که کمترین ظرفیت اسمی نصب شده در طول ده سال اخیر نیز با اضافه شدن ۹۴۳ مگاوات در سال ۹۴ ثبت شده است.

بر این اساس به طور میانگین طی ۴ سال دولت دوازدهم، به طور میانگین تنها ۲۰۰۷ مگاوات به ظرفیت شبکه برق کشور اضافه شده است. دولت مردمی موفق به شکستن رکورد ساخت نیروگاه و تولید برق شد. از شهریور ۱۴۰۰ تا تیر ۱۴۰۲، ۳۱ نیروگاه جدید در مدار تولید قرار گرفت که ۵۱۹۶ مگاوات تولید برق دارد.

* ۳۱ نیروگاه تاکنون ساخته شده است

در این راستا واحدهای تولید برق واحد ۲ سیکل ترکیبی هنگام، واحد ۳ سیکل ترکیبی جهرم، واحد ۱ سیکل ترکیبی هریس MW، واحد ۳ سیکل ترکیبی ایران LNG، واحد ۲ سیکل ترکیبی ارومیه کوچک میانرود، واحد ۱ سیکل ترکیبی چابهار، واحد ۱ سیکل ترکیبی پتروشیمی پارس جنوبی، واحد ۱ سیکل ترکیبی قشم پاسارگاد، واحد ۴ سیکل ترکیبی ایران LNG، واحد ۲ سیکل ترکیبی آریان، واحد ۱ سیکل ترکیبی آریان، واحد ۵ سیکل ترکیبی ایران LNG، واحد ۱ سیکل ترکیبی مهتاب کویر، واحد ۱ سیکل ترکیبی غرب کارون، واحد ۲ سیکل ترکیبی مهتاب کویر، واحد ۳ سیکل ترکیبی شهید باکری، واحد ۱ کوچک زاهدان، واحد ۲ سیکل ترکیبی عسلویه، واحد ۲ کوچک زاهدانMW، واحد ۲سیکل ترکیبی فردوسی، واحد ۱ سیکل ترکیبی فولاد بوتیا، واحد ۱ الی ۴ کوچک صبا دهلران، واحد ۱ سیکل ترکیبی خرم آباد، واحد ۱ سیکل ترکیبی تربت حیدریه، واحد ۳ کوچک زاهدان، واحد ۱ سیکل ترکیبی دوکوهه، واحد ۲ سیکل ترکیبی سبلان، واحد ۳ سیکل ترکیبی ارومیهف واحد ۱سیکل ترکیبی پتروشیمی و واحد ۴ سیکل ترکیبی شهید باکری از جمله واحدهای نیروگاهی است که تاکنون به مدار تولید برق آمده‌اند.

این یک رکورد بی‌سابقه در تاریخ صنعت برق به شمار می رود. البته این بخش تنها حوزه افزایش ظرفیت نیروگاهی نبوده و افزایش ظرفیت از مسیر ارتقای واحدهای موجود با روش‌های دانش‌پایه و رفع افت تولید واحدهای نیروگاهی سبب شده تا از شهریور سال ۱۴۰۰ تاکنون زمینه افزایش ظرفیت نیروگاهی به میزان ۷ هزار و ۱۰۰ مگاوات فراهم شود.

این ارتقای ظرفیت در بازه زمانی باقی‌مانده تا شروع اوج بار فصل زمستان یک اقدام بی‌سابقه در صنعت برق تلقی می‌شود و رکوردی جهانی در این حوزه به حساب می‌آید. به نحوی‌که‌ زمان ساخت یکی از واحدهای نیروگاهی در استان سمنان به رکورد ساخت سریع‌ترین نیروگاه در دنیا حمله کرده و تا پایان تابستان به مدار تولید برق می‌آید.

یادداشت از علی رادمحر، کارشناس اقتصادی انرژی

پایان پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha