به گزارش قدس آنلاین، پارلمان جمهوری چک روز چهارشنبه توافق همکاری نظامی که ماه مه با آمریکا امضا کرد را با هدف تسهیل استقرار سربازان آمریکایی در خاک خود تصویب کرد.
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، مجلس سفلای پارلمان جمهوری چک روز چهارشنبه با ۱۱۵ رای مثبت در برابر ۱۸ رای منفی توافق همکاری نظامی با واشنگتن را تصویب کرد. مجلس سنای جمهوری چک هم هفته قبل آن را تصویب کرده بود.
این سند یک چارچوب قانونی برای استقرار سربازان آمریکایی در جمهوری چک در نظر میگیرد.
«جنا سرنیکووا»، وزیر دفاع جمهوری چک در سخنرانی به قانونگذاران پارلمان این کشور ادعا کرد، این معاهده با منافع ملی این کشور همراستا است.
سرنیکووا در ۲۳ مه گذشته، این معاهده را در دیدار با «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در شهر واشنگتن دی.سی امضا کرد. آمریکا معاهدات مشابهی با ۲۴ عضو دیگر ائتلاف ناتو شامل لهستان، اسلواکی، مجارستان، لیتوانی، لتونی، استونی، رومانی و بلغارستان که جبهه شرقی ائتلاف ناتو را تشکیل میدهند منعقد کرده است.
اعضای حزب سیاسی «آزادی و دموکراسی مستقیم» که به عنوان یک حزب ضدمهاجرت مطرح است، با این معاهده مخالفت کرده و هشدار دادند، حاکمیت جمهوری چک را به خطر انداخته و احتمال حضور دائمی سربازان آمریکایی در خاک این کشور را ایجاد میکند.
روز سه شنبه «نیکولای دنکوف»، نخست وزیر بلغارستان نیز از برنامه ائتلاف پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای استقرار هزاران سرباز جدید در خاک این کشور خبر داد.
به گفته دنکوف، طبق این برنامه قرار است ناتو اندازه نیروهای خود در بلغارستان را از سطح گردان به سطح یک لشگر تقویت شده ارتقا دهد.
یک روزنامه صربستانی نوشت، ائتلاف ناتو به دنبال چهار برابر کردن نیروی نظامی چند ملیتی تحت رهبری ایتالیا در خاک بلغارستان است.
سران ائتلاف ناتو در نشست چند روز قبل خود در پایتخت لیتوانی طرح تقویت چشمگیر حضور نیروهای این ائتلاف در شرق اروپا را اعلام کردند. این ائتلاف تحت رهبری آمریکا میخواهد به بهانه خطر از جانب روسیه و جنگ در اوکراین، به موجب این طرح تعداد نظامیان خود در شرق اروپا را از سطح ۴۰۰۰۰ نیرو به بیش از ۳۰۰۰۰۰ هزار سرباز برساند.
نظر شما