به گزارش قدس آنلاین، «صفحه نو» مسترکلاسی ویدیویی است که در آن اساتید ایرانی صاحب نظر در زمینههای مختلف تجربیات، دانش، منش و روش حرفهای خود را در ساختاری مستند آموزشی در بستر این پلتفرم ارائه میکنند. یکی از این مسترکلاسها با موضوع «کودک و طبیعت» به شرح مختصری از زندگی عبدالحسین وهابزاده، بوم شناس و فعال محیط زیست می پردازد و در ادامه، مخاطب شنونده دانش تئوری و تجربی این استاد با موضوع کودک و طبیعت است.
این برنامه هر هفته به صورت سریالی با تمامی محتوای دروس و تفکیک موضوعی به صورت رایگان از پلتفرم «تماشاخونه» پخش می شود و مدت زمان هر برنامه بین 4 تا 6 ساعت است که در قسمت های کوتاه یک ربع تا بیست دقیقه، تدوین شده است.
یکی از مسترکلاسهای جذاب و دیدنی درباره عبدالحسین وهابزاده کنشگر، پژوهشگر، مدرس و مترجم حوزه محیطزیست و بنیانگذارِ «مدرسه طبیعت» است. او در این دوره درباره شناخت دوران کودکی، تأثیر طبیعت بر رشد کودک، شیوه یادگیری آزاد، انتخاب رویکرد آموزشی مناسب، تسهیلگری، زیستگاه غنی، بازی و رهایی و تأثیرشان بر رشد کودک و… صحبت می کند.
وهابزاده که سه بار برنده جایزه کتاب سال ایران، یک بار برنده کتاب سال محیطزیست و برنده جایزه مهرگان شده و جایزه ترویج علم برای تأسیس و ترویج «مدرسه طبیعت» بخشی از دستاورهای علمی اوست، در این مستند آموزشی به مخاطبان میگوید که چرا پس از کسب تجربیات مختلفِ تدریس در مدرسه، دانشگاه، ترجمه و تألیف، فعالیتهایش را متمرکز به کودک و کودکی کرده است.
این استاد درباره اینکه چرا کودکی در گونه انسانی اینقدر طولانی است و چرا این دوران اهمیت دارد، صحبت می کند. عبدالحسین وهاب زاده در قامت یک بوم شناس مطالعات زیاد و به روزی درباره دوران کودکی انجام داده است.
وهاب زاده، کودک را موجودی پژوهنده می داند که در حین بازی، کشف می کند و یاد می گیرد. او مانند یک مربی تربیت کودک از اهمیت بازی و ارتباط کودک با طبیعت می گوید. اینکه چطور می توان با پرورش کودکانی رشد یافته در طبیعت، بزرگسالانی دلسوز و مسوولیت پذیر نسبت به طبیعت بار آورد.
به باور وی، کاری که مدرسه طبیعت و تجربه عملی طبیعت می کند این است که به کودک می آموزد رابطه عاطفی، معقول و مهربانی با طبیعت داشته باشد تا در بزرگسالی رابطه ای آگاهانه و اخلاقی با طبیعت پیدا کند.
مجموعه مستند آموزشی «صفحه نو» در سال 99 فیلمبرداری، تدوین و آماده پخش شده که زمان انتشار آن به بهار 402 رسیده است.
نظر شما