تحولات منطقه

رسانه‌های ژاپنی اعلام کردند که کشتی جنگی آمریکا برای مقابله با چین برای نخستین بار فعالیت خود را در آبهای استرالیا آغاز کرد.

فعالیت کشتی جنگی آمریکا برای مقابله با چین در استرالیا آغاز شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، وب‌سایت روزنامه «نیکی» ژاپن اعلام کرد فعالیت کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا امروز شنبه در سواحل سیدنیِ استرالیا آغاز شد؛ این نخستین بار در تاریخ نیروی دریایی آمریکاست که کشتی جنگی‌اش در یک بندر خارجی مشغول به فعالیت می‌شود.

به نوشته این روزنامه، فعالیت این کشتی جنگی در شرایطی آغاز می‌شود که اتحاد نظامی آمریکا و استرالیا برای مقابله با نفوذ چین در منطقه (ایندوپاسفیک) افزایش یافته است.

«ریچارد مارلز»، وزیر دفاع استرالیا در مراسم رسمیِ آغازبه‌کارِ این کشتی جنگی گفت: استرالیایی‌ها می‌توانند افتخار کنند که این کشتی که در غرب استرالیا و با ابتکار صنایع محلی طراحی شده و نام HMAS Canberra بر آن گذاشته شده، برای نخستین بار در تاریخ نیروی دریایی ایالات متحده در اینجا راه اندازی می‌شود. وی همچنین افزود راه‌اندازی کشتی آمریکایی در آب‌های استرالیا نشان‌دهنده «تعهد مشترک ما برای حفظ نظم مبتنی بر قوانین است.»

راه‌اندازی این کشتی جنگی آمریکا در سواحل استرالیا در بحبوحه رزمایش مشترک دو هفته‌ای آمریکا، استرالیا و ۱۰ کشور دیگر انجام می‌شود.

وب‌سایت «دیلی میل» دیروز جمعه ضمن گفت‌وگو با وزیر دفاع استرالیا درباره جزئیات این رزمایش نوشته کشتی‌های جاسوسی چین در نزدیکی سواحل استرالیا حضور دارند و این رزمایش را از نزدیک رصد می‌کنند.

این رزمایش در ابتدا با حضور نیروهای آمریکا و استرالیا برگزاری می‌شد و سپس با حضور ژاپن و کره جنوبی گسترش یافت و اکنون ۱۲ کشور در آن شرکت می‌کنند. این رزمایش مشترک با حضور ۳۰ هزار نیرو از ۱۲ کشور در استرالیا برگزار می‌شود.

به گفته وزیر دفاع استرالیا نیروهای نظامی کانادا، فیجی، فرانسه، آلمان، اندونزی، ژاپن، نیوزلند، پاپوآ گینه نو، جمهوری کره، تونگا و انگلیس در این رزمایش شرکت خواهند کرد و نیروهایی از هند، فیلیپین، سنگاپور و تایلند نیز به عنوان ناظر حضور دارند.

دولت آلمان اخیراً اعلام کرد در چارچوب شرکت در رزمایش مشترک، برای نخستین بار نیروی نظامی به استرالیا اعزام می‌کند؛ اقدامی که نشان می‌دهد در بحبوحه افزایش تنش‌ها با چین، تمرکز برلین بر منطقه ایندو-پاسفیک افزایش یافته است. در سال‌های اخیر آلمان حضور نظامی بیشتری در منطقه ایندو-پاسفیک داشته، حتی اگر این به معنای پیگیری منافع امنیتی و اقتصادی باشد.

آلفونس مایس، فرمانده ارتش آلمان در گفت‌وگویی با رویترز گفت: «این منطقه برای ما در آلمان و همچنین برای اتحادیه اروپا به دلیل وابستگی‌های متقابل اقتصادی بسیار اهمیت دارد» به نوشته رویترز چین مهمترین شریک تجاری برلین است و ۴۰ درصد تجارت خارجی اروپا از طریق دریای جنوبی چین جریان دارد؛ آبراهه‌ای که نقطه کانونی اختلافات ارضی در اقیانوس هند و اقیانوس آرام است.

در سال‌های اخیر تلاش‌های آمریکا و کشورهای غربی برای مقابله با قدرت روزافزون چین، بیشتر متمرکز بر حوزه «ایندو-پاسفیک» بوده است؛ ایندوپاسفیک به منطقه جغرافیاییِ تلاقی دو اقیانوس هند و آرام در آسیای جنوب‌شرقی گفته می‌شود و «شینزو آبه»، نخست‌وزیر فقید ژاپن، نخستین سیاست‌مداری بود که این مفهوم را وارد ادبیات سیاسی کرد.

آبه در آگوست ۲۰۰۷ در سخنرانی خود در پارلمان هند، ایجاد «هلال آزادی و رفاه در آسیایی بزرگ‌تر» را در منطقه این دو-پاسفیک پیشنهاد داد. او آگاهانه بدون اینکه نامی از چین ببرد، تأکید کرد کشورهای هند، آمریکا، استرالیا و ژاپن، چهار قدرت دخیل در این پیشنهاد هستند. گرچه در تعریف محدوده جغرافیایی «ایندو-پاسفیک»، هر اندیشمند سیاسی، سیاست‌مدار و کشوری بنا بر ایدئولوژی و منافع خاص خود، تعریفی متفاوت از آن دارد، معمولاً به محدوده جغرافیایی از اقیانوس هند تا غرب اقیانوس آرام، این دو-پاسفیک گفته گفته می‌شود.

این منطقه جغرافیایی کشورهای استرالیا، بنگلادش، بوتان، برونئی، کامبوج، فیجی، هند، اندونزی، ژاپن، لائوس، مالزی، مالدیو، میانمار، نپال، نیوزیلند، پاپوآ گینه نو، فیلیپین، سنگاپور، سریلانکا، تایوان، تایلند، تیمور- لسته، آمریکا و ویتنام ر

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.