تحولات لبنان و فلسطین

این روزها در برخی گالری‌ها و مراکز هنری ـ فرهنگی به مناسبت ایام محرم نمایشگاه‌های مختلفی برپا شده که هریک به نوعی راوی حماسه کربلا، مناسک و مراسم عزاداری اباعبدالله(ع) و آیین‌های محرم هستند.

آثار عاشورایی را در این گالری‌ها ببینید

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، از دیرباز هنرهای تجسمی یکی از شاخه‌های هنری با ظرفیتی بسیار برای به تصویرکشیدن روایت عاشورا و مناسک ماه محرم بوده است. از نقاشی قهوه خانه‌ای و طراحی پرده‌های مخصوص نقالی و پرده خوانی گرفته تا ساخت هنرهای سنتی و دست‌سازه‌هایی که به عنوان سمبل و نمادهایی شناخته شده، قدمت یک تاریخ را به نمایش درمی‌آورند. این روزها در برخی از گالری‌ها و مراکز هنری ـ فرهنگی به مناسبت ایام محرم نمایشگاه‌های مختلفی برپا شده که هریک به نوعی راوی حماسه کربلا، مناسک و مراسم عزاداری اباعبدالله(ع) و آیین‌های محرم هستند و یا بسیاری هنرمندان را گرد هم آوردند و در کارگاه های نقاشی به خلق آثار عاشورایی مشغول هستند. در ادامه مختصری از فعالیت این گالری‌ها و ساعات بازدید آنها را می‌خوانید.

نمایش دست‌آفریده‌های عاشورایی ۷۲ هنرمند در کوشک باغ هنر

آثار عاشورایی را در این گالری‌ها ببینید

کوشک باغ هنر یکی از همین مراکز است که بیش از ۸۰ اثر هنری از ۷۲ هنرمند حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی را تحت عنوان «دست آفریده‌های عاشورایی» به نمایش گذاشته است. نمایشگاه گروهی صنایع دستی نشان و نمادهای محرم با آثاری در رشته‌های معرق، مشبک، علم سازی، قلم زنی روی مس، سوخت نگاری روی چوب، منبت و پیکرتراشی از اول مرداد ماه در کوشک باغ هنر افتتاح شد و تا ۱۰ مردادماه برپا است.

برپایی نشست تخصصی صنایع دستی و کارگاه هنری عاشورایی از جمله برنامه‌های جنبی این نمایشگاه است و علاقه مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند از ساعت ۹ الی ۱۷ به «کوشک باغ هنر» واقع در بزرگراه حقانی (غرب به شرق) ورودی کتابخانه ملی، جنب خانه شعر و ادبیات مراجعه کنند.

گنجینه‌های هنری را در موزه هنرهای معاصر ببینید

آثار عاشورایی را در این گالری‌ها ببینید

اما موزه هنرهای معاصر که در طول سال برپایی نمایشگاه‌های متنوعی را در دستور کار خود قرار می‌دهد این روزها مروری دارد بر بازتاب جریان عاشورا در هنرهای تجسمی معاصر در قالب یک نمایشگاه با عنوان «همچنان جاری». این نمایشگاه همزمان با آغاز ماه محرم با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان در موزه هنرهای معاصر گشایش یافت و  آثاری از گنجینه موزه و گنجینه حوزه هنری را در معرض دید علاقه مندان قرار داده است.

در نمایشگاه «همچنان جاری» ۸۰ اثر از ۳۵ هنرمند از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و گنجینه حوزه هنری از جمله محمد حسین حلیمی، محمود جوادی پور، روح الله مفیدی، محمد تجویدی، مرتضی ممیز، کاظم چلیپا، فرامرز پیلارام، رضا بانگیز، عبدالحمید قدیریان، رحیم ناژفر، محمد گنجی، حبیب الله صادقی، حسن اسماعیل زاده، پرویز کلانتری، سید حسین تفتی، ابوالفضل عمومی، عباس بلوکی فر، علی اکبر لرنی، محمدعلی ترقی جاه، صادق تبریزی، رضا حمیدی، احمد خلیلی، محمدفراهانی، حسین همدانی، مرتضی اسدی، حسین خسروجردی، مصطفی گودرزی، مرتضی گودرزی، غلامعلی طاهری، علی شیخی، ناصر پلنگی، کامیار صادقی و… به نمایش درآمده و علاقه مندان می‌توانند تا ۲۲ شهریورماه از این نمایشگاه دیدن کنند.

از قهوه خانه تا سقاخانه

آثار عاشورایی را در این گالری‌ها ببینید

نمایشگاه «از قهوه خانه تا سقاخانه و منتخب هنرمندان نوگرای ایران» منتخبی از آثار هنرمندان نوگرای ایران است که با کیوریتوری محمد علی سعیدی و مشارکت انجمن نقاشی قهوه خانه‌ای با هدف بررسی مدرنیته در نقاشی قهوه خانه و سقاخانه ای از ۲۳ تیرماه در گالری لاله افتتاح شده است.

در این نمایشگاه آثاری از توکل اسماعیلی (مش اسماعیل)، ناصر اویسی، رضا بانگیز، تاها بهبهانی، صادق تبریزی، پرویز تناولی، بهنام جلالی جعفری، مهدی حسینی، محمد رضا حمیدی، مصطفی حمیدی، احمد خلیلی، رضا خلیلی، کامبیز درمبخش، جلال شباهنگی، مسعود عربشاهی، فرشته غازی راد، مهدی طالعی نیا، محمد فراهانی، مهرداد فلاح، حسین قوللر آقاسی، آنه محمد تاتاری، محمد مدبر، نصرت اله مسلمیان، احمد نصر الهی، منوچهر نیازی به نمایش درآمده است. این نمایشگاه همه تا ۲۳ مردادماه جاری شنبه تا چهارشنبه‌ها ساعت ۹ تا ۱۸، پنج شنبه‌ها ۹ تا ۱۳، جمعه‌ها ۱۰ تا ۱۷ دایر خواهد بود. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید و خرید آثار به نگارخانه لاله، واقع در خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی بوستان لاله، روبه‌روی پارکینگ طبقاتی لاله مراجعه کنند.

هنرمندان گرد هم آمدند در خیمه عاشورایی

آثار عاشورایی را در این گالری‌ها ببینید

خیمه عاشورایی میدان هفت تیر تهران از روز اول ماه محرم برپا شده است و هنرمندان هنرهای تجسمی، هریک فعالیتی مرتبط با ایام محرم حسینی(ع) را به مخاطبان عرضه می‌کنند. این خیمه تا پایان ماه صفر هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۲ برقرار است و برنامه‌هایی مانند تعزیه خوانی، نقالی، دمام زنی، اجرای گروه سرود، قرائت زیارت عاشورا و روضه‌خوانی و مداحی، نمایش آثار عاشورایی رویداد «نشان عاشقی» و «کاتبان سوگ» و اجرای نقاشی قهوه‌خانه‌ای عصر عاشورا برگزار می‌شود. همچنین دو اثر حجمی «مرغ تیغه علامت» اثر هیمن نسیمی، «اسب ذوالجناح»  اثر حسین ملاعبدالهی و تابلوی بزرگ نقاشی قهوه‌خانه‌ای اثر سعید مصیبی در حاشیه این خیمه رونمایی شد.

آثار عاشورایی را در این گالری‌ها ببینید

نمایشگاهی برای کودکان

همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در دهه‌ اول ماه محرم نمایشگاهی از آثار منتخب نقاشی اعضای کودک و نوجوان مراکز فرهنگی هنری کانون در استان‌های کشور و آثار عکاسی مربیان هنری کانون را برگزار کرده است. در این نمایشگاه که در راستای حفظ و ترویج فرهنگ دینی و آیین‌های عاشورایی برگزار می‌شود، ۳۵ اثر نقاشی و ۱۵ اثر عکاسی به نمایش گذاشته شده است. علاقه‌مندان به بازدید از این نمایشگاه می‌توانند از ساعت ۸ تا ۱۳ روزهای شنبه تا چهارشنبه به نگارخانه شهید محمد طاها واقع در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب تهران مراجعه کنند. بازدید برای عموم آزاد است.

آثار عاشورایی را در این گالری‌ها ببینید

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.