به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، «علی کریمی آنچه» روز شنبه در حاشیه برگزاری نمایشگاه صنعت ساختمان در خصوص افزایش ۶۰ درصدی تعرفه خدمات مهندسی ساختمان سازی، افزود: شیوه نرخگذاری خدمات مهندسی بر اساس هزینه ساخت در سالهای ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ بوده که آن سالها هزینه ساخت هر متر حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان بوده است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه سالانه این نرخگذاری از سوی سازمان برنامه و بودجه بهروزرسانی میشد، اظهار کرد: در حال حاضر هزینه ساخت برای هر مترمربع بر اساس تغییرات اعلامی از سوی این سازمان حدود ۵ تا ۷ میلیون تومان است که این هزینه واقعی نیست و بسیار بیش از این ارقام است.
وی گفت: هزینه خدمات مهندسی هم بر اساس جداول مبحث ۲ ضریبی از هزینه ساخت خواهد بود؛ بنابراین سالانه بر اساس تغییرات اعلامی سازمان برنامه هزینه خدمات مهندسی افزایش مییابد و این ضریب و عدد و درصدی اعلام سازمان برنامه و بودجه بر مبنای تغییرات سنواتی است و سازمان نظاممهندسی در این تغییرات راسا تصمیمگیری نمیکند.
کریمی در خصوص هزینه خدمات مهندسی انبوهسازان که جزو ساختوسازهای لوکس هم نیست نیز بیان کرد: انجمن انبوهسازان برای هزینههای ساختوساز متری ۱۲ میلیون تومان به بالا هست و برای نهضت تولید مسکن نیز حدود هشت میلیون تومان است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در خصوص استقبال از شرکتهای دانش بنیان نیز گفت: سازمان نظام مهندسی دست گرم تولیدکنندگان مصالح با کیفیت و استاندارد و به روز از جمله شرکتهای دانش بنیان را برای افزایش کیفیت و بهروزرسانی ساخت و ساز در کشور میفشارد.
وی ادامه داد: این سازمان آمادگی دارد تا در قالب کمیسیون انجمنها و تشکلها از این شرکتها دعوت کند مصالح خود را عرضه کنند و سازمان نظام مهندسی نسبت به معرفی آنها اقدام خواهد کرد.
۱۰۰ میلیارد دلار هدررفت انرژی در صنعت حمل و نقل و ساختمان
کریمی عدم صرفه جویی در مقوله انرژی را از مهمترین مشکلات در بخش ساخت و ساز اعلام کرد و افزود: این مساله در کشور ما هنوز با ورود صنعت ساختمان به حوزه فناوری و استفاده از فناورهای روز دنیا اجرایی نشده و بسیاری از فرآیندهای ساختمان سازی در کشور ما به روش سنتی در حال انجام است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه ۱۰۰ میلیارد دلار هدررفت انرژی در صنعت حمل و نقل و ساختمان داریم بیان داشت: بخشی از این هدررفت انرژی به حوزه مهندسان، سازندگان و طراحان مربوط میشود.
کریمی گفت: برگزاری کارگاه ها و استفاده از تکنولوژی روز خود زمینه ساز صرفهجویی در مصرف انرژی در حوزه ساختمان میشود.
وی با بیان اینکه رویکرد اجرایی سازمان نظاممهندسی تدوین اطلاعیه و برق و مکانیک بوده و مبحث ۲۲ در حال پیگیری است، صدور پایانکار ساختمان را منوط به شناسنامه فنی و ملکی داناست و بیان داشت: تعداد زیادی از شهرستانها این مساله را رعایت نمیکنند، این در حالی است که زمانی که مالک ساختمان پروانه مجری ذیصلاح دفترچه را با توجه به پیشرفت تکمیل میکند و ساختمان دارای دفترچه اطلاعات میشود که باید توسط سازنده تکمیل شود.
نظر شما