تحولات منطقه

- فعالیت‌های عملیاتی ایران و آمریکا در خلیج فارس این روزها پررنگ‌تر شده و دوطرف دست به اقدامات تقابلی جدیدی زده‌اند. در آخرین اقدام چهار مقام آمریکایی در اظهاراتی تحریک‌کننده اعلام کرده‌اند ایالات متحده در حال بررسی استقرار تفنگداران آبی در آن دسته از کشتی‌های تجاری است که از تنگه هرمز عبور می‌کنند.

آمریکا به‌دنبال بازسازی هیمنه از دست رفته
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

فعالیت‌های عملیاتی ایران و آمریکا در خلیج فارس این روزها پررنگ‌تر شده و دوطرف دست به اقدامات تقابلی جدیدی زده‌اند. در آخرین اقدام چهار مقام آمریکایی در اظهاراتی تحریک‌کننده اعلام کرده‌اند ایالات متحده در حال بررسی استقرار تفنگداران آبی در آن دسته از کشتی‌های تجاری است که از تنگه هرمز عبور می‌کنند. آن‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند با این اقدام از توقیف کشتی‌های تجاری توسط ایران جلوگیری کند. دیدار دریاسالار براد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین، با سرپرست شورای همکاری خلیج فارس در ارتباط با این ادعاها ارزیابی می‌شود. این شورا در بیانیه خود اعلام کرد که محتوای مذاکرات کوپر و مقامات شورا روی مسئله )تقویت همکاری آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس) متمرکز بوده است. از طرفی مقامات کشورمان هم تأکید کرده‌اند مانع از هرگونه زیاده‌خواهی آمریکایی‌ها در منطقه خواهند شد. سردار سرلشکر پاسدارحسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته در یازدهمین آیین الحاق سامانه‌ها و تجهیزات جدید به نیروی دریایی سپاه که با حضور جمعی از فرماندهان و مسئولین کشوری و لشکری برگزار شد، با بیان اینکه امروز و در امتداد ۴۵ سال گذشته برای ما یک روز خاطره انگیز و فراموش نشدنی و در واقع «یوم الله» است، اظهار کرد: ما آموخته‌ایم که از میان دشمنی‌ها، سختی‌ها، فشارها و جنگ‌ها  قدرت اسلام را تکوین و تکامل بدهیم و با حرکت از درون خطرات و گذرگاه تهدیدها و از میان نیازها، احساس قدرت و ضرورت قوی شدن را بیابیم. در این مراسم که دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه و جمعی از مقامات لشکری و کشوری، هم حضور داشتند، صدها سامانه و تجهیزات راهبردی جدید نیروی دریایی سپاه رونمایی و به توانمندی‌های این نیرو الحاق شد.

این سامانه‌ها و تجهیزات، محصول تلاش دانشمندان و متخصصان سازمان هوا و فضا، سازمان صنایع دریایی، سازمان هوایی و صنایع الکترونیک وزارت دفاع و همچنین شرکت‌های دانش بنیان، بخش خصوصی و مراکز تخصصی نیروی دریایی سپاه است.

انواع پهپادهای شناسایی، اطلاعاتی، تهاجمی و رزمی ؛ انواع خودروهای پشتیبانی و فرماندهی ؛ سامانه های  جمع آوری ، آفند و پدافند الکترونیکی در حوزه جنگال از سامانه ها و تجهیزات جدیدی هستند  که در بین محصولات رونمایی شده دیده شد.

*

آمریکا و اعتبار از دست رفته

در ادامه فعالیت‌های تحریک کننده آمریکا، یک کارشناس مسائل امنیتی در پاسخ به خبرنگار ما و درباره اینکه چرا آمریکا اقدام به استقرار نیرو در کشتی‌های تجاری در منطقه خلیج فارس کرده است، گفت: منطقه خلیج فارس برای جمهوری اسلامی ایران  و کشورها جهان از جمله  آمریکا مهم است بطوریکه این کشور بخشی از ناوگان پنجم در یایی خود را در کشور بحرین مستقر کرده است.

وی تصریح می‌کند: در اواخر دهه 80 تفکیک ماموریتی بین نیروهای دریایی سپاه پاسداران و ارتش در خلیج فارس صورت گرفت بطوریکه سپاه مسئول حراست در این منطقه شد وتا امروز برنامه‌های دفاعی و امنیتی خودش را در خلیج فارس پیش برده و توانسته به خوبی این ماموریت را انجام دهد.

او به شکسته شدن چهره امریکا در منطقه توسط نیروی دریای سپاه پرداخت و می‌افزاید: در سال‌های اخیر سپاه با توقیف کشتی‌های متخلف آمریکایی هیمنه این کشور را در بین کشورهای منطقه شکسته بطوریکه واشنگتن نیروهای خود را موظف کرده هنگام عبور در خلیج فارس و تنگه هرمز به نیروی دریایی سپاه پاسداران پاسخگو باشند.

کارشناس ارشد مسائل دفاعی در ادامه می‌گوید: تمام این مسائل  در مقابل چشم کشورهایی انجام می‌شود که آمریکایی‌ها روی آنها سرمایه گذاری‌های زیادی در فروش سلاح و تسلیحات داشته و دلیل اینکه آمریکایی‌ها امروزبه منطقه جنگنده ارسال می‌کنند برای بازسازی هیمنه از دست رفته خود مقابل ایران است.

بختیاری درباره هشدار ایران به آمریکایی‌ها و کشورهای غربی می‌افزاید: جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده امنیت در منطقه خلیج فارس خط قرمز است و حضور کشورهای فرامنطقه ای چیزی جز ناامنی به همراه نخواهد داشت باید امنیت منطقه توسط کشورهای همسایه صورت بگیرد.

وی به رزمایش اخیر نیروی دریایی سپاه در منطقه خلیج فارس اشاره و می‌گوید: این رزمایش با نام «سردار شهید اسحاق دارا» و هدف نمایش اقتدار و آمادگی‌های دفاعی رزمی نیروی دریایی سپاه در صیانت از امنیت خلیج فارس و جزایر ایرانی در «منطقه نازعات» جزایر بوموسی، تنب بزرگ و کوچک برگزار شد.

او به کاهش حضور ناوهای آمریکایی در سال‌های اخیر  در منطقه پرداخت و می‌افزاید: یکی از دلایلی که  در سال‌های اخیر ناوهای هواپیمابر کمتر در خلیج فارس وارد می‌شوند بخاطر این است که سپاه پاسداران  در طول این چند دهه به هیچ وجه در مقابل آمریکایی‌ها و کشورهای فرامنطقه ای کوتاه نیامده و نشان داده با هیچ کشوری تسامع ندارد.

وی در پایان اظهار می‌کند: آمریکا با ارسال تجهیزات جدید به منطقه می‌خواهد وجه گذشته خود را در بین کشورهای منطقه به دست آورد، جمهوری اسلامی ایران همواره درباره حضور اسرائیل در منطقه خلیج فارس هشدار داده و اعلام کرده اکر حمله ای از طریق این رژیم ویا کشورهای فرامنطقه ای علیه کشورمان صورت بگیرد علاوه بر برخورد با کشور متخاصم با کشور مبدا حمله نیز برخورد خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha