به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، ایران و روسیه در حال همکاری با دولت سوریه هستند تا در نهایت نیروهای آمریکایی را از این کشور بیرون کنند. این سه کشور برای این هدف در چند جبهه با هم هماهنگ بوده و اقدامات تهاجمی نیز انجام دادهاند.
بیزینس اینسایدر در ادامه آورده است: کارشناسان نظامی میگویند که روسیه و ایران هر دو در سوریه منافع امنیتی دارند و به نظر میرسد با همکاری دولت سوریه برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی از این کشور در تلاشی سیستماتیک که گسترش یافته، همکاری میکنند.
این همکاریهای چند وجهی، نیروهای آمریکایی را به خطر میاندازد، منافع ایالات متحده را در منطقه تهدید میکند، و بنابر ادعای واشنگتن، در نبرد تحت رهبری ایالات متحده علیه تهدید فزاینده داعش مداخله میکند، موضوعی که مقامات واشنگتن بهطور فزاینده نگرانیهای خود را نسبت به آن ابراز کردهاند.
بر اساس تحلیلی که به تازگی توسط مؤسسه مطالعات جنگ و با حمایت مؤسسه امریکن اینترپرایز، دو اندیشکده مستقر در واشنگتن منتشر شده، این سه کشور به صورت فردی و جمعی برای اعمال فشار بر نیروهای آمریکایی در سوریه از طریق راههای مختلف تلاش میکنند. این اقدامات شامل بسیج نیروها، به اشتراک گذاری اطلاعات، اختلال در پرواز هواپیما و عملیات اطلاعات نادرست است.
در این تحلیل آمده است که ایران، روسیه و سوریه منافع مشترکی در خروج نیروهای آمریکایی از سوریه دارند. از این رو، این سه کشور ماههاست که اقدامات خود را برای پیشبرد این هدف هماهنگ کردهاند.
بیزینس اینسایدر مدعی است که هم روسیه و هم ایران با دولت سوریه به رهبری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه متحد هستند. مسکو در جریان جنگ چند ساله در این کشور به او کمک کرده و ایران نیز از گروههای شبه نظامی در سوریه حمایت میکند. در همین حال، آمریکا حدود ۹۰۰ سرباز را به عنوان بخشی از یک ائتلاف بینالمللی که مدعی است برای انجام مأموریتهای ضد تروریسم علیه داعش تلاش میکند در سوریه مستقر کرده است. اما این سه بازیگر، یعنی ایران، روسیه و سوریه تلاش میکنند دست آمریکا را از سوریه کوتاه کنند.
این پایگاه خبری- تحلیلی با اشاره به اینکه «ایران مدتهاست خواهان بیرون رفتن نیروهای آمریکایی از سوریه و همچنین عراق است» تاکید کرد که این تمایل ایران از سال ۲۰۲۰ پس از ترور قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران توسط آمریکا افزایش یافت.
بر اساس تحلیل موسسه مطالعات جنگ، جمهوری اسلامی ایران سالهاست که این استراتژی را دنبال میکند اما هماهنگی بین این سه کشور برای بیرون راندن ایالات متحده از سوریه واقعاً در اواخر سال ۲۰۲۲ آغاز شد. از آن زمان، روسیه و ایران روابط خود را با دولت سوریه همزمان که این کشور به دنبال احیای حضور دیپلماتیک خود در سایر کشورهای منطقه است، تقویت کردهاند.
موسسه مطالعات جنگ از طرفی دیگر در تحلیل خود به نقل از مقامات نظامی ایالات متحده، مدعی است که افزایش حملات روسیه علیه نیروهای آمریکایی در سوریه تلافی و پاسخی به حمایت آمریکا از اوکراین است. در حقیقت، تغییر استراتژی روسیه در سوریه در اواخر سال گذشته (میلادی) رخ داد.
در اثنای این تحولات، جتهای جنگنده روسیه بهطور معمول پهپادهای ارتش آمریکا را بر فراز سوریه در طول ماه ژوئیه مورد رهگیری قرار داده و حتی در یک مورد به یکی از هواپیماهای این کشور آسیب زدهاند. کارشناسان میگویند که کرملین ممکن است این اقدامات را برای حمایت از ایران در هدف کلیاش برای بیرون راندن ایالات متحده از منطقه هدایت کرده باشد.
نظر شما