تحولات لبنان و فلسطین

وزیر بهداشت گفت: براساس آمار و شاخص‌ها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه‌ بهداشت و درمان پیشرفت‌های فراوانی حاصل شده که قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست.

پیشرفت‌های حوزه‌ بهداشت و درمان از زبان وزیر بهداشت/ قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست

بهرام عین‌اللهی در جریان سفر به سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ارتقاء حوزه سلامت از مهمترین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران است؛ براساس آمار و شاخص‌ها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه‌ بهداشت و درمان پیشرفت‌های فراوانی حاصل شده که قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست.

وزیر بهداشت افزود: قبل از پیروزی انقلاب 9 دانشگاه علوم پزشکی در کشور وجود داشت اما در حال حاضر 67 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور به فعالیت می‌پردازد.

وی خاطرنشان کرد: در بیش از چهار دهه اخیر، گام‌های بلندی در مسیر ارتقاء همه جانبه سلامت در کشور برداشته شده است. یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی که سبب این پیشرفت‌های خارق‌العاده در حوزه پزشکی شده تقویت روحیه خودباوری است.

عین‌اللهی گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت قوی‌ترین کشور در منطقه محسوب می‌شود؛ این در حالی است که کشورهای اطراف ما شاخص‌های پایینی در بسیاری از حوزه‌ها از جمله کنترل بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دارند.

وزیر بهداشت افزود: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران بسیاری از شاخص‌ها از جمله بهبود کنترل بیماری‌های واگیر، توسعه مراقبت‌های بهداشتی و دسترسی به خدمات سلامت در اقصی نقاط کشور جایگاه خوبی دارد.

وی اظهار داشت: قبل از انقلاب اسلامی مردم جهت درمان بسیاری از بیماری‌های پیش پا افتاده به خارج از کشور می‌رفتند؛ این در حالی است که هم‌اکنون بسیاری از بیماران کشورهای دیگر برای درمان به ایران سفر می‌کنند.

عین اللهی با تاکید بر اینکه برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع یکی از اهداف بزرگ ما در مناطق محروم است، گفت: در حال حاضر برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در 59 شهرستان در سطح کشور در حال انجام است که در سیستان و بلوچستان نیز در شهرستان خاش در حال انجام است.

وزیر بهداشت افزود: در نظام ارجاع، هر فرد ایرانی باید یک پرونده الکترونیک سلامت داشته باشد. خوشبختانه شاهد تقویت زیرساخت‌های اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع هستیم.

وی ادامه داد: در برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، اگر فردی بیمار شود توسط بهورز و مراقب سلامت به پزشک سطح یک ارجاع داده می‌شود و پزشک سطح یک، پزشک عمومی است که پس از ویزیت بیمار، خودش امر درمان را انجام می‌دهد و در صورتی که احساس کند بیمار به پزشک متخصص نیاز دارد، او را به پزشک متخصص ارجاع می‌دهد. پزشک متخصص نیز فرد را درمان می‌کند و در صورت نیاز به بستری، او را به بیمارستان ارجاع می‌دهد.

عین اللهی بیان کرد: جذب خیرین و انسجام‌بخشی به فعالیت‌های داوطلبانه و جهادی در نظام سلامت و شبکه‌سازی فعالیت‌ها، گامی مهم در راستای کمک به پیشبرد برنامه‌های داوطلبی و جهادی در مناطق کمتر برخوردار است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.