تحولات منطقه

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا، گفت: فرد تروریست یک عنصر اِنغِماسی بود یعنی صرفاً انتحاری نیست بلکه یک فرد ورزیده است که برای کشتن و گرفتن تلفات به محل اعزام می‌شود.

در ماهیت تروریستی بودن حادثه شاه چراغ هیچ تردیدی وجود ندارد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با تسلیت حادثه تروریستی حرم شاه چراغ و شهادت عده‌ای از هم‌وطنانمان در این حادثه اظهار داشت: آنچه مسلم است اصل این اقدام تروریستی است و دلیل آن نیز این است که دقیقاً مشابه تروری است که سال گذشته در همین حرم مطهر رخ داده بود و گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفته بود. آن بار نیز حتی اگر داعش مسئولیت آن را به عهده نمی‌گرفت نوع اقدام نشان می‌داد که این حرکت یک حرکت تروریستی است.

وی ادامه داد: از قبل نیز همزمان با اعدام عوامل تروریستی قبلی، داعش اعلام کرده بود که انتقام آنها را خواهد گرفت. این اقدام بعد از تهدید داعش صورت گرفت لذا در ماهیت تروریستی بودن آن هیچ تردیدی وجود ندارد ضمن آنکه با توجه به مکانی که این حادثه رخ داد، آنها تصورشان این بود که با استفاده از شرایطی که برای زیارت زائران در حرم شاه چراغ فراهم است با سهولت و هزینه بسیار کم دست به چنین جنایتی زده و به اهداف پلید خود برسند.

سنایی راد با اشاره به زمان انتخاب شده برای این اقدام تروریستی گفت: هنگام اذان که ورودی‌ها به حرم مطهر شلوغ تر است تعجیل و ضرورت ورود سریع‌تر نمازگزاران و زائران به حرم، موجب می‌شود حساسیت نسبت به ترددها متفاوت با دیگر زمان‌ها باشد. انتخاب این ساعت برای اقدام تروریستی مشخص می‌کند که طراحی حساب شده بوده و تصور آنها این بوده که نقطه ضعف امنیتی وجود دارد که از آن استفاده می‌کنند و بعد از اذان، نماز برگزار می‌شود که اگر موفق می‌شد در زمان برگزاری نماز از حلقه دوم عبور می‌کرد و به صفوف نمازگزاران می‌رسید مسلماً می‌توانست تلفات بیشتری بگیرد.

وی با بیان اینکه میزان مهمات در اختیار فرد تروریست در حرم مطهر شاه چراغ نشان می‌دهد او عنصر اِنغِماسی است، افزود: عنصر اِنغِماسی صرفاً انتحاری نیست بلکه یک فرد ورزیده و توانمند است که برای کشتن و گرفتن تلفات به محل اعزام می‌شود. به همین دلیل میزان مهماتی که در اختیار دارد نشان می‌دهد او فردی آموزش دیده است که معمولاً در گروه‌های تکفیری بیشتر به کار گرفته می‌شود. آنچه در زاهدان هم اتفاق افتاد شبیه ماجرای شاه چراغ بود و چهار نفری که به کلانتری هجوم بردند یک عملیات انتظاری را انجام دادند و تصور آن‌ها این بود که افراد دیگری به آن‌ها ملحق خواهد شد، به همین دلیل مهمات کافی در اختیار داشتند و نحوه استفاده از مهمات را به شکلی تنظیم کرده بودند که بتوانند زمان را افزایش و فرصت را برای الحاق دیگران فراهم کنند که خوشبختانه با برخورد قاطع نیروهای امنیتی و انتظامی آن ماجرا هم آن‌گونه که تصور می‌کردند پیش نرفت و تروریست‌ها به درک واصل شدند.

سردار سنایی راد در پاسخ به سوال دیگری پیرامون عملکرد خوب نیروهای امنیتی و انتظامی نسبت به حادثه آبان ماه سال گذشته و جلوگیری از ورود تروریست به صحن اصلی حرم مطهر شلوغ، گفت: فرد تروریست قبل از ورود به حرم شروع به شلیک کردن کرد تا در بین افراد حاضر در آن محیط وحشت ایجاد کند. اصرار او بر شلیک به کیوسک نگهبانی به خاطر این بود که بتواند از آن مانع امنیتی عبور کند اما با هوشیاری و اقدام به موقع نیروهای امنیتی و حاضرین در محل مجروح و سپس دستگیر شد.

دستگیری تروریست خنثی کننده خط القایی و تبلیغی ضد انقلاب است

وی ادامه داد: این مهم نشان می‌دهد که آمادگی به میزان قابل قبولی وجود داشته است، در غیر این صورت اگر با این میزان مهمات می‌توانست به صحن‌های اصلی که جمعیت نمازگزار و زائران در آنجا حضور داشتند می‌رسید مسلماً می‌توانست فاجعه بزرگ‌تری را رقم بزند و این نشان می‌دهد اشراف حفاظتی نسبی وجود داشته و به همین دلیل در همان ورودی تروریست مورد اصابت قرار گرفت و اسارت فرد مسلح نیز ارزش به مراتب بالاتری از هلاکت او داشت زیرا اعتراف‌های این تروریست می‌تواند به کشف سرنخ‌هایی منجر شود و این ذهنیت احمقانه‌ای که عناصر ضد انقلاب و جاده صاف کن داعش در فضای مجازی به نظام منتسب می‌کنند دیگر موضوعیت ندارد و این دستگیری خنثی کننده این خط القا و تبلیغی ضد انقلاب و همکار داعش بود. پس باید نمره قابل قبولی را به نیروهای مدافع داد که از رسیدن فرد تروریست به صحن اصلی حرم مطهر جلوگیری کرده و هم او را زنده دستگیر کردند که دستگیری فرد تروریست ارزش امنیتی قابل توجهی دارد.

سردار سنایی راد در پاسخ به سوالی پیرامون اقدامات رسانه‌ای بیگانگان و تلاش آن‌ها برای ایجاد یک حرکت و اقدام در سالگرد حوادث سال گذشته نیز گفت: مسلماً همزمان این اقدام تروریستی با فراخوانی برای سالگرد مرحومه امینی و دنبال کردن خط احیای آشوب و نا امنی در ایران می‌تواند ارتباطاتی را در پشت این رویدادها و خطوط امنیتی میان سران گروهک‌های برانداز نشان دهد.

کما اینکه در همین هفته‌های اخیر ما شاهد تلاش برای نا امن سازی و در هم شکستن هیمنه امنیتی و اقتدار دفاعی نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم؛ به عنوان مثال تیراندازی به نیروهای راهور و شلیک شوتی ها به نیروهای پلیس انتظامی و گیت های ایست و بازرسی اینها نشان می‌دهد که یک هماهنگی احمقانه میان آنها وجود دارد.

وی ادامه داد: قبل از این هم ما همزمان با اغتشاشات سال گذشته شاهد بودیم که در اقلیم کردستان عراق منطقه‌ای را برای ارتباط گیری عناصر تجزیه طلب کردی و هماهنگی با سایر گروهک‌های ضد انقلاب اختصاص داده بودند و با حضور عناصری از سرویس‌های جاسوسی و امنیتی فرا منطقه‌ای امید به این بسته بودند که بتوانند یک ائتلاف تاکتیکی صورت دهند و با تهدید به کشته گیری و کشته سازی نیروهای مدافع را مرعوب کنند و یک بستری برای عناصر آشوب طلب فراهم کنند. با توجه به همزمانی این اقدام با فراخوان‌ها به نظر می‌رسد که این تصور در جریان ضد انقلاب و برانداز پدید آمده که این اقدامات می‌تواند به سرعت و سهولت برای بازگشت به اغتشاشات به آن‌ها کمک کند.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.