تحولات منطقه

قائم مقام جهاد دانشگاهی گفت: جهاد در حوزه‌های مختلفی فعالیت دارد اما خدمات پزشکی آن ملموس‌تر است.

اهمیت درمان ناباروری در کشور/ جهاد دانشگاهی براساس نیاز جامعه کار می‌کند
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدی آنلاین، حسن فارسی؛ قائم مقام جهاد دانشگاهی و معاون هماهنگی امور مجلس گفت: در دوره فعالیت جهاد، کارویژه‌های زیادی برای این نهاد تعریف شده، از مدیریت دانشگاه‌ها در ابتدای تاسیس جهاد بگیرید تا نقشی که در دانش بنیان و ورود به دفاع مقدس داشته است. در این فواصل زمانی تحولاتی در اساسنامه آن شکل گرفته و منجر به این شده آخرین ویرایش این باشد که جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی واصل بین دانشگاه و صنعت باشد.

 او گفت: جهاد در حال حاضر در حوزه‌های مختلف از علوم انسانی تا پزشکی و صنعتی این پل ارتباطی رو بر عهده داشته و فکر می‌کنم در حوزه‌های مختلف توانسته کار خود را انجام بدهد. اما در حوزه پزشکی و خدماتی که به مردم ارائه می‌شود، قابل لمس‌تر بوده است.

فارسی ادامه داد: در رویان تعداد زیادی از نخبگان تراز اول کشور بین المللی حضور دارند. اگر چنینی بستری فراهم نبود، ممکن بود ظرفیت‌های که جهاد از آن‌ها استفاده می‌کند و منشا خدمات علمی جامعه هستند مهاجرت بکنند.

خدمات و فعالیت‌های پزشکی جهاد دانشگاهی پررنگ تر از سایر حوزه‌ها

او با اشاره به اینکه جهاد در همه حوزه‌ها فعالیت دارد گفت: نسبت به فعالیت‌های پزشکی و فنی مهندسی و علوم انسانی، ‌ هنر کمتر برجسته شده، اما به این معنی نیست که کاری انجام نشده است. برنامه‌هایی داریم که در دست ارزیابی و ظرفیت سنجی است که بتوانیم با نگاه به نیازهای جامعه ایفای نقش بکنیم و امیدواریم خبرهای خوبی در این باره بشنویم.

قائم مقام جهاد دانشگاهی ادامه داد: یکی از رویکردهای جهاد دانشگاهی این است که ما کارهایی که زمین مانده یا کارهایی که نیاز به فرهنگ جهادی بیشتری دارد، انجام بدهیم. او با اشاره به فالیت‌های محسوس تر و ملموس تر که مورد نیاز عموم جامعه هستند، گفت: اما جهاد دانشگاهی در حوزه پزشکی از کودک تا کهنسال با همه سر وکار دارد و به همه می‌توناند خدمات بدهد از پرستاری و نگهداری در خانه تا سلول درمانی و پیشگیری از برخی سرطان‌ها ک دانشمندان بر روی  آن کار می‌کنند. بنابراین علاوه بر بودجه، نیاز جامعه هم تعیین کننده است که به چه حوزه‌ای بیشتر پرداخته شود.

نقش جهاد دانشگاهی در بومی‌سازی

او درباره نقش جهاد دانشگاهی در بومی‌سازی و بی نیازی از سایر کشورها گفت: در حوزه فنی_مهندسی نیاز به برخی تجهیزات و قطعات بیشتر بوده، چون همه قطعات و تجهیزات به دلیل تحریم‌ها و نرخ ارزها در داخل کشور تولید نمی‌شده است. برخی کشورها دنبال این بودند که پیشرفتی در ایران اتفاق نیفتد و محصولات و داشته‌های خود را فقط در حد کالا به ایران ارائه دهند. اما یکی از ماموریت‌های جهاد دانشگاهی بومی سازی دانش فنی است، ممکن است یکی از دستگاه‌های اجرایی نیازی داشته باشد، به صورت فوری جهاد دانشگاهی در این پروژه‌ها حضور پیدا می‌کند و به بومی سازی کمک می‌کند، اما به هر جهت تحریم‌ها از عوامل تعیین کننده بوده است.

معاون هماهنگی امور مجلس جهاد دانشگاهی ادامه داد: تحریم زندگی روزمره همه را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما در طولانی مدت فرصت خوبی برای کشور است و تجربه نشان داده پیشرفت کشورها ها در زمانی بوده که تحت فشار بوده اند، اما وقتی بطور راهبردی و بلند مدت نگاه می‌کنیم تحریم فرصتی‌برای‌ شکوفایی استعدادهای داخلی است که تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

او بیان کرد: زمانی که ک بحث پژوهشگاه رویان و سلول‌های بنیادی مطرح شد، برخی از مراکز تخصصی کشور، ایده و آینده نگری دوستان رویان را با تردید نگاه می‌کردند و می‌گفتند امکانپذیر نیست، اما با توجه به روحیه جهادی و نگاه علمی، زمانی ک بحث سلول‌های بنیادی و شبیه سازی و زیر سیستم‌های این موضوع جوانه می‌زد، طبیعتاً دانشگاه‌های مختلف ما هم این حرکت را به عنوان الگو استفاده کردند و وارد این مسیر شدند، اما خط شکنی اولیه را جهاد داشت و حرکت آفرینی کرد.

چرا درمان ناباروری در داخل کشور مهم است؟

فارسی افزود: درمان ناباروری از نظر جمعیت، نیاز جامعه و ارزی که در گذشته از کشور خارج می‌شد موضوع خیلی کلیدی است. این کارها با پژوهشگاه رویان و ابن سینا شروع شد،   اما در حال حاضر در کشور ۱۱۰ مرکز ناباروری داریم و حدود ۱۰ مرکز مربوط به جهاد است، اما ۴۰، ۵۰ درصد خدمات را جهاد انجام می‌دهد. ظرفیت جهاد دانشگاهی محدود است و نمی‌تواند همه کشور را به تنهایی پوشش دهد و ما از ورود و همکاری با دانشگاه‌ها و سایر سازمان‌ها استقبال می‌کنیم.

او اشاره کرد: جهاد دانشگاهی به دنبال این است که دستاوردهای فناورانه، علمی و پژوهشی خود را در جامعه نشان دهد. جهاد دنبال تصدی گری نیست که همه این دانش فنی را که به دست می‌آورد خودش تولید و وارد بازار کند. بعضی بخش‌ها نیاز به همکاری با بخش خصوصی دارند. مواردی داریم که به تولید انبوه رسیدیم و تصمیم داریم اینچنین موارد را به بخش‌های خصوصی واگذار کنیم، در این مسیر گاهی خودمان هم شرکت‌های دانش بنیان تاسیس می‌کنیم.

او در پایان تاکید کرد: از همکاری‌ها برای عینی سازی و عملیاتی کردن دستاوردهای علمی و فناوری برای خدمت به جامعه  استقبال می‌کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.