تحولات منطقه

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی گفت: در مقایسه سنی در این دوره ۳۷ درصد یعنی ۱۳۴۵نفر از مشارکت کنندگان به عنوان کاندیدا بین ۳۰تا ۴۰ سال، ۱۳۲۴ نفر، معادل ۳۶ درصد بین ۴۰ تا ۵۰ سال پیش ثبت نام کرده اند که اگر درصد این دو رده سنی را با هم جمع کنیم تقریبا ۷۳ درصد شرایط سنی تقریبا جوان دارند.

۷۳ درصد کاندیداهای انتخابات مجلس جوانان هستند 
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، سید هادی طباطبایی ظهر امروز در نشست خبری ویژه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که اسفند ماه امسال برگزار می‌شود، اظهارکرد: گام اول انتخابات امسال استعفای مدیرانی بود که درخواست شرکت در انتخابات را به عنوان کاندیدا داشتند که این مرحله با شرایط خودش به اتمام رسید و گام دوم همزمان با صدور اعلامیه برگزاری انتخابات سال جاری توسط وزیر کشور پیش ثبت نام انتخابات بود که به اتمام رسید.   

وی افزود: با هدف اینکه مدارک کاندیداها مورد راستی آزمایی قرار بگیرد پیش ثبت نام در قانون جدید انتخابات پیش بینی شده تا مدارکی نظیر مدرک تحصیلی، تابعیت، عدم سو پیشنه و سایر موارد که جزو مواد قانونی است و برای نامزدان انتخاباتی پیش بینی شده است مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. 

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در دوره های قبل زمان کافی برای بررسی مدارک کاندیداها وجود نداشت و همه موارد مورد بررسی برای کاندیدا در یک مرحله انجام می شد، قانون گذار در دور جدید این موارد را تفکیک کرد و یک مهلت بین ٧٠ تا ٩٠روز قبل از ثبت نام قطعی انتخابات پیش بینی شد تا کاندیداها با مدارک اعلام آمادگی کنند و مدارک مورد ارزیابی توسط نهادهای مرتبط قرار بگیرد و بعد از آن وارد مرحله قطعی ثبت نام شوند.  

طباطبایی به جو خبری دشمن برای انتخابات پیش رو اشاره کرد و ادامه داد: علی رغم جوهای متعدد خبری دشمن که افراد را از کاندیدا شدن منع و تشویق به عدم حضور می کرد و در برابر فضاسازی ایجاد شده یک اقبال خیلی خوب در کشور و به ویژه در خراسان رضوی انجام شد و افراد گوناگون، سلایق متفاوت و سن های مختلف درپیش ثبت نام شرکت کردند و این مطلب جای خرسندی دارد.  

رشد سه برابری در پیش ثبت نام انتخابات مجلس 

وی با یادآوری آمار شرکت کنندگان در پیش ثبت نام انتخابات اظهار کرد: ۳هزار ۶۷۲ نفر در استان خراسان رضوی پیش  ثبت نام خود را کامل کردند. در حالی که در انتخابات مجلس یازدهم هزار و ۱۱۴ نفر شرکت کرده بودند و این نشان از بیداری، هوشیاری و اعتقاد به نظام اسلامی و وفاداری به قانون اساسی و انقلاب اسلامی  مردم کشور دارد.  

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی سن ورود به صحنه انتخابات حداقل ۳۰ سال و حداکثر ۷۵ سال دانست و تصریح کرد: در مقایسه سنی در این دوره ۳۷ درصد یعنی ۱۳۴۵نفر از مشارکت کنندگان به عنوان کاندیدا  بین ۳۰تا ۴۰ سال، و ۱۳۲۴ نفر، معادل ۳۶ درصد بین ۴۰ تا ۵۰ سال پیش ثبت نام کرده اند که اگر درصد این دو رده سنی را با هم جمع کنیم تقریبا ۷۳ درصد شرایط سنی تقریبا جوان دارند و این نشان از اقبال جوانان به صحنه انتخابات است.  

وی افزود: در این دوره انتخابات بین ۵۰ تا ۶۰ سال ۲۱ درصد معادل  ۷۸۶ نفر و  بالای ۶۰ سال۲۱۷ نفر حدود ۶ درصد پیش ثبت نام کرده اند. 

طباطبایی به تقسیم‌بندی جنسیتی نامزدان اشاره کرد و ادامه داد: از ۳هزار ۶۷۲ نفر ثبت نام کننده ،۸۴ درصد افرادی که در استان ثبت‌نام کردند آقایان و ۱۶ درصد معادل ۵۹۹نفر بانوان هستند. 

وی خاطرنشان کرد: ۶۷ درصد متقاضیان معادل ۲۴۵۷ دارای مدرک کارشناسی ارشد و مدارک دکترا و بالاتر معادل ۱۵ درصد یعنی ۵۵۷ نفر هستند که تعداد افراد با مدرک حوزوی معادل ۴ درصد یعنی ۱۳۸نفر است. 

مشهد در قبضه کاندیداهای مجلس 

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: ١٢حوزه انتخابیه در استان خراسان رضوی داریم که در حوزه انتخاباتی مشهد و کلات ٢ هزار و ۶ نفر پیش ثبت نام کردند و بیشترین تعداد در حوزه‌های انتخاباتی استان مربوط به حوزه انتخابیه مشهد و کلات است. مشهد پنج کرسی و نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که برای هر صندلی تعداد ۴۰۱نفر کاندید شده اند و رقابت می کنند.  مهرماه نتیجه بررسی مدارک به خود متقاضیان اطلاع‌رسانی می‌شود. تا یک ماه بعد نیز متقاضیان فرصت پیگیری شکایات خود را دارند و ۲۷ مهر هم ثبت‌نام قطعی آغاز خواهد شد. 

طباطبایی ادامه داد: تاکنون از تربت حیدریه، زاوه و مه‌ولات ۱۲۷نفر، تربت‌جام، صالح‌آباد و باخرز ۱۴۲نفر، خواف و رشتخوار ۱۴۱نفر و درگز ۸۷نفر در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند. از سبزوار، جوین، جغتای، ششتمد، داورزن و خوشاب ۲۷۵نفر، فریمان و سرخس ۱۲۵نفر، قوچان و فاروج ۱۲۵نفر، نیشابور، فیروزه و زبرخان ۲۱۳نفر، چناران و طرقبه‌شاندیز ۱۸۳نفر، کاشمر ۱۵۳نفر و گناباد و بجستان ۱۱۴نفر در انتخابات این دوره پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند. 

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی به افراد مستعفی برای شرکت در انتخابات اشاره کرد و گفت: ۳۰نفر از کل کشور برای خراسان رضوی کاندید شده اند که مشمول ماده ۳۲ جدید و ۲۹ قدیم هستند، از این تعداد ١۴نفر بومی استان بودند که همگی استعفا داده اند و بقیه هم از استان های دیگر هستند که آماری از استعفای این افراد نداریم. جایگاه هیچ مدیری محفوظ نخواهد بود و باید حداکثر یک ماه بعد از استعفای مدیر، جایگزین وی معرفی شود. 

طباطبایی ادامه داد: اعضای اداری هیئت اجرایی شامل فرماندار و رئیس اداره ثبت و یک حقوق‌دان است که قبلا به جای حقوقدان یک دادستان حضور داشت و انتخابات با تشکیل هیئت‌های اجرایی آغاز می‌شود.  

تخلفات کاندیداها بررسی می‌شود 

طباطبایی تصریح کرد: گزارشات تخلفی از نامزدهای فعلی تهیه شده است. این تخلف به هیئت‌های نظارت و اجرایی ارائه می‌شود. افرادی که به عنوان کاندیدا ثبت نام کرده اند زمانی  تخلف می کنند که در مجلس یا محفلی حضور دارند کاندید بودن خود را اعلام کنند. کمیته خاصی نیز ویژه فضای مجازی تشکیل شده و اگر تخلفی صورت بگیرد بررسی می‌شود.  

وی به تعداد نمایندگان فعلی مجلس در استان اشاره کرد و گفت: از نمایندگان فعلی استان دونفر در انتخابات شرکت نکرده‌اند. بقیه افراد که شانزده نفر هستند، ثبت‌نام کرده‌اند. نماینده فعلی درگز نیز از استان خراسان رضوی ثبت‌نام نکرده‌ و در تهران کاندید شده است.  

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: چنانچه قرار است انتخابات الکترونیکی برگزار شود باید زیرساخت فراهم و کارت‌های انتخابات به‌تعداد موردنظر وجود داشته باشد. پیشنهاد داده شده انتخابات هم‌زمان به‌صورت دستی و الکترونیکی برگزار شود.افراد با پیکربندی انتخابات زیاد آشنا نبودند و مشکلاتی ایجاد می‌شد. به ستاد انتخابات کشور پیشنهاد داده ایم که پیکربندی انتخابات روز قبل از انتخابات انجام شود و همه اقدامات به‌جز تعرفه و پلمب‌ها روز قبل از انتخابات و در محل شعبه صورت بگیرد.  

۲۰ درصد فرمانداران سابقه اجرای انتخابات ندارند 

وی افزود: مشهد را به ۲۴ منطقه تقسیم کرده ایم و هر منطقه به ۱۰ ناحیه تقسیم شده است. تعداد صندوق بستگی به نظر هیات نظارت دارد. ۴۷۰۰شعبه اخذ رأی داشته باشیم. حداقل ۸۰هزار نفر برای برگزاری انتخابات در نظر گرفته شده است. ۲۰ درصد فرمانداران فعلی انتخابات برگزار نکردند و  این افراد آموزش ویژه‌ای خواهند دید. 

طباطبایی گفت: برای هر صندوق رأی ۷۵۰نفر پیش بینی شده است. صندوق‌هایی که بیش از هزار رأی داشته‌اند تفکیک و افزایش شعب اخذ رأی را خواهیم داشت. پیشنهاد شده به‌جز مدرسه و مسجد از سالن‌های مطمئن نیز استفاده شود. برای انتخابات امسال ۷هزار و ۵۰۰ صندوق الکترونیکی برای مشهد در نظر گرفته شده است و موافق کاهش شعب انتخابات نیستیم. 

وی گفت: دستمزدهای هیئت اجرایی همیشه پایین بوده و قول داده شده تا افزایش پیداکند. در مشهد روند انتخابات سه روز طول می‌کشد که دستمزدها به روز پرداخت خواهد شد و همکاری برای کارمندان دولت نیز مأموریت کاری محسوب می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.