تحولات لبنان و فلسطین

«آسپرین» می‌تواند خطر حمله قلبیِ دوم را کاهش دهد اما یافته‌های مطالعات جدید نشان می‌دهد که کمتر از نیمی از بزرگسالانِ واجد شرایط، این دارو را مصرف می‌کنند.

آسپرین می‌تواند از بروز حمله‌های قلبیِ بیشتر هم پیشگیری کند

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، بزرگسالانی که از حمله قلبی یا سکته جان سالم به در برده‌اند با مصرف منظم آسپرین می‌توانند خطر بروز ناراحتی‌های قلبی-عروقی دیگر را کاهش دهند.

با این حال بر اساس یافته‌های یک مطالعه جدید، فقط کمتر از نیمی از بیماران مبتلا به بیماری قلبی و عروقی در سراسر جهان با مصرف آسپرین می‌کوشند تا از بروز ناراحتی قلبی جدید پیشگیری کنند.

در این مطالعه افرادی بررسی شدند که سابقه بیماری قلبی عروقی داشتند اما در بین این افراد، فقط حدود ۴۰ درصد برای جلوگیری از حمله قلبی، سکته مغزی یا ناراحتی‌های قلبی و عروقی دیگر، آسپرین مصرف می‌کردند.

البته تعداد بیمارانی که از آسپرین  برای کاهش خطر حمله‌های بیشتر استفاده می‌کنند در کشورهای جهان متفاوت است. این میزان مصرف در کشورهای کم‌درآمد مانند افغانستان و اتیوپی ۱۶.۶ درصد و در کشورهای پردرآمدی مانند جمهوری چک و بریتانیا ۶۵ درصد است.

متخصصان امیدوار بودند که میزان مصرف آسپرین برای پیشگیری از مشکلات بعدی یا «پیشگیری ثانویه»، بسیار بیشتر از این تعداد باشد. آن‌ها تصور می‌کردند که در سطح جهان بر بهبود سلامت قلب و عروق، تاکید بسیاری شده است.

به گزارش ایندیپندنت، پیشگیری ثانویه، به مصرف آسپرین برای کاهش خطر حمله قلبی یا سکته دوم یا ناراحتی‌های بیشتر اشاره دارد. پیشگیری ثانویه متفاوت از پیشگیری اولیه است. هنوز فواید مصرف آسپرین برای پیشگیری از حمله قلبی اولیه مشخص و قطعی نیست اما برای افرادی که یک‌ بار دچار حمله قلبی شده‌اند، مصرف آسپرین خطر حمله‌های احتمالی و ناراحتی‌های بعدی را کاهش می‌دهد.

از آنجا که آسپرین سبب رقیق‌ شدن خون می‌شود، می‌تواند خطر انسداد شریان‌ها را که باعث حمله قلبی یا سکته است، کاهش دهد. به‌ رغم تلاش‌هایی که برای بهبود سلامت قلب و عروق در سطح جهان صورت می‌گیرد، آسپرین همچنان در پیشگیری‌های ثانویه به‌ درستی مصرف نمی‌شود.

بسیار ضروری است که نظام‌های سلامت در کشورهای جهان راه‌هایی برای بهبود مصرف آسپرین و همچنین دیگر داروهای قلبی و عروقی بیابند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماری‌های قلبی-عروقی عامل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان است و سالانه حدود ۱۸ میلیون نفر به همین علت جان خود را از دست می‌دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.