مسعود گنجی در نشست تخصصی روسای ادارات رفاه و خوابگاههای دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور گفت: در سال ۱۴۰۰، دانشجویانِ سراسر کشور از ۵۰۳ میلیارد ریال وام دانشجویی بهره مند شده بودند که در حال حاضر این رقم به ۱۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: تعداد ظرفیت خوابگاههای دانشجویی ۱۸۶ هزار بوده که این تعداد نیز به ۲۲۰ هزار خوابگاه ملکی مجردی رسیده و حدود ۳۶ هزار نفر به ظرفیت خوابگاهی اضافه شده است که این میزان افزایش در ۲ سال گذشته بی سابقه می باشد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: خوابگاههای متاهلی تا سال ۱۴۰۰ حدود ۱۳۰۰ واحد بوده است که در حال حاضر این میزان به ۱۷۰۰ خوابگاه متاهلی رسیده است بر این اساس ۴۰۰ واحد اضافه شده است و امیدواریم بتوانیم ۳۰۰ واحد دیگر هم به تعداد خوابگاه متاهلی تا مهر اضافه کرده و به ۲۰۰۰ واحد برسانیم.
گنجی در مورد خوابگاه های مجردی تاکید کرد: امیدواریم ظرفیت خوابگاه های مجردی به ۳۰۰ هزار نفر برسد که اگر چنین شود طبیعتاً هیچ دانشگاهی مشکل خوابگاه نخواهد داشت. همچنین در تفاهمنامهای که وزارت علوم تحقیقات و فناوری با وزارت راه و شهرسازی بسته است، هدف گذاری روی ساخت ۲۰۰ هزار واحد خوابگاه متاهلی میباشد و شایسته است که دانشگاهها با توجه به این هدفگذاریِ صندوق رفاه دانشجویان حرکت کرده و به همین منوال امور خود را مطابق با هدفگذاری صندوق هماهنگ کنند.
نماینده وزیر علوم در ستاد ملی جمعیت کشور به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اشاره و خاطرنشان کرد: ماده ۷ و ۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در رابطه با ساخت خوابگاههای دانشجویان متاهل و وام ودیعه مسکن متأهلی میباشد یعنی ماده ۷ این قانون ناظر بر ساخت خوابگاههای دانشجویی و ماده ۸ آن در خصوص ودیعه مسکن دانشجویان متاهل میباشد.
گنجی به افزایش میزان ودیعه مسکن دانشجویان اشاره و عنوان کرد: تا سال ۱۴۰۰ وام ودیعه مسکن در تهران حداکثر ۳۰ میلیون تومان و در هشت شهر بزرگ کشور ۲۵ میلیون تومان و در سایر شهرها ۱۹ میلیون تومان بوده است، که این مبلغ در حال حاضر به ۷۰ میلیون تومان در تهران رسیده است یعنی بیش از دو برابر شده است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان تاکید کرد: ما وظیفه داریم دانشجویان را حمایت کنیم و برنامه زندگی و معیشت آنان را در حوزه وظایف صندوق ارتقا بخشیده و در همین راستا، ۳۰ میلیون تومان ودیعه مسکن متأهلی را به ۷۰ میلیون رساندیم، که این مهم اعتبار زیادی می طلبد، لیکن ما مسئولیت پذیرفته ایم و به یاری خداوند به انجام خواهیم رساند.
وی در خصوص بدهکاران قدیمی صندوق رفاه دانشجویان گفت: براساس اطلاعاتی که در سامانه صندوق رفاه دانشجویان وجود داشت، افرادی که آخرین سررسید قسط آنان تا پایان سال ۱۳۸۰ بود، توسط دو خیّر نیک اندیش مانده بدهی آنان تسویه شد.
گنجی در پایان گفت: صندوق رفاه دانشجویان اهداف بسیار والایی در زمینه خدمات رفاهی دانشجویان دارد که هنوز میانه راه است و بهره برداری از سامانه یکپارچه خدمات رفاه دانشجویان با عنوان «رفاه» در همین راستا است که امیدواریم با همکاری و همدلی مسئولان دانشگاه ها، رفاه را در تمام امور زندگی دانشجویان به ارمغان خواهد آورد.
نظر شما