به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، روزنامه "ویرتشافتز ووخه" در مطلبی نوشت: تورم مواد غذایی در اسپانیا همچنان ادامه دارد و بخصوص در زمینه روغن ها و روغن زیتون که روغنی مقدس در این کشور محسوب می شود ادامه دارد. قیمت ها اخیراً به شدت افزایش یافته است که این همچنین به دلیل تغییرات آب و هوایی است و مصرف کنندگان در این شرایط به روغن دیگری روی می آورند.
یکی از مشتریان در تلویزیون اسپانیا شکایت میکند که قیمتها دوباره بوضوح بالا رفته است و دیگری میگوید که اکنون روغن زیتون کمتری برای پخت و پز استفاده میکند و بهکلی سرخکردن را متوقف کرده است. به این ترتیب غذای اصلی اسپانیایی در حال تبدیل شدن به یک کالای لوکس برای بسیاری از شهروندان است. تقریباً ده یورو برای یک بطری یک لیتری روغن زیتون به یک امر عادی جدید در سوپرمارکت ها تبدیل شده است.
به این ترتیب مصرف کنندگان مصرف خود را کاهش می دهند. انجمن روغن های خوراکی ANIERAC کاهش قابل توجهی را در نیمه اول سال گزارش می دهد، به ویژه برای روغن زیتون تصفیه شده که برای پخت و پز و سرخ کردن مناسب است.
برخی از وقوع انقلابی کوچک در مصرف مواد غذایی در اسپانیا خبر می دهند. طبق اطلاعات صنعت، برای اولین بار تقاضا برای روغن آفتابگردان در این کشور بیشتر از روغن زیتون شده است.
ترزا پرز از انجمن بین حرفه ای روغن زیتون اسپانیا امید چندانی به بهبود اوضاع ندارد. وی در مصاحبه ای با ایستگاه رادیویی دولتی rne توضیح داد که خشکسالی مداوم بر برداشت تأثیر می گذارد و تقاضا از عرضه بیشتر است. این نماینده صنعت گفت: پس از سال ها برداشت خوب زیتون، انبارها به اندازه کافی پر شد. این امر برای مدتی اثر کاهش عرضه را کاهش داد. اما ذخایر از بین رفته است. و ما با برداشت دیگری روبرو هستیم که وضعیت را تغییر چندانی نخواهد داد.
به گفته پرز، خشکسالی مداوم مشکل اصلی در این کشور است. پرز می گوید: تنها یک چهارم باغ های زیتون اسپانیا آبیاری می شوند و بقیه به باران بستگی دارد. وی افزود: اگر باران نبارد، درختان سازگار می شوند و میوه کمتری می دهند. وی افزود: شاید برداشت امسال کمی بهتر از قبل باشد، اما عملکرد کمتر از حد متوسط است. علاوه بر این، اسپانیا تقریباً ۷۰ درصد زیتون خود را صادر می کند و این روی قیمت تاثیر می گذارد.
نویسنده در ادامه این گزارش به افزایش بسیاری مواد غذایی در اسپانیا پرداخته و نوشت از جمله شکر، کره، برنج و آرد و قیمت بسیاری از مواد غذایی در اسپانیا در ماه های اخیر افزایش یافته است. دولت سعی کرد با این موضوع مقابله کند. به طور موقت هیچ مالیات بر ارزش افزوده ای برای مواد غذایی اساسی وجود ندارد.
با این همه قیمت های مواد غذایی همچنان در این کشور در حال افزایش است و "انریکه گارسیا" از سازمان حمایت از مصرف کننده اسپانیایی OCU در تلویزیون اسپانیا احتمال می دهد که چیزی بیشتر از خشکسالی به عنوان دلیل به وجود آمدن این شرایط باشد. گارسیا میگوید: «روغن آشپزی که اکنون با چنین قیمتهایی در قفسههای سوپرمارکتها وجود دارد، زمانی با قیمتهای پایینتری خریداری میشد. وی افزود: برخی حرکات سفتهبازی وجود دارد که بدون شک افزایش قیمتها را تشدید میکند. بنابراین از دولت میخواهیم این موضوع را بررسی کند تا افزایش قیمتها ادامه پیدا نکند.
در ادامه این گزارش آمده است: مصرف کنندگان اسپانیایی اکنون در حال تلاش برای کمک به خود هستند. مثلا برخی از اسپری روغن استفاده می کنند که باعث صرفه جویی زیادی می شود. مشتریان دیگر به دنبال یافتن کالاهای مناسب هستند که بتوانند با دوستان خود شریک شوند. یک اسپانیایی می گوید که او اخیراً یک پیشنهاد خوب برای یک قوطی بزرگ روغن زیتون دیده است که او آن را با یک دوست تقسیم کند.
نظر شما