تحولات لبنان و فلسطین

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نظارت هم توسط سازمان حفاظت محیط زیست و هم دستگاه‌هایی که می‌توانند در آشوراده به ما کمک کنند به‌صورت مناسب انجام می‌شود و امیدواریم این طرح یک الگوی مناسب برای توسعه منطقه باشد.

ممنوعیت اقامت شبانه از محدوده ۲۲ هکتاری اراضی ملی آشوراده/ صدور مجوز برای تفرج گسترده

طرح گردشگری آشوراده از سال ۸۳ مطرح بوده است ولی به علت چالش‌های زیاد به نتیجه نرسیده بود اما شهریورماه سال جاری نقطه پایانی بر این اختلاف نظرها بود چراکه هم دعوی حقوقی زمین‌های جزیره آشوراده منتهی به صدور رای شد و هم سازمان محیط زیست مجوز ارزیابی زیست‌محیطی طرح طبیعت گردی این منطقه را تمدید کرد.

حسن اکبری در گفت و گو با ایسنا درباره طرح طبیعت‌گردی آشوراده اظهار کرد: یک اصل تایید شده علمی در جهان است که طبیعت‌گردی در نگاه کلان می‌تواند ابزار مناسبی برای حفاظت از محیط زیست باشند  اما اینکه ما چه‌قدر بتوانیم از این ظرفیت کشور استفاده کنیم، بستگی به نظارت و چارچوب‌های سازمان حفاظت محیط زیست دارد.

وی افزود: اگر نظارت مناسب توسط سازمان حفاظت محیط زیست و دستگاه‌های مرتبط تاثیرگذار دیگر در این زمینه انجام شود، می‌تواند رونق اقتصادی مناسب را برای کشور و جامعه به همراه داشته باشد و منجر به بهبود حفاظت محیط زیست شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مناسب بودن این طرح کاملاً بستگی به نحوه نظارت ما دارد، تاکید کرد: ما درباره آشوراده با یک مسئله مهم مواجه بودیم. مجوز قطعی طرح طبیعت‌گردی آشوراده سال ۹۷ صادر و حتی منجر به عقد قرارداد شده بود اما به دلیل ایرادی که شورای عالی شهرسازی به ما گرفت کار متوقف شد. آن ایراد هم به‌گونه‌ای نبود که اصل مجوز را ابطال کند.

وی ادامه داد:رییس جمهوری در بازدید از آشوراده دستور داد که این مسئله پیگیری و حل شود بنابراین ما جلسات متعدد و فشرده‌ای را برگزار کردیم. ایرادات حقوقی و حساسیت‌هایی که برای آن طرح وجود داشت را تا حدود زیادی در این جلسات رفع کردیم.

اکبری افزود: اقامت شبانه در محدوده اراضی ملی ۲۲ هکتاری پیش‌بینی و بعضی از کاربری‌ها به علت ناهمخوانی با آن محدوده موجب نگرانی سازمان حفاظت محیط زیست شده بود بنابراین آن کاربری‌ها از محدوده تفرج متمرکز اراضی ۲۲ هکتاری حذف شدند و صرفاً قرار شد که در قالب اکولاژ (نوعی اقامتگاه بوم‌گردی) در مستثنیات روستا اقامت انجام شود و در آن عرصه صرفاً تفرج گسترده رخ دهد.

به گفته وی مجوز طرح ارزیابی و مجوز کمیته ملی طبیعت گردی با همین رویکرد اصلاح شد و از طرفی صندوق ملی محیط زیست را به عنوان سرمایه‌گذار این طرح انتخاب کردیم تا سرمایه‌گذاری با اطمینان بیشتری انجام شود چراکه در این صورت فعالیت‌های اجرایی در آشوراده با چارچوب‌ها، اهداف و رسالت سازمان حفاظت محیط زیست همخوانی بیشتری خواهد داشت.

اکبری در پایان تصریح کرد:نظارت هم توسط سازمان حفاظت محیط زیست و هم دستگاه‌هایی که می‌توانند در آن‌جا به ما کمک کنند به‌صورت مناسب انجام می‌شود و امیدواریم این طرح یک الگوی مناسب برای توسعه منطقه باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.