تحولات منطقه

در این رویداد ملی، شاعران و خوانندگان شاخص کشور آثار خود را ارائه کرده و همچنین نمایشگاهی از آثار منتخب شعر و موسیقی حوزه هنری نیز برگزار خواهد شد.

پرورش و ترویج آثار مؤلفان از اولویت‌های مرکز آفرینش‌ها/ احیای سنت استاد شاگردی در رویداد «طرح مطلع»/ رونمایی از ۶ رمان با موضوع خرمشهر
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، نشست خبری رویداد ملی شعر و موسیقی «ایران سرا» با حضور میلاد عرفان پور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و علی داودی مدیر دفتر شعر این مرکز صبح امروز ۲۷ شهریورماه برگزار شد.

عرفان‌پور در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت شعر فارسی اظهار کرد: شعر فارسی مهمترین میراث و ثروت فرهنگی ماست و در واقع همچون سرمایه‌ای است که نسل به نسل مسیر بلندی را طی کرده و امروز ‌ما میراث‌دار ثروتی هستیم که هیچ کشوری نتوانسته به چنین قله‌هایی دست پیدا کند و در حسرت این بلندا مانده‌ است.

وی در ادامه افزود: مرکز آفرینش‌های ادبی، مرکز پراهمیتی برای اصحاب فرهنگ و ادبیات است و بسیاری بزرگان در شکل‌گیری، جریان سازی و تربیت هنرمندان و اهل فرهنگ آن نقش‌آفرینی کردند و نفس بسیاری از شاعران و نویسندگان در این‌ مکان عزیز جریان داشته و دارد. مدیران و اساتیدی همچون امیرحسین فردی، شرفی خبوشان، عباس احمدی، علیرضا قزوه، مجتبی رحماندوست و ... در طول این سال‌ها تلاش‌های جدی داشتند که اعتبار امروز مرکز آفرینش‌هاست و هرچه هست از نام و تلاش آنهاست.

حمایت از آفرینش‌های ادبی و ترویج آن؛ ماموریت اصلی مرکز آفرینش‌ها

اما مرکز آفرینش‌ها در دوره جدید چه نگاه و مسیری را در شعر و داستان دنبال خواهد کرد؛ عرفان پور با طرح این مسئله ادامه داد: ما بعد از مشورت‌هایی که داشتیم و براساس تجربه این چند ساله، به این باور رسیدیم که مرکز باید همت اصلی خودش را در حوزه‌هایی صرف کند که از اولویت‌های جدی ادبیات انقلاب اسلامی است و سویه آفرینش دارند، چرا که اگر ما به آنها نپردازیم ‌دیگرانی نیستند که سراغش بروند.

وی تاکید کرد: ما در فضای ادبیات کشور برنامه‌های گوناگونی را شاهدیم و هر مسئول فرهنگی خودش را موظف به کنش‌گری می‌بیند اما معمولاً رویکرد نهادهای متولی ‌در حوزه شعر به برپایی جشنواره‌ها، ‌کنگره‌ها و ‌شب شعرها ختم می‌شود که اینها عموماً فعالیت‌هایی تکراری و کلیشه‌ای است. اما سوال این است که این مرکز چقدر به آفرینش پرداخته و البته مهم‌تر از آفرینش، پرورش هنر است و اینکه چقدر زمینه سازی کردیم برای اینکه شاعر و نویسنده تربیت کنیم. خب سال‌ها نسبت به این موضوع مهم غفلت شده بود، اما در دوره جدید در داستان و شعر همت اصلی را مصروف حوزه پرورش شاعر و نویسنده خواهیم ‌کرد.

تاکید بر تعامل هم‌افزا با شعرا و نویسندگان

عرفان پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: یک حوزه غفلت شده دیگر بحث ترویج مولفان و آفرینشگران و ‌کتاب‌های شعر و داستان‌هایشان است. اینها معمولاً ترویج و دیده نشده‌اند و ما نیز یکی از وظایفمان در این مرکز را در جهت ترویج شعر و شاعر و ترویج کتاب‌های شاخص قرار داده‌ایم. البته بنا نداریم به برنامه‌های مکرری که سایر نهادها هم ذوق و شوقش را دارند بپردازیم مگر در موارد استثنایی و تمایل جدی ما براساس تعامل هم‌افزا با شعرا و نویسندگان است و مسیرمان تعاملی و گفت‌وگو محور خواهد بود.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در ادامه با تشریح رویداد ملی ایران سرا گفت: بهانه اصلی این رویداد همزمانی با روز شعر و ادب فارسی است. شعر در هزار سال گذشته رسانه بوده و اثرگذاری اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و تربیتی آن بر همه پژوهشگران واضح و مبرهن است. اما شعر در روزگار کنونی دستخوش رسانه‌های جدید شده و خطر اینکه از آن غفلت کنیم وجود دارد. لذا باید این هنر معناگرا و ارزشمند آمیخته با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی فرصت بروز و اثرگذاری اجتماعی پیدا کند.

وی تاکید کرد: یکی از بهانه‌های برپایی این رویداد هم همین است که با گردهم آوردن جمعی از شاخص ترین شعرا به این مهم بپردازیم. البته برنامه‌های موسیقی هم ‌داریم اما اولویت با برنامه‌هایی است که ترویج شعر فارسی هم هست و در ادامه چند خواننده اجرا خواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنیم حضور گرم علاقمندان را در این رویداد داشته باشیم.

از شعرخوانی شاعران تا عکس‌های پرتره

یکی از اتفاقات این رویداد، چندین برنامه جنبی است و سه استودیوی ضبط خواهیم داشت و ‌کلیپ و تصاویر کوتاهی از شعرا گرفته می‌شود. همچنین در استودیوی موسیقی ضبط شعرخوانی با صدای خود شاعران را داریم، همچنین یکی از شاخص‌ترین اساتید خانه‌ عکاسان آتلیه‌ای ترتیب داده که پرتره‌ای از این شاعران عکاسی کند و در تالار سوره نیز نمایشگاهی از گزیده شعر و موسیقی‌های تولید شده در حوزه هنری را با تخفیف برای مخاطبان و علاقمندان خواهیم داشت.

عرفان‌پور با اشاره به شعرا و خوانندگانی که در این رویداد حضور دارند، گفت: یوسفعلی میرشکاک، فرید طهماسبی، محمود اکرامی‌فر، مرتضی امیراسفندقه، هادی کیارسری، سعید بیابانکی، ناصر فیض، محمدسعید میرزایی محمدمهدی سیار، لیلا کردبچه و ... از جمله ۴۰ شاعر شاخصی هستند که به عنوان میهمان در این برنامه خواهیم داشت. همچنین از خوانندگانی که به ایران و شعر فارسی در آثارشان توجه ویژه‌ای داشتند دعوت کردیم و میزبان هنرمندانی همچون حسین حقیقی و امیرحقیقت در شب نخست و غلامرضا صنعتگر و امیرحسین سمیعی و خواننده افغانستانی عارف جعفری در شب دوم خواهیم بود.

نگاهی به رویداد طرح مطلع

پرورش و ترویج آثار مؤلفان از اولویت‌های مرکز آفرینش‌ها/ احیای سنت استاد شاگردی در رویداد «طرح مطلع»/ رونمایی از ۶ رمان با موضوع خرمشهر

در ادامه علی داودی، مدیر دفتر شعر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با اشاره به رویداد طرح مطلع گفت: حوزه هنری در ادوار مختلف فعالیت‌های متفاوتی را بنا به اقتضای شرایط انجام داده و این خبر از ظرفیت‌های شعر می‌دهد. مجموعه فعالیت‌هایی که در این دوره انجام شده شامل راه‌اندازی گعده‌ها، انجمن‌های شعر و آموزش ‌با عنوان طرح ‌مطلع‌ است که در واقع می‌توان این طرح‌ را نوعی استعدادیابی قلمداد کرد.

وی در ادامه افزود: این دوره به نوعی دوره تکمیلی استعدادیابی است و کسانی که به حدی از توانمندی شاعری رسیدند و در حال حاضر در مقدمه انتشار کتاب هستند می‌توانند در این رویداد شرکت کنند. طرح مطلع همچنین به نوعی بر ضرورت انجمن‌داری، ‌کارشناسی و استاد ـ شاگردی را تاکید می‌کند چرا که معرفی شاگرد و ‌شاعر جوان توسط پیشکسوت‌ها یک‌ سنت قدیمی است. لذا طرح مطلع همزمان درگیرکننده شاعران جوان و مجموعه‌ای از شاعران پیشکسوت است که می‌‍‌توان در آن مجموعه‌ای از شیوه‌های آموزشی را دید.

عرفان پور در تکمیل توضیحات داودی یادآور شد: در این رویداد به شاعران جوان فراخوان می دهیم که آنهایی که در آستانه اولین مجموعه شعر خود هستند آثارشان را ارائه کنند و ‌اساتید آنها را بررسی خواهند کرد و در نهایت ‌۲۰ مجموعه انتخاب می‌شوند که در یک فرایند ۴ ـ ۵ ماهه مراحلی را پشت سر می‌گذارند تا ‌کتابشان‌ به‌ لحاظ کیفی آماده شود. پوستر و فراخوان نیز در همین هفته منتشر خواهد شد.

رونمایی از ۶ رمان در شهر خرمشهر

پرورش و ترویج آثار مؤلفان از اولویت‌های مرکز آفرینش‌ها/ احیای سنت استاد شاگردی در رویداد «طرح مطلع»/ رونمایی از ۶ رمان با موضوع خرمشهر

عرفان‌پور در ادامه با اشاره به یک رویداد دیگر تاکید کرد: از چندی قبل برنامه‌ای داشتیم که به ثمر رسیده و نگارش چندین رمان در باب خرمشهر بود که به مقاومت و دفاع مردم خرمشهر اشاره دارد. «خانه‌ام خرمشهر» سوم مهرماه برپا می‌شود و در این رویداد ۶ رمان را رونمایی خواهیم کرد که این مراسم از دوم تا چهارم مهرماه برپا خواهد شد که اختتامیه آن منتهی می‌شود به رویداد «۶ رمان و ‌یک شهر» و در سایر روزها نیز معرفی و نقد این رمان‌ها را با حضور بهزاد دانشگر،‌ تیمور آقامحمدی، داود خدایی و سجاد خالقی خواهیم داشت. خون براده‌هایی از شهر، هفت هزار و ۳۰۱ روز، وقتی حیات خواب بود،  بشکوچ، میهانه میهانه و نورچشمی رمان‌هایی هستند که در این رویداد رونمایی خواهند شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.