به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان در چارچوب سفر خود به آمریکا در نیویورک با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد گفتوگو کرد.
همکاری دو طرف در زمینههای آب، تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن بر منابع آبی، جلوگیری از بلایای طبیعی، توسعه ظرفیتهای تولید انرژی سبز، تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد پنجمین ابتکار تاجیکستان در خصوص حفاظت از یخچالهای طبیعی از موضوعات اصلی این مذاکرات بودند.
رحمان در سخنانی تاکید کرد که تاجیکستان برای توسعه و گسترش روابط با سازمان ملل متحد اهمیت زیادی قائل است و آن را یکی از شرکای اصلی خود در عرصه بینالمللی میداند.
طی این دیدار دو طرف درباره بسیاری از مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی جامعه جهانی از جمله تنشهای ژئوپلیتیکی، درگیریهای مسلحانه، تهدیدات تروریسم و افراط گرایی، بحرانهای اقتصادی و مالی و تغییرات آب و هوایی تبادل نظر کردند.
در بخش دیگری این دیدار تاکید شد که تاجیکستان برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، تسریع اقدامات در دستورکار 2030 تلاش میکند و در این راستا، استراتژی توسعه ملی را برای دوره تا سال 2030 تصویب و چندین برنامه دیگر دولتی را اجرا کرد.
در این دیدار، از سازمان ملل متحد برای حمایتهای مستمر از ابتکارات جهانی تاجیکستان قدردانی شد.
در مورد وضعیت در افغانستان تاکید شد که تاجیکستان تمام توان لجستیکی خود از جمله 6 پل در مرز با این کشور را برای رساندن کمکهای بشردوستانه به مردم آن فراهم کرده است.
همچنین خاطرنشان شد که بازارهای مرزی بین دو کشور دوباره شروع به کار کردهاند. تاجیکستان به افغانستان برق، مواد غذایی و مصالح ساختمانی صادر میکند.
نظر شما