تحولات منطقه

یک کشاورز نمونه پسته‌کار رفسنجانی از رئیس جمهور درخواست کرد دولت نسبت‌ به قیمت‌گذاری محصول پسته اقدام کند.

تقاضای کشاورز پسته‌کار رفسنجانی از رئیس جمهور
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حسین عابدینی در سومین شب از هفتمین جشن ملی پسته با عنوان پسته و گلیم تاس کشکوئیه رفسنجان، اظهار کرد: خوشحالیم که جشن ملی پسته در کشکوئیه برگزار می‌شود اما توقع ما از مسئولین این است که این جشن‌ها برای شهرستان خروجی داشته باشد.

وی با اشاره به وجود ۱۰۰۰ چاه کشاورزی در رفسنجان، افزود: هر چاه‌تلمبه اگر ۵۰ بهره‌بردار داشته باشد ۵۰ هزار نفر اشتغالزایی وجود دارد. هیچ بخشی به این صورت اشتغالزایی ندارند لذا توقع داریم مسئولان به کشاورزان کمک کنند.

عابدینی ادامه داد: بزرگترین جنگل مصنوعی جهان که بدست بشر ایجاد شده، در شهرستان رفسنجان قرار دارد و بهترین محصول، فرآوری و از رفسنجان صادر می‌شود.

این کشاورز نمونه شهر کشکوئیه با بیان این‌که ضرر و زیانی که کشاورزان بابت خاموشی چاه‌تلمبه‌های کشاورزی در سال جاری متحمل شدند قابل بیان نیست، تصریح کرد: توقع داریم مسئولان شهرستان برای حل مشکل آب کشاورزی این منطقه از خط انتقال آب خلیج فارس تدبیری بیندیشند.

عابدینی در ادامه گفت: ۳۰ سال گذشته برای چاه‌تلمبه‌های کشاورزی رفسنجان پروانه صادر کرده‌اند اما بدون هیچ قانونی اکنون ۲۵ درصد از پروانه‌های آب این چاه‌تلمبه‌ها را کم کردند و کسی جوابگو نیست.

این پسته‌کار رفسنجانی درباره قیمت‌گذاری محصول پسته نیز گفت: قبلاً شرکت تعاونی پسته قیمت‌گذاری پسته را بر عهده داشت اما الان کسی نیست که در این زمینه اقدام کند. از رئیس جمهور تقاضا داریم بعد از دو سال که پسته نبوده، اکنون در قیمت‌گذاری کشاورزان را حمایت کنند. چرا باید آمریکا قیمت پسته را برای ما تعیین کند؟

عابدینی درباره شناسنامه‌دار کردن باغات پسته نیز گفت: پسته از تولید به مصرف خوب فرآوری می‌شود و کسانی که دم از آلودگی پسته می‌زنند، تعهد اخلاقی ندارند.

حل مشکل خاموشی چاه‌تلمبه‌های کشاورزی با احداث نیروگاه خورشیدی در کشکوئیه

بخشدار کشکوئیه رفسنجان نیز در این مراسم قول مساعد داد که در صورت حمایت مسئولان استان و کشور، معضل خاموشی چاه‌تلمبه‌های کشاورزی را با احداث نیروگاه خورشیدی در کشکوئیه برای همیشه حل خواهد کرد.

علیرضا پورغلامحسینی اظهار کرد: هشت ماه قبل کارگروه گردشگری را در بخش کشکوئیه با هدف رونق گردشگری و برگزاری جشنواره‌ها تشکیل دادیم و امشب شاهد چهارمین جشنواره‌ای هستیم که ظرف شش ماه گذشته برگزار شده است.

وی افزود: جشنواره صنایع دستی راویز، گلیم تاس، همایش سلام فرمانده و امشب نیز هفتمین جشنواره ملی پسته رفسنجان در حال برگزاری است و تا پایان سال سه جشنواره دیگر در بخش کشکوئیه برگزار خواهد شد که مهمترین آن جشنواره زعفران راویز در پنجم آبان خواهد بود.

بخشدار کشکوئیه به صنایع دستی این منطقه یعنی گلیم تاس اشاره و بیان کرد: یکی از افتخارات و میراث‌های ماندگار بخش کشکوئیه گلیم تاس بود که به فراموشی سپرده شده بود اما در چهار ماه گذشته ۷۰ نفر در این زمینه آموزش دیده‌اند و در آینده جشنواره‌هایی در زمینه گلیم تاس برگزار خواهیم کرد.

وی در خصوص کشاورزی منطقه کشکوئیه عنوان کرد: کارگروه کشاورزی را نیز در بخش کشکوئیه متشکل از بزرگان این حوزه و مسئولان تشکیل دادیم و همه ما مشکلات حوزه کشاورزی را می‌دانیم اما معتقدیم تمام مسائل بخش کشاورزی کشکوئیه را می‌توانیم خودمان حل کنیم که یکی از آن‌ها خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی است.

پورغلامحسینی تأکید کرد: این آمادگی را داریم که در بخش کشکوئیه با ایجاد نیروگاه خورشیدی در این بخش، مشکل خاموشی چاه‌های کشاورزی را در فصل تابستان برطرف کنیم. اینجا این قول را می‌دهم که در صورت حمایت مسئولان، این مشکل را برطرف خواهیم کرد.

بخشدار کشکوئیه بیان کرد: کشکوئیه با جمعیت ۲۵ هزار نفری به اندازه برخی شهرستان‌ها جمعیت دارد اما انصافاً در برخی حوزه‌ها هم محروم هستیم و هم مظلوم. در بخش بهداشت و درمان امیدواریم در حد یک بخش و یک شهر بتوانیم خدمات ارائه کنیم. امیدوارم با برگزاری این جشن‌ها بخش کشکوئیه و مشکلات آن بیشتر دیده شود.

تداوم خاموشی چاه‌موتورها پسته‌ای به درخت باقی نمی‌گذارد

امام جمعه کشکوئیه نیز در این مراسم اظهار کرد: مسئولین بخش کشکوئیه در رابطه با ارتقاء بخش، کارآفرینی و خدمات به مردم همدل و همراه هستند. این بخش افتخار دارد که سه سردار شهید شیخ عباس شیرازی، شهید جعفری و شهید حیدری و ۱۲۲ شهید و دو شهید گمنام دارد.

حجت‌الاسلام بهشتی تصریح کرد: آنچه که امروز ما را نگران کرده مشکلات کشاورزان است و باید برای رفع آنها اقدام کرد. امیدواریم با این جشن‌ها مسائل کشاورزان بیشتر دیده شود. اگر سال آینده خاموشی چاه‌موتورها را داشته باشیم دیگر پسته‌ای به درخت نخواهند ماند.

رفسنجان لایق ثبت نشان جغرافیایی پسته در دنیا بود

فرماندار رفسنجان نیز با بیان این‌که برای نخستین‌بار جشن ملی پسته در بخش‌های شهرستان برگزار می‌شود، گفت: شهرستان استحقاق این را دارد که ثبت ملی پسته و ثبت نشان جغرافیایی پسته در دنیا به نام رفسنجان باشد و این افتخاری است که خود مردم آفریدند.

حسین رضایی با اشاره به این موضوع که نسل سوم مردم رفسنجان کشت پسته را ادامه می‌دهند، بیان کرد: ارقامی که در منطقه پیدا شده حاصل دسترنج کشاورزان زحمتکش نسل‌های قبلی بوده است. بهترین رقم اکبری و کله‌قوچی در منطقه کشکوئیه است.

وی کیفیت پسته رفسنجان را در دنیا بی‌نظیر دانست و گفت: نسبت مغز به پوست پسته همه ارقام تجاری در ایران بالای ۵۰ گرم است و درصد روغن پسته ایران بالاتر از پسته کشورهای رقیب است.

رضایی تأکید کرد: دبی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان به نصف کاهش یافته، گرماها و سرماهای ناگهانی موجب می‌شود کشاورزان باید روش‌های علمی را بکار بگیرند تا تولید را حفظ کنند، باید رقم‌ها را جایگزین کنیم.

فرماندار رفسنجان با بیان این‌که بهره‌وری در باغات پسته رفسنجان پایین است و امسال به نزدیک ۹۰۰ کیلو رسیده که با هزینه‌های گزاف اصلا جوابگو نیست، تصریح کرد: البته کشاورز نمونه‌ای که از بخش نوق معرفی شد ۹ تن در هکتار پسته کله قوچی تولید کرده و تولید ۱۲ تن در هکتار رقم فندقی در اسماعیل آباد و تولید ۱۴ تن در هکتار رقم احمدآقایی در جوادیه فلاح موید این است که هنوز هم با این شرایط می‌توان به ارقام بالا در تولید دست یافت.

به گفته او، تفاوت کشاورز خرده مالک تا عمده مالک زیاد شده و تا ۲۵ برابر تفاوت عملکردی وجود دارد لذا باید برنامه‌ریزی در این رابطه داشته باشیم.

کمترین میزان خاموشی چاه‌موتورها در رفسنجان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: برگزاری جشن ملی پسته در بخش‌های شهرستان اقدام بسیار ارزنده‌ای بود. کمیته مشورتی جهاد کشاورزی مشکلات کشاورزان را رصد و پیگیری می‌کند. تمامی مسائل مربوط به آب کشاورزی در کمیته ذینفعان آب پیگیری می‌شود.

علی باقری در خصوص سرمازدگی باغات پسته، توضیح داد: ۲۷ توصیه در جلسات کمیته مشورتی انجام شد و ایستگاه‌هایی در حال نصب داریم که آمار دقیق دما را بدست آورده و بتوانیم این مسئله را کنترل کنیم. ضمن آن‌که بهترین شیوه مدیریت خاموشی چاه‌موتورها در شهرستان رفسنجان اجرا شد و کمترین میزان خاموشی را در شهرستان داشتیم.

وی با تأکید بر این‌که باید حداکثر استفاده از آب موجود را ببریم، تصریح کرد: سطح زیرکشت زیادتر از آب موجود بوده و الان باید بر اساس میزان آب، زمین کشاورزی داشته باشیم. باید این مسئله و قوانین آن‌ در مجلس و دولت حل شود. بر اساس نیاز آبی که برای پسته در نظر گرفته‌اند پروانه‌های چاه‌ها تدوین شده و پیگیر هستیم که موضوع پروانه‌ها اصلاح شود.

وی هم‌چنین به مقام نخست رفسنجان در تولید مرغ و خودکفایی این شهرستان در تولید شیر و صدور روزانه ۵۰ تن شیر از شهرستان اشاره کرد.

در حاشیه این جشن که با برنامه‌های هنری همراه بود، گلیم تاس که دستباف مردم منطقه کشکوئیه است به نمایش گذاشته شد.

تقاضای کشاورز پسته‌کار رفسنجانی از رئیس جمهور

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.