به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، «انوارالحق کاکر»، نخستوزیر دولت موقت پاکستان در سخنرانی خود در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، حملههای تروریستی تحریک طالبان پاکستان و داعش خراسان به پاکستان را محکوم کرد.
نخست وزیر دولت موقت پاکستان در عین حال افزود که این حملات از افغانستان سازماندهی میشوند و باید متوقف شوند.
انوارالحق کاکر اظهار داشت: «اولویت پاکستان متوقف کردن فعالیت سازمانهای تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان، داعش خراسان، و دیگر گروهها است. تروریستها از مرز افغانستان به پاکستان هجوم میبرند و این روند به امنیت و ثبات در پاکستان آسیب زده است.»
کاکر همچنین بدون نام بردن از رژیم طالبان خواستار همکاری افغانستان برای ایجاد امنیت و ثبات در مرزهای افغانستان و پاکستان شد. کاکر در این ارتباط گفت: «صلح در افغانستان خواست و سیاست همیشگی پاکستان بوده است.»
نخستوزیر دولت موقت پاکستان تصریح کرد که پاکستان نگرانیهای مشترکی با دنیا در مورد افغانستان دارد و این نگرانیها را، بهویژه در عرصه حقوق زنان و دختران، بارها مطرح کرده است.
انتقاد نخست وزیر پاکستان از طالبان افانستان در جریان نشست سازمان ملل در حالی صورت گرفته که دو روز پیش از این، «امیرخان متقی»، وزیر خارجه طالبان و «آصف درانی»، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، درخصوص مسائل امنیتی، اقتصادی و مهاجران گفتوگو کردند.
امیرخان متقی در این دیدار گفته بود که مسائل امنیتی باید از طریق کمیتههای مشترک حلوفصل شود. در بیانیه وزارت خارجه طالبان آمده بود که بهدلایل سیاسی و امنیتی نباید گذرگاههای مرزی میان دو کشور مسدود شود.
در این بیانیه به نقل از وزیر خارجه طالبان تاکید شده بود: «افغانستان و پاکستان بهعنوان دو همسایه و کشور اسلامی باید از اظهارنظر علیه یکدیگر خودداری کنند تا باعث افزایش فاصله دو طرف نشود.»
امیرخان متقی همچنین گفته بود که سیاست «امارت اسلامی» در قبال کشورهای منطقه، مبتنی بر «حسن نیت» است و اجازه نمیدهد که هیچکس روابط دو کشور را «خراب» کند.
در بیانیه وزارت خارجه طالبان آمده که آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، گفته برای چالشهای ایجادشده در بخش تجارت، ترانزیت و گذرگاههای مرزی بین دو کشور، راهحلهایی پیدا خواهد کرد.
درانی گفت: «پاکستان آمادگی دارد تا در بسیاری از زمینهها با افغانستان همکاری کند و بورسیههای تحصیلی برای دانشجویان افغان را ازسر گیرد.»
او بر همکاری میان دو کشور در زمینه مسائل امنیتی تاکید کرد.
این دومین سفر آصف درانی از زمان گمارده شدن در سمت نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان بود. او پیشتر به جمهوری اسلامی هم سفر کرده و با مقامهای ایرانی پیرامون مسائل منطقه ازجمله افغانستان صحبت کرده بود.
روابط طالبان افغانستان با پاکستان طی یکسال گذشته بسیار پرفراز و نشیب بوده است. کمتر از یک ماه پیش نیز، فرمانده ارتش پاکستان نسبت به پاسخ مؤثر به گروه طالبان در افغانستان هشدار داد.
ارتش پاکستان طالبان افغانستان را متهم کرده است که شبه نظامیان و گروههای مسلح مسئول حملات برون مرزی را پناه میدهند و از همین رو ارتش پاکستان خواستار اقدام مؤثر طالبان افغانستان برای دستگیری اعضای مظنون به بمب گذاری علیه اهداف پاکستان شد.
پیشتر نیز، وزیر خارجه سابق پاکستان با اشاره به حملات طالبان پاکستان نسبت به «اقدام مستقیم علیه تروریسم فرامرزی» هشدار داده و گفته بود که کشورش میتواند در راهبرد خود برای برخورد با طالبان افغانستان تجدیدنظر کند.
نظر شما