تحولات منطقه

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: برخلاف آنچه گفته می‌شود، نیروی هوایی ارتش ایران با وجود توطئه‌هایی که برایش طراحی شده بود هرگز غافلگیر نشد.

سرتیپ واحدی: نیروی هوایی ارتش هرگز در سال‌های دفاع مقدس غافلگیر نشد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس و سالگرد عملیات نیروی هوایی ارتش در جنگ تحمیلی با عنوان عملیات «کمان ۹۹»، آیین گرامیداشت این عملیات با حضور امیر سرتیپ حمید واحدی، فرمانده نیروهوایی ارتش در سالن همایش‌های خلیج فارس برگزار شد.

واحدی در این مراسم ضمن درود به ارواح مطهر شهدا و تبریک هفته دفاع مقدس، گفت: جنگ تحمیلی زمانی آغاز شد که هیچ یک از قدرت‌های جهانی تصور نمی‌کردند نیروهای نظامی ایران در مقابل یک ارتش آماده و مسلح به تجهیزات روز دنیا، تاب‌آوری داشته باشد.

فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به گنجی که نیروی هوایی ارتش در کارنامه عملکرد خود در دفاع مقدس دارد، بیان کرد: نیروی هوایی در اولین روز جنگ تحمیلی نمونه عملی وحدت را نشان داد. در یک خلبان دو کابینه، یک خلبان شیعه و یک خلبان اهل تسنن به نام‌های شهید محمد صالحی و شهید خالد حیدری تقدیم انقلاب و این سرزمین کرد.

وی درباره وظیفه رسانه‌ها تصریح کرد: اگر رسانه به مسئولیت خود متعهدانه عمل کند، در لابلای تاریخ جنگ ناگفته‌های فراوانی از حماسه‌های نیروی هوایی بیرون می‌آید.

واحدی ادامه داد: واقعیت این است که نیروی هوایی تقریباً از ابتدای سال ۱۳۵۹ درگیر جنگ بوده؛ چرا که تهاجم دشمن پیش از ۳۱ شهریور ۵۹ آغاز شده بود؛ تقدیم ۱۷ خلبان شهید پیش از ۳۱ شهریور ۵۹، این واقعیت را اثبات می‌کند.

فرمانده نیروی هوایی ارتش تأکید کرد: برخلاف آنچه گفته می‌شود، نیروی هوایی با وجود توطئه‌هایی که برایش طراحی شده بود هرگز غافلگیر نشد.

وی افزود: نیروی هوایی تقریباً از ابتدای سال ۵۹ وارد جنگ شد. اجرای عملیات اولین پاسخ، در کمتر از ۲ ساعت از اولین تجاوز زمینی و هوایی اجرای عملیات گسترده کمان ۹۹ بود. در این عملیات قریب ۳۰۰ فروند هواپیما در یک روز از پایگاه‌های مختلف برخاستند و همان طور که رهبر انقلاب همان روز در صحن علنی مجلس فرمودند: «تنها تا ساعت ۱۰ روز ۱ مهرماه ۱۴۰ فروند هواپیما، عملیات برون‌مرزی را انجام داده بودند.» بنام عملیات «۱۴۰ فروندی» معروف شد.

واحدی اظهار داشت: این حجم از پروازها و عملیات پیچیده آماده‌سازی و دیگر فرآیندهای پروازی برای مدت ۴۰ روز ادامه پیدا کرد. نیروی هوایی در خلاء حضور نیروی زمینی با ۳ سپاه ارتش عراق روبرو بود. سپاه سوم عراق مسئول اشغال خوزستان بود.

فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: صدام حسین در سخنرانی رسمی خود اعلام کرده بود که این جنگ، جنگ تحمیلی نظامی است با ایران. او قاطعانه اعلام کرد که روز اول خرمشهر، روز سوم خوزستان و هفته بعد تهران را تصرف خواهد کرد. تردید نکنید که اگر نیروی هوایی نبود، همین پیش‌بینی محقق می‌شد.

وی ادامه داد: نیروی هوایی ارتش در اول مهر ۱۳۵۹، با انجام عملیات کمان ۹۹ نقاط حیاتی، مهم و عقبه پشتیبانی عراق را مهندم کرد. نیروی هوایی در انهدام کامل نیروی دریایی عراق سنگ تمام گذاشت.

واحدی درباره نیروی هوایی عراق تصریح کرد: نیروی هوایی عراق حتی در منتهی‌الیه غربی مرزهای خود هم از تیرس ما در امان نماند.

فرمانده نیروی هوایی ارتش  در پایان اعلام کرد: ما در ۶ ماه اول جنگ بیش از ۱۰۰ خلبان را از دست دادیم و هر خلبان به تنهایی چند لشکر بود. در ۸ سال دفاع مقدس نیروی هوایی ۲۵۰ شهید داده‌ایم. ۳۲ خلبان ما در طول ۱۰ سال اسارت در عراق مفقودالاثر بودند و صدام از ارائه اسم آن‌ها به صلیب سرخ جهانی امتناع کرده بود.

منبع: خبرگزاری فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.