تحولات لبنان و فلسطین

فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان این‌که «انتظار داریم هر دولتی که بر سر کار می‌آید یکی از نقاط مهمی که باید به آن توجه کند، جزایر ایرانی در خلیج فارس باشد.» در بخشی از سخنانش از معاون اول رییس جمهور تشکیل کارگروهی برای رفع مشکلات جزایر سه‌گانه را خواستار شد.

ضرورت تشکیل کارگروه رفع مشکلات جزایر سه‌گانه/ مخالفت نیروی دریایی سپاه با صید ترال

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، سردار علیرضا تنگسیری در یک گفت وگوی تلویزیونی با موضوع جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس با اشاره به این‌که «طولانی‌ترین ساحل در خلیج فارس متعلق به ایران است» خلیج فارس منطقه‌ای حساس - نه فقط به علت نفت و گاز موجود در منطقه بلکه به دلایل تاریخی - توصیف کرد.

وی با اشاره به حضور پرتغالی‌ها و پس از آن استعمارگران انگلیسی در منطقه خلیج فارس یادآور شد: بیگانگان از دیرباز تاکنون چشم طمع به این منطقه داشته‌اند. اکنون هم که منابع نفت و گاز در این منطقه وجود دارد، بیگانگان بیشتر نسبت به منطقه خلیج فارس حریص شده‌اند.

وی در بخشی از سخنان خود با بیان این‌که «جزیره تنب بزرگ مانند یک ناو هواپیمابر غرق نشدنی در میانه تنگه هرمز قرار داشته و بر آبراه‌های ورودی و خروجی تنگه هرمز تسلط کامل دارد» ادامه داد: در ۸ مایلی تنب بزرگ نیز جزیره تنب کوچک قرار دارد و پس از آن نیز جزیره بوموسی واقع شده است.

فرمانده نیروی دریایی سپاه جزایر سه‌گانه ایران را بهترین صیدگاه ماهی معرفی کرد و گفت: این سه جزیره و به همراه جزایر فارور، سیری و فارورگان (فارور کوچک) بر آبراه‌های ورودی و خروجی تسلط کامل دارند. خداوند به ما عنایت کرده و در ساحل خلیج فارس که سمت ایران قرار دارد، بیشترین عمق دیده می‌شود به نحوی که روبروی جزیره کیش منطقه‌ای به نام ارتفاعاتی وجود دارد که لندینگ کرافت می‌تواند در آن‌جا بیچ کرده و تجهیزات خود را تخلیه کند. اما در ساحل جنوبی خلیج فارس مجبور هستند که از آبراه‌ها وارد شوند.

وی هم‌چنین با اشاره به این که «سکوهای گازی ما در جزیره سیری قرار دارد» افزود: ما در مقابل جزیره هنگام یک سکوی مشترک با عمان داریم که هنگام نام دارد. ما در منطقه بوموسی هم یک سکوی گازی و نفتی به نام مبارک را داریم. جزیره سیری همچنین به تعدادی از میادین نفتی و گازی نیز مرتبط می‌شود که میادین نفتی ایلام و الوند و میدان نفتی امارات نیز به نام فاتح در آنجا قرار دارد. پس از این جزایر، جزایر فارورگان، فارور، کیش، هندورابی و لاوان واقع شده که در مجموع ۱۴ جزیره متعلق به استان هرمزگان است. در استان بوشهر سه جزیره متعلق به ایران است که عبارتند از جزایر فارسی، خارک و خارکو. دو جزیره نیز به نام‌های دارا و بنه در سد دفاعی خور موسی داریم. در مجموع ۱۹ جزیره در خلیج فارس متعلق به ایران است که بسیار حساس هستند. البته سه جزیره مهم ما در خلیج فارس که همان تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی هستند، بیشترین عمق را دارند که بهترین صیدگاه ما هستند.

وی تاکید کرد: ما در خلیج فارس آب بین المللی نداریم؛ چراکه این منطقه فلات قاره است، فلات قاره ادامه خشکی‌ها یک کشور در زیر آب است که عمق آن کمتر از ۲۰۰ متر باشد که این عدد در خلیج فارس ۹۹ متر است. کنترل آبراه ورودی به تنگه هرمز بر عهده ما قرار دارد. ما کنترل باند را در قشم راه اندازی کرده‌ایم و این افتخار جمهوری اسلامی ایران است که پس از انقلاب اسلامی این اتفاق رخ داد و نیروی دریایی سپاه این کار را انجام داد. اکنون هم از تمام کشتی‌ها سوال می‌شود و به سوالات پاسخ می‌دهند.  روزانه ۸۵ فروند شناور از تنگه هرمز عبور می‌کنند که عمدتاً تانکرهای نفتی هستند. بیش از ۶۰ درصد نفت جهان از این منطقه خارج می‌شود. خلیج فارس از حیث منابع گاز نیز دومین منطقه گازی جهان است که ما و قطر دارنده منابع گازی این منطقه هستیم.

تنگسیری با بیان این‌که «اگر جزایر متعلق به ایران در خلیج فارس وجود نداشته باشد، ما حیات اقتصادی نخواهیم داشت، این جزایر که حیات ما هستند متعلق به ایران است.» گفت: یکی از مظلومیت‌های انقلاب اسلامی این است که وقتی انقلاب کردیم، وزارت جنگ را به وزارت دفاع تبدیل کردیم.  شما در طول انقلاب اسلامی یک مورد را سراغ ندارید که جمهوری اسلامی یک متر از خاک کشور دیگری را تصاحب کرده باشد، این از افتخارات ماست در صورتی که دشمنان ما علیه انقلاب اسلامی تبلیغات نادرست انجام می‌دهند که مظلومیت انقلاب اسلامی را نشان می‌دهد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دعوت می‌کنم جوانان عزیز از قابلیت‌ها و زیبایی‌های خلیج فارس و جزایر آن بازدید کنند. خوشبختانه ما هم در شمال و هم در جنوب کشورمان دریا داریم و یک کشور ذوالبحر محسوب می‌شویم. رهبر انقلاب نیز اشراف کاملی بر جزایر دارند و تاکید دارند که این جزایر را با اسامی ایرانی آن‌ها نام ببریم. ایشان همیشه از احوال مردم جزایر هرمز، قشم و لارک و همه این جزایر و آبادانی ‌آن‌ها سوال می‌کنند.

وی ادامه داد: نیروی دریایی سپاه در طول سواحل خلیج فارس و دریای عمان یعنی از نهر غمیجه تا پسابندر که یک ساحل ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتری است، ۲۰۰ حوضچه تعریف کرده‌ایم. اگر مردم می‌خواهند دریایی شوند باید شناور داشته باشند و شناور نیز به حوضچه نیاز دارد. : ۳۲ حوضچه در زمان فرماندهی سردار فدوی در نیروی دریایی سپاه ساخته شد که بخشی از این حوضچه‌ها توسط نیروی دریایی سپاه به صورت رایگان و بخشی دیگر نیز با کمک سازمان بنادر و دریانوردی انجام شد. یکی دیگر از اقدامات نیروی دریایی سپاه برای آبادانی بیشتر جزایر، ایجاد امکان نشست و برخاست هواپیما بود. در این راستا، در جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک باند هواپیما ایجاد کرده‌ایم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه از احداث حدود ۹۰۰ منزل مسکونی توسط این نیرو برای مردم در جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی خبر داد و گفت: اعتقاد داریم که باید مردم را در این جزایر ساکن کنیم. چرا که دوستان ما وحشت نکنند که می‌خواهیم پایگاه نظامی علیه آن‌ها ایجاد کنیم. 

وی با بیان این‌که «ما همواره در خلیج فارس پیام صلح و دوستی را اعلام کرده‌ایم» خاطرنشان کرد: . شما حتی یک مورد نمی‌توانید پیدا کنید که قبل از اینکه دشمن به ما ضربه‌ای وارد کرده باشد علیه او حرکتی انجام داده باشیم. در ابتدای دفاع مقدس ۶۰ فروند کشتی ما را در خور موسی مورد اصابت قرار دادند.  ما از سال ۶۵ که حمله به کشتی‌های ما را آغاز کردند. فرانسه به رژیم بعثی تجهیزاتی از جمله هواپیماهای سوپر اتاندارد، بالگردهای سوپر فرلون و موشک‌های اگزوسه اعطا کرد تا کشتی‌های نفتی ما و جزیره خارک را مورد اصابت قرار دادند. خلیج فارس خانه ما بوده و هست و به همین دلیل لازم بود تا در این منطقه حساس حرکتی انجام دهیم. آن‌ها سه کشتی از ما را مورد اصابت قرار می‌دادند و ما در پاسخ یک کشتی از آن‌ها را هدف قرار می‌دادیم. 

وی درباره دلایل توقیف‌ کشتی‌ها در خلیج فارس هم گفت: کشتی‌هایی که در منطقه خلیج فارس توقیف می‌شوند یا دچار تخلف شده‌اند و یا قبل از آن، کشتی‌های ما را توقیف کرده‌اند. لذا؛ همسایه‌های ما که مسلمانان هستند و قرابت‌های بسیاری با یکدیگر داریم، بیگانگان در این منطقه جایی ندارند و خلیج فارس میراث مشترک کشورهای حاضر در این منطقه است.  ما بارها دست دوستی به سوی همسایگان خود دراز کرده‌ایم و از آن‌ها برای انجام تمرینات، رزمایش‌ها و جلسات مشترک دعوت کردیم. کشورهای قطر و عمان که دوست و برادر ما هستند در رزمایش‌های نیروی دریایی سپاه شرکت کرده‌اند و عراق نیز یک مرتبه در رزمایش نیروی دریایی ارتش شرکت کرده است.

تنگسیری با بیان این‌که «همواره به فکر همسایگان خود هستیم»، خاطرنشان کرد: حاج قاسم عزیز ما اگر داعش را از بین نمی‌برد، داعش سکوهای نفتی و گازی کشورهای همسایه ما را از بین می‌برد. این نعمت‌هایی است که جمهوری اسلامی ایران به منطقه ایجاد کرده است. ما مجدداً دست دوستی و همکاری به سوی کشورهای همسایه خود دراز می‌کنیم و می‌توانیم امنیت را برقرار کنیم. کشورهای بیگانه مانند آمریکا، فرانسه و سایرین زیردریایی‌های سوخت هسته‌ای دارند با توجه به این‌که خلیج فارس یک منطقه بسته است، اگر اتفاقی برای یکی از زیردریایی‌ها رخ بدهد و رآکتور زیردریایی مشکل پیدا کند و یا با شناورهای دیگر تصادم داشته باشد، موارد مشابه این اتفاقات را شاهد بودیم چون کشورهای فرامنطقه‌ای قوانین بین‌المللی رعایت نمی‌کنند و در آبراه خروجی ورود می‌کند.اگر اتفاقی برای آنها رخ بدهد این باعث می‌شود تا این منطقه به مدت ۱۱ سال دچار آلودگی شود. یعنی به مدت ۱۱ سال ماهی و آبزیان دریایی در این منطقه نخواهند بود، آب آن غیر قابل استفاده می‌شود. در واقع، یک فاجعه برای منطقه خلیج فارس رخ خواهد داد.جالب اینجاست که همین کشورها شناورهای هسته‌ای خود را داخل خلیج‌های بسته نمی‌برند. اما این کار را در خلیج فارس انجام می‌دهند در صورتی که انجام آن ممنوع است و نباید اتفاق بیافتد.

وی ادامه داد: همسایگان ما باید این را بدانند که سخنان ما از باب دلسوزی است و همواره می‌گوییم که هیچگاه بیگانگان در منطقه ما امنیت ساز نیستند. اگر بیگانگان از لفظ گاو شیرده استفاده می‌کنند، همسایگان ما باید بدانند که پس از اینکه شیر این گاو تمام شود آن را ذبح می‌کنند. همسایگان ما هیچ‌گاه فکر نکنند که کشورهای فرامنطقه‌ای برای دفاع از آن‌ها در منطقه باقی می‌مانند، بلکه منطقه را ترک می‌کنند. من یک سرباز مسلمان درخواست می‌کنم و به همسایگانمان توصیه می‌کنم که باور کنید بیگانگان به دو عنوان در منطقه هستند؛ اولاً، فروش تسلیحات و دوماً، بردن نفت و سوء استفاده از این منطقه. ما می‌توانیم با همکاری یکدیگر امنیت این منطقه را در قالب اتحاد ۸ کشور خلیج فارس تامین کرده و مردم منطقه در صلح و صفا زندگی کنند. البته همسایگان ما باید بدانند که کشورهای فرامنطقه‌ای فقط به خاطر حضور نامشروع خود در منطقه، ایران هراسی انجام می‌دهند. رهبر انقلاب فرمودند که خلیج فارس خانه ماست، من از شما می‌پرسم که آیا کسی در خانه خود آتش روشن می‌کند!؟ 

وی با یادآوری این‌که «در دوران دفاع مقدس از داشته‌های خود دفاع کردیم و هیچ‌گاه نه به کشوری حمله کرده‌ایم و حمله نخواهیم کرد»اضافه کرد: همسایگان ما یقین داشته باشند که بیگانگان در حال دشمن تراشی و ایجاد ایران‌هراسی هستند.  سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از مردم و برای مردم است و خادمی مردم را برای خود افتخار می‌دانیم. سپاه بدون مردم هیچ معنایی ندارد. البته ارتش عزیز ما نیز همین گونه است، شکر خدا ارتش انقلابی و مردمی در کشور ما وجود دارد. ما خود را خادم مردم می‌دانیم و وظیفه داریم به آن‌ها خدمت‌رسانی کنیم. از برادر عزیزم جناب آقای مخبر درخواست می‌کنم تا یک کارگروه برای رفع مشکلات جزایر سه‌گانه ایجاد کنند. رهبر انقلاب هم فرمانده و هم مرجع تقلید ما هستند اگر مرجع تقلید یک فرمانی را صادر کرد باید آن را انجام داد. لذا؛ همه باید وارد میدان شوند. 

فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان این‌که « ما می‌توانیم برخی صنایع واسط را در جزایر سه‌گانه ایجاد کنیم» ادامه داد: می‌توانیم مشاغل بسیاری را در این جزایر ایجاد کنیم، ماهیگیری یکی دیگر از مشاغلی است که می‌توانید در این منطقه راه‌اندازی و آن را رونق بدهید. شما می‌توانید سبزی و مایحتاج کشتی‌ها مانند سوخت را در این منطقه تامین کنید. البته می‌توانیم مشاغل بسیاری را در این منطقه ایجاد کنیم. انتظار داریم هر دولتی که بر سر کار می‌آید یکی از نقاط مهمی که باید به آن توجه کند، جزایر ایرانی در خلیج فارس باشد.

وی با اشاره به حضور خود در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و هم‌چنین بازدید اعضای کمیسیون از این جزایر گفت: مجلس واقعا در قبال جزایر حساسیت خاصی دارد، من روزهای گذشته با آقای قالیباف صحبت کردم و او حساسیت بالایی نسبت به این قضیه نشان داد. همه دلسوزانه پای کار هستند ولی زمان برای ما بسیار اهمیت دارد. باید در جزایر سه گانه به عنوان مهم‌ترین محل جغرافیایی خود آبادانی ایجاد کنیم. می‌توانیم بهترین گردشگری را در این منطقه ایجاد کنیم. مردم روزهای پنجشنبه و جمعه مستقیم از تهران به این منطقه سفر کنند و به جای کشورهای خارجی پول‌های خود را در این منطقه هزینه کنند.

نیروی دریایی سپاه با صید ترال مخالف است

وی از رئیس شیلات نیز حل مشکل صید در جزایر سه‌گانه را خواستار شد و ادامه داد: ما این کار را در تنب بزرگ به همت فرمانده منطقه پنجم دریایی سپاه آغاز کرده‌ایم که ۵۵ نفر را در قالب ۱۵ خانواده فعال هستند و قرار است تعداد آن‌ها نیز افزایش پیدا کند. نیروی دریایی سپاه همواره حامی ماهیگیران بوده و با صید ترال مخالف است. تعدادی کشتی‌های صیادی صنعتی بیگانه به منطقه ما آمدند و صید ترال انجام دادند. نیروی دریایی سپاه ۲۰ فروند از کشتی‌هایی که صید ترال انجام می‌دادند از این شناورها را توقیف کرد و صید ترال را در این منطقه ممنوع کرده‌ایم.در بحث ماهیگیری در این منطقه و جزایر، اگر مردم به این منطقه بیایند نیاز به شغل وجود دارد. شغلی که می‌شود علاقه‌مندی عزیزان را به دریا افزایش دهیم، ماهیگیری است. هم کسب و کار حلال است و هم می‌توانیم سهم خود را از دریا برداشت کنیم. ما نباید با قلاب ماهی صید کنیم. در حالی که کشورهای اطراف ما با موتورهای پرقدرت و امکانات روز دنیا ماهیگیری می‌کنند و حجم بسیاری هم برداشت دارند. 

وی بار دیگر تاکید کرد: از آقای حسینی رئیس سازمان شیلات تقاضا داریم که مجوز ماهیگیری برای جزایر نازعات را به صورت ویژه صادر کنند تا بتوانیم جمعیت را مطابق با فرمان رهبر انقلاب افزایش دهیم. ما می‌توانیم جمعیت این منطقه را افزایش داده و این منطقه را به قطب اقتصادی، گردشگری و مسکونی تبدیل کنیم. باید ترابری هوایی و سطحی را نیز در این منطقه راه‌اندازی کنیم و بهترین مواد غذایی را با کمترین قیمت در اختیار مردم قرار بدهیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.