تحولات منطقه

دادستان کل لیبی در ادامه تحقیقات خود درباره پرونده شکستن سدها و جاری‌شدن سیل ویرانگر در این کشور، حکم بازداشت ۴ مسئول دیگر از شهر درنه را صادر کرد.

دادستان لیبی دستور بازداشت ۴ مقام مسئول را در ارتباط با فاجعه سیل صادر کرد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دادستان کل لیبی دستور بازداشت ۴ نفر از مقامات شهر درنه را به اتهام سوء مدیریت در امور اداری و مالی محوّل‌شده به آن‌ها را پس از فاجعه سیل در این کشور صادر کرد.

طبق گزارش پایگاه خبری «روسیاالیوم»، این چهار مقام مسئول، دو عضو شورای شهرداری درنه، مدیر دفتر پروژه‌های بازسازی شهر و همچنین رئیس کمیته فنی مسئول اجرای طرح بازسازی شهر هستند.

بنا بر اعلام دفتر رسانه‌ای دادستان عمومی لیبی، ضمن اشاره به سوء مدیریت در امور اداری و مالی محوله به این متهمان تاکید شده که کوتاهی‌های آنان منجر به وقوع سیل عظیمی شد که ساکنان شهر را غافلگیر کرده و هزاران نفر را به کام مرگ کشاند و منجر به آسیب‌های اقتصادی گسترده در این کشور شد.

دو هفته پیش بود که خبرگزاری رسمی دولت لیبی «وال»، گزارش داد: «الصدیق الصور»، دادستان کل این کشور از آغاز تحقیقات درباره فروریختن دو سد در شهر درنه در پی طوفان دانیال خبر داده تا مشخص شود که آیا این پرونده با فساد، سهل‌انگاری یا اهمال‌کاری ار سوی دولت مرتبط بوده است یا خیر.

دادستان کل لیبی در مصاحبه‌ای که با خبرگزاری رسمی این کشور داشت، تاکید کرده بود که این اتهامات جز پس از پایان تحقیقات که حقایق را مشخص می‌کند و عوامل و عناصر جنایت را آشکار خواهد کرد، قابل اثبات نیست.

دفتر دادستان کل روز دوشنبه هفته گذشته، در چارچوب رسیدگی به تحقیقات درباره فروریختن سدهای «وادی درنه» و «ابو منصور» بعد از وقوع سیل، حکم بازداشت ۱۶ مسئول لیبیایی دیگر را هم صادر کرده بود.

روزنامه «الشاهد» لیبی درباره جزئیات این حکم قضایی گزارش داده بد: رئیس سابق سازمان آب و جانشین او، مدیر فعلی و پیشین سازمان سدهای لیبی،‌ رئیس بخش اجرای پروژه‌ها سدی و ترمیم آن‌ها، رئیس سدها در منطقه شرقی، رئیس دفتر منابع آبی درنه و رئیس شورای منطقه‌ای درنه (شمال شرق لیبی) از افراد بازداشت‌شده در این پرونده هستند.

کمیته تحقیقاتی دادستانی لیبی اعلام کرد که تاکنون متهمان شاغل در سازمان آب این کشور، برای ردشدن اتهامات سوء مدیریت در وظایف اداری و مالی، نقش داشتن در افزایش تلفات سیل، کم‌کاری در استفاده از ابزارهای مناسب برای جلوگیری از فجایع و وارد کردن خسارات مالی به کشور ادله موردنیاز را ارائه نکرده‌اند.

پیش از این، هیأت‌های سازمان ملل متحد و تیم حقوق بشر کمیته بین‌المللی پیگیری وضعیت در لیبی تأیید کرده بودند که این فاجعه ضعف شدید دولت و اهمیت تغییر آن را آشکار کرده است.

این هیأت‌های بین‌المللی حاضر در لیبی، در گزارش‌های خود تاکید کرده بودند که وضعیت کنونی شامل تداوم شکاف سیاسی، عدم پاسخگویی دولت و فقدان توانایی در استفاده درست از منابع ملی نمی‌تواند ادامه یابد.

در دهم سپتامبر جاری، یک طوفان ویرانگر چندین منطقه در لیبی را درنوردید و موجب ویرانی بزرگی در شرق این کشور شد که هزاران کشته، زخمی و مفقود برجای گذاشت.

طوفان دانیال با سرعت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت با مقادیر بی‌سابقه‌ای از آب، موجب شکسته شدن دو سد بزرگ مربوط به دهه ۱۹۷۰ شد. شکسته شدن سدها منجر به رهاسازی میلیون‌ها متر مکعب آب شد که با قدرتی ویرانگر خانه‌های شهر درنه واقع در شمال غرب کشور که به تنهایی بین ۵۰ تا ۹۰ هزار نفر جمعیت داشت، را نابود و محله‌های شهر را به کلی ناپدید کرد.

طبق آخرین آمار منتشرشده از سوی منابع رسمی، سیل در لیبی حداقل ۴۲۵۵ قربانی برجای گذاشته است؛ در حالی که بیش از ۸۵۴۰ نفر نیز همچنان مفقود هستند. براساس این گزارش‌ها حدود ۴۳هزار نفر هم مجبور به مهاجرت شده و در زمره آوارگان به شمار می‌روند.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.