تحولات منطقه

«کاک خلیل محمودی‌نژاد» صاحب یکی از قدیمی‌ترین‌ دکه‌های کباب ماهی زریبار است. از او درباره راز پخت کباب‌ماهی می‌پرسم؛ می‌خندد و به کردی می‌گوید: «این راز، کار ماست، اگر بگویم که باید کسب و کارم را جمع کنم!»

زریبار و دکه‌ حاشیه آن بوی ماهی‌هایی می‌دهد که با فوت و فن استادی، کباب شده‌اند/ رازهای کاک‌خلیل
عکس‌ها: دانا خورمهر/ روزنامه قدس
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

تا چند سال پیش فقط یکی دو دکه ماهی‌کبابی، کنار «زریبار» بود؛  یکی‌ش دکه کاک‌خلیل؛ حالا اما یک راسته از دکه‌های ماهی‌کبابی کنار دریاچه ردیف شده‌اند؛ آن ‌قدر که در تمام روزهای بهار و تابستان؛ زریبار بوی کباب‌ماهی می‌دهد؛ بوی خوشایندی که هر رهگذری که گذرش به دریاچه می‌افتاد را مدهوش می‌کند. روزهایی هم هست که مردم جلو دکه‌ها صف می‌ایستند تا نوبتشان بشود و با خوردن ماهی‌کبابی خوشی حضور خود را در زریبار تکمیل کنند و سپس با شکمی سیر به نظاره چشم‌انداز و زیبایی مسحورکننده دریاچه بنشینند؛ به هر حال یک مریوان است و یک رزیبار.

تنوع رنگ‌ها در یک سینی دورچین ماهی‌کبابی

«کاک خلیل محمودی‌نژاد» صاحب یکی از قدیمی‌ترین‌ دکه‌های کباب ماهی زریبار است. از او درباره راز پخت کباب‌ماهی می‌پرسم؛ می‌خندد و به کردی می‌گوید: «این راز، کار ماست، اگر بگویم که باید کسب و کارم را جمع کنم!». بعد مانند آموزگاری که بخواهد به شاگردش درس بدهد شروع می‌کند به توضیح دادن. معتقد است به گفته آشپزهای بزرگ غذا اول باید چشم مشتری را سیر کند. ماهی باید جوری کباب بشود که رنگ طلایی آن، چشم مشتری را بگیرد. او به بطری آب پیازش هم اشاره می‎‌کند و می‌گوید: «در حین کباب شدن ماهی، باید یکی دو بار آب پیاز بریزی روی آن، تا طعم پیاز به خورد کباب برود؛ بعد نوبت آب‌لیمو و نمک و فلفل است».

زریبار و دکه‌ حاشیه آن بوی ماهی‌هایی می‌دهد که با فوت و فن استادی، کباب شده‌اند/ رازهای کاک‌خلیل

کاک‌خلیل در روزهای پرمشتری تا 80 ماهی هم کباب کرده؛ بخشی از آن‌ها در همین آب‌های نقره‌ای زریبار بزرگ شده‌اند و بخشی از آن‌ها هم در استخرهای پرورش ماهی. «کپور»، «آمور»، «فیتوفاگ» و «قزل‌آلا» انواع ماهی‌هایی است که در زریبار کباب می‌شوند. قیمت هر کباب‌ماهی براساس نوع و وزن آن متغیر است. یک سینی دورچین ماهی‌کبابی با گوجه فرنگی، پیاز و فلفل دلمه‌ای و خیارشور که به راحتی دو نفر را سیر می‌کند، از 120 تا 140 هزار تومان است.

میهمان اگر ماهی‌کبابی دوست داشت چه بهتر!

کاک‌خلیل بد می‌داند که مسافری گرسنه از دکه‌های حاشیه زریبار برگردد. یادآوری می‌کند که اینجا علاوه بر کباب‌ماهی، جوجه‌کباب هم طبخ می‌شود تا اگر در بین مسافرها کسی علاقه‌ای به خوردن ماهی نداشت، با شکم خالی اینجا را ترک نکند و در کنار همراهانش از خوردن غذا لذت ببرد. کاک‌خلیل معتقد است روزی را خدا می‌رساند. او امیدوار است دکه‌های ماهی‌کبابی زریبار همیشه شلوغ باشد؛ آن‌ قدر که 80 تا ماهی هم جوابگوی مشتری‌ها نباشد.

زریبار و دکه‌ حاشیه آن بوی ماهی‌هایی می‌دهد که با فوت و فن استادی، کباب شده‌اند/ رازهای کاک‌خلیل

می‌گوید: «ما کردها عاشق میهمانیم». و می‌خندد که: «حالا اگر میهمان ما، ماهی‌کبابی هم دوست داشت که چه بهتر».

چنور صادقی 

منبع: روزنامه قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.