تحولات منطقه

اینجا همان جایی است که می‌توانید از یک سال حضور در آن 20 سال خاطره جمع کنید! اگر سربازی برای پسرها یکی از عجیب‌ترین مقاطع زندگی است، شب و روزهایی که در خوابگاه دانشجویی سپری می‌شود، برای دانش آموزانی که به تازگی کارنامه انتخاب رشته خودش را گرفته اند، نقطه عطفی خواهد بود. از همان نقاط عطفی که می‌تو

راه و رسم زندگی در خوابگاه دانشجویی / تقدیم به دانشجویانی که هنوز چمدان‌هایشان را برای سفر به شهر جدید نبستند!
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

زهرا جوانشیر -خبرنگار تحریریه جوان قدس :حالا که وضعیت دانشگاه بسیاری از دانش آموزان مشخص شده و بعضی از شما بار سفر به شهر دیگر را بسته اید، تصمیم گرفتیم که کمی درباره جزئیات زندگی جدیدی که باید در پیش بگیرید حرف بزنیم و چند ترفند ساده برای تبدیل این غربت به یک فرصت برای کسب تجربه را برایتان بنویسیم.

قوانین حاکم بر خوابگاه ها

همه خوابگاه های دانشجویی اعم از دولتی ،خصوصی و خودگردان یکسری قوانین کلی دارند که همه ساکنین خوابگاه ملزم به رعایت آن قوانین هستند. از جمله این قوانین می توان به ساعت ورود و خروج دانشجویان اشاره کرد.  زمان ورود و خروج مجاز در خوابگاه ها و بسته شدن درب ورودی خوابگاه در 6 ماهه اول و دوم سال  را برایتان در جدول زیر آورده‌ایم.

              دختران

               پسران

6ماهه اول

6ماهه دوم

6ماهه اول

6ماهه دوم

ورود

خروج

ورود

خروج

10 شب

6صبح

10شب

7صبح

ورود یا خروج در ساعاتی غیر مجاز مانند عزیمت  یا برگشت از مسافرت ، اردوها و فعالیتهای آموزشی یا تحقیقاتی، موارد خاص و یا شرایطی که خارج از اراده دانشجو به وجود آمده باشد با ثبت در دفتر مخصوص خوابگاه و ارائه مدارک بلامانع خواهد بود.

البته برحسب شرایط اقلیمی ، فرهنگی، اجتماعی وموقعیت خوابگاها ،کمیته اسکان می تواند زمان تعیین شده را کاهش دهد.

ساعت توزیع غذای سلف هم جزو قوانین است که اگر نادیده گرفته شود و یا  دانشجو نسبت به رزرو غذا دیراقدام کند می تواند منجر به پشیمانی یا از بین رفتن ژتون و پول شود. ساعات عبور و مرور سرویس های دانشگاه یکی دیگر از قوانین موجود در خوابگاه ها است که اگر دانشجویی به سرویس نرسد باید از پاهای خودش یا اپلیکیشن هایی مثل تپسی و اسنپ برای رسیدن به دانشگاه کمک بگیرد.در مورد نظافت و نوع پوشش در خوابگاه هم قوانینی هست که البته جزو وظایف اجتماعی هر شخص هم محسوب می شود.

 طبق قوانین مصوب در شورای فرهنگی هر پردیس یا دانشگاه، تعویض اتاقی که دانشجو به آن معرفی شده است فقط در موارد ضروری با اخذ مجوز کتبی از اداره امور خوابگاه میسر خواهد بود.

 همچنین اتاق یا خوابگاه دانشجو در طول مدت تحصیل، بنا به ضرورت و مصلحت ممکن است تغییر یابد، که دانشجو موظف است در مکان هایی که برای وی تعیین می گردد اقامت نماید.

  تعیین تعداد نفرات هر اتاق هم متناسب با سرانه هزینه هر متر مربع به عهده امور خوابگاه می باشد و دانشجویان ساکن در اتاق حق مخالفت با افراد جدیدی که مجوز سکونت در اتاق را دریافت نموده اند ندارند.و دانشجویانی که مجوز سکونت در خوابگاه را دریافت می نماند در صورت عدم انصراف در موعد مقرر هزینه کامل سال تحصیلی بهره مندی از خوابگاه برابر مقرارت پردیس برای آنها محاسبه خواهد شد.

 اما در این میان تبصره ای هم وجود دارد می گوید مهلت انصراف دانشجو از سکونت در خوابگاه حداقل 15روز قبل از آغاز ترم تحصیلی می باشد.

  سکونت دانشجویان در خوابگاه در تعطیلات تابستان، بین دو نیمسال و ایام نوروز با تائید کمیته اسکان مقدور می باشد.وچنانچه دانشجویی که در ایام فوق الذکر واحد درسی دارند لازم است با ارائه مدارک لازم، از اداره امور خوابگاه ها مجوز اقامت دریافت نموده و در خوابگاه و اتاقی که برای آنها تعیین می شود سکونت نمایند.

  چنانچه دانشجوی معرفی شده به خوابگاه در موعد تعیین شده بدون هیچ گونه عذر موجه خوابگاه را تخلیه ننماید اتاق وی با حضور نماینده معرفی شده از طرف حراست پردیس، رئیس یا سرپرست اداره خوابگاه و مسئول شیفت خوابگاه طی صورتجلسه ای تخلیه و مراتب مورد تخلف دانشجو به مراجع ذیصلاح جهت پیگیری های بعدی گزارش می شود.

 مبلغی تحت عنوان شهریه خوابگاه که غیر قابل برگشت می باشد به منظورپرداخت قیمت تمام شده و ارتقای استاندارد های خدمات خوابگاهی در شروع سال تحصیلی از دانشجو اخذ و به حساب درآمدهای پردیس واریز خواهد شد. میزان مبلغ مذکور برای مقاطع مختلف تحصیلی هر ساله توسط پردیس ،متناسب با قیمت تمام شده خدمات تعیین و ابلاغ می گردد. 

"تبصره"  تغییرمبلغ شهریه از دانشجویانی که استطاعت مالی پرداخت وجه ذکر شده را ندارند با نظر کمیته اسکان و تایید ریاست پردیس  امکان پذیر می باشد. اما موارد جزئی هم در خوابگاه هست که به بهتر شدن روابط اعضای خوابگاه کمک می کند مثل مالکیت تخت ها ،میزها و کمد ها و رعایت نوبت برای شستن ظرف ها و خرید های روزانه و هفتگی اتاق ،که دانشجویان می بایست به این موضوع هم توجه داشته باشند تا بتوانند با دوستی و آرامش بیشتری دوران دانشجویی را سپری کنند.

اما قوانین دیگری هم غیر از قوانین مدون در هر خوابگاه و هر اتاق وجود دارد که همیشه بر جو آنجا حاکم بوده است.مثلا انتظارسکوت خانه پدرتان را در خوابگاه نداشته باشید آن حریم شخصی داخل خانه پدرتان در اتاق خوابگاه وجود نخواهد داشت.

در خوابگاه افراد با فرهنگ های متفاوت ازنقاط مختلف ایران هستند سعی کنید با افراد تعامل برقرار کنید. اگر امکان دارد از مسئول خوابگاه بخواهید شمارا در اتاقی قرار بدهند که تفاوت فرهنگی زیادی با شما نداشته باشند.

تفریح یکی از کارهای دلنشینی است که در دوران دانشجویی با همسن و سالان خودتان می توانید داشته باشید.اگر با کسی در ساختمان خوابگاه مشکل داردید یا نه حتی مشکل هم ندارید فقط از  قیافه اش خوشتان نمی آید یا به قول معروف با او حال نمی کنید یا باید سازش کنید یا اتاقتان را عوض کنید. به هیچکس اعتماد صد درصد نداشته باشید و رازهای شخصی خودرا با همه به اشتراک نگذارید.از هیچکس انتظار بیش از حد نداشته باشید با همه مودبانه و با محبت برخورد کنید ولی قدرت نه گفتن هم داشته باشید. مسائل شخصی اتاقتان را با اتاق های دیگر به اشتراک نگذارید. هوای وسایل ارزشمندتان را داشته باشید .خلاصه زرنگ باشید!

  نحوه پذیرش و ثبت نام در خوابگاه

دانشجویان واجد شرایط اسکان لازم است در ابتدای هر سال تحصیلی با مراجعه به اداره امور خوابگاه ها و ارائه برگ انتخاب واحد همان نیمسال نسبت به دریافت مجوز سکونت خود اقدام نمایند.

دانشجویانی که شهریه خوابگاه را پرداخت کرده باشند، حق استفاده از خوابگاه را دارند.دانشجویان میهمان، جابجایی، انتقالی از اولویت استفاده از خوابگاه برخوردار نمی باشند. در صورت وجود ظرفیت تقاضای آنها در کمیته اسکان طرح و بررسی خواهد شد.

خوابگاه یا خانه دانشجویی

در خوابگاه شما مسئولیت کمتری نسبت به نظافت اتاق ها و بقیه نقاط ساختمان دارید ولی در خانه دانشجویی وظیفه نظافت خانه از صفر تا صد با خودتان است.

در خوابگاه وجود  دوستانی با رشته های درسی متفاوت می تواند در امور درسی کمک کننده باشد.اما در خانه دانشجویی این امکان میسر نیست.

در خوابگاه آشپزخانه دور است و حمام دورتر .

تفریح و بازی های دوستانه درخوابگاه بیشتر دیده می شود.

به طور کلی خانه دانشجویی و خوابگاه تفاوت زیادی با هم ندارند و شما باید نسبت به شرایط خودتان بسنجید و یکی را انتخاب کنید.

چه وسایلی به خوابگاه ببریم

سوالی که برای هر دانشجوی جدید الورودی پیش می آید این است که "چه وسایلی برای زندگی در خوابگاه لازم است؟"

یادتان باشد که شما به یک اتاق شخصی نمی‌روید در اتاق‌های خوابگاه تخت‌های زیادی موجود است که عموماً فاقد بالش و پتو است. وقتی بعد از یک روز شلوغ به خوابگاه برمی‌گردید نیاز به خواب و استراحت کافی دارید تا سلامتی روحی و جسمی بدنتان را حفظ کنید.
بالش، پتو و ملحفه و روتختی ازجمله وسایل موردِ نیاز دانشجویان برای اسکان در خوابگاه است.

شما قرار است مدت زیادی زندگی در خوابگاه را تجربه کنید پس بهتر است که چند دست لباس راحتی برای خوابگاه، لباس‌های زمستانی و تابستانی، جوراب، دمپایی روفرشی، چند دست لباس رسمی برای محیط دانشگاه و لباس‌های دیگری برای گردش دوستانه در شهر در چمدان خود قرار دهید.
کیف رسمی یا کوله‌پشتی، کفش رسمی و ورزشی و چند عدد چوب‌لباسی برای آویزان کردن لباس‌ها در کمد را فراموش نکنید.
اگر دانشجوی مناطق سردسیر و بارانی هستید چکمه یا پوتین، شال‌گردن و دستکش هم همراه خود داشته باشید.
  درست است که عموماً در خوابگاه حریم شخصی کمتری دارید ولی لوازم آرایشی و بهداشتی را باید به صورت جداگانه برای خودتان تهیه کنید. حوله دست و صورت، مسواک، خمیردندان، شامپو، صابون نخ دندان، ناخن‌گیر، واکس کفش، برس و شانه، لوازم اصلاح مو و صورت، سشوار، اتو مسافرتی لباس، دستمال‌کاغذی و دستمال توالت، گوش پاک‌کن، آینه جیبی، ادکلن و اسپری از جمله وسایلی است که باید بری تهیه آن اقدام کنید. سوزن و قیچی را فراموش نکنید.

شما از خانواده دور هستید و دیگر موقع مریضی مادرتان با قرص و آبیموه کنار تختتان نخواهد بود، بهتر است جایی از چمدان را به قرص‌های ضروری مثل سرماخوردگی و استامینوفن، شربت معده، چسب زخم و پماد سوختگی اختصاص دهید.

هر چقدر هم که به غدای اماده یا فست فود علاقه داشته باشید بازهم ممکن است روزی دلتان تخم مرغ نیمرو یا املت خواهد خوابگاه دارای آشپزخانه است و امکان پخت و پز را به شما می‌دهد.
ماهیتابه و قابلمه کوچک، یک بشقاب غذاخوری و میوه خوری، قاشق و چنگال، چاقو میوه خوری و چاقوی آشپزخانه، لیوان، کتری و قوری کوچک، چای نپتون، نبات، قند، شکر، نمک و ادویه جات ضروری می‌تواند در حد رفع نیاز کافی باشد.

کتابخانه یا اتاق‌های مطالعه در خوابگاه‌ها هستند، اما بهتر است یک چراغ مطالعه کوچک قابل اتصال به کتاب برای مواقعی که می‌خواهید در اتاق خودتان باشید و چند جلد کتاب غیردرسی برای پُرکردن اوقات فراغت همراه داشته باشید.

از آنجایی که قرار است روزها و شب‌های زیادی را در اتاق خوابگاه سپری کنید ضروری است که فضای دلنشینی برای خودتان بسازید.
می‌توانید یک گلدان، مجسمه و قاب عکس دوست داشتنی خانوادگی را همراه خود کنید.

چند نکته ضروری:
- همه افراد خوابگاه دوستان‌مان هستند. کسی نمی‌خواهد به آن‌ها تهمت بزند اما از قدیم گفتن که مالت را سفت بگیر و این حرفا. پس کیف قفل‌دار را فراموش نکنید. حداقل اگر جنس با ارزشی دارید ( مثلا طلا برای خانم‌ها) یک باکس امن با خودتان به خوابگاه ببرید.

-استعمال دخانیات در کل خوابگاه ممنوع است و در صورت مشاهده به کمیته انضباطی معرفی خواهید شد.
-معمولاً نظافت خوابگاه و اتاق‌های آن به صورت هفتگی و نوبتی انجام می‌شود.
یک سه‌راهی برای اتصال شارژر گوشی همراه و لب‌تاپ ازجمله وسایل موردِ نیاز در خوابگاه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.