تحولات منطقه

امروز جمعه و همزمان با ادامه جنایات رژیم صهیونیستی، در راستای حمایت از مردم غزه تجمعات گسترده ای در مناطق مختلف دنیا برگزار شد

برگزاری تجمعات گسترده جهانی در واکنش به فراخوان مقاومت فلسطین / عزت غزه
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

نبرد میان مبارزان فلسطینی و رژیم تا بن دندان مسلح صهیونیست در حالی روز گذشته یک هفتگی خود را پشت سر گذاشت که تل آویو در ادامه جنایات غیرانسانی خود همچنان به بمباران مناطق شهری غزه و کشتار غیرنظامیان ادامه می دهد. نیروهای مقاومت فلسطین از شنبه هفته گذشته عملیات بزرگی تحت عنوان طوفان الاقصی را آغاز کردند. در نتیجه این اقدلم بی سابقه ۱۵۰۰ صهیونیست کشته و ۳۴۰۰ نفر دیگر (تا لحظه تنظیم گزارش) زخمی شدند.

در سوی مقابل وزارت بهداشت فلسطین آخرین آمار شهدای غزه را ۱۵۳۷ نفر اعلام کرد. تاکنون ۵۰۰ کودک و ۲۷۶ زن هم در حملات دشمن صهیونیستی به غزه به شهادت رسیدند. شمار زخمی ها هم ۶۶۱۲ نفر اعلام شده که ۱۶۴۴ نفر از آنان کودک و ۱۰۰۵ نفر هم زن هستند. این در حالی است که در ادامه اقدامات کور و بی هدف، رژیم صهیونیستی با حملات هوایی و توپخانه‌ای مرکز اردوگاه البریج در نوار غزه را هدف قرار داده است.

برگزاری تجمعات گسترده جهانی در واکنش به فراخوان مقاومت فلسطین: عزت غزه

حضور شهروندان لبنان در مرز با فلسطین اشغالی

بغداد در تسخیر حامیان فلسطین

اما روز گذشته و همزمان با ادامه جنایات رژیم صهیونیستی، در راستای حمایت از مردم غزه تجمعات گسترده ای در مناطق مختلف دنیا برگزار شد. پیشتر جناح‌های مقاومت فلسطین از جمله جنبش حماس در بیانیه‌ای از ملل اسلامی و کشورهای عربی خواسته بودند تا برای اعلام حمایت از عملیات طوفان الاقصی، روز جمعه به خیابان بیایند.  در اجابت این درخواست در عراق صدهاهزار نفر برای اعلام حمایت از مقاومت فلسطین به میدان التحریر بغداد آمده و پرچم رژیم صهیونیستی را به آتش کشیدند. همچنین نماز جمعه باشکوهی در میدان التحریر در حمایت از غزه اقامه گردید. مردم یمن نیز در تجمع باشکوه خود در استان صعده، اعلام کردند: «آماده مشارکت فعال و اعزام صدها هزار مجاهد برای دفاع از فلسطین هستیم»  اردنی‌ها هم در حمایت از غزه در راستای پویش جمعه طوفان الاقصی رهسپار مرز با فلسطین اشغالی شده و حمایت قوی خود را از فلسطینی‌ها اعلام کردند. شمار زیادی از  مردم لبنان نیز در اقدامی مشابه تلاش کردند که از جنوب لبنان و با عبور از دیوار حائل وارد سرزمین های اشغالی شوند.

در شهر بوردو فرانسه هم با وجود محدودیت مقامات فرانسوی، تجمعی در حمایت از فلسطین برگزار شد. همچنین در برابر مقر سازمان ملل در ژنو هم تجمع همبستگی با مردم غزه برگزار شد. صدها نفر از دانشجویان علی‌رغم محدودیت‌ها در تظاهراتی برای همبستگی با فلسطین در دانشگاه کلمبیا واقع در شهر نیویورک شرکت کردند.

در بحرین، قطر، افغانستان، ایتالیا، یونان، ترکیه، پاکستان، کره جنوبی و ونزوئلا هم تجمعات مشابه برگزار شد. اما نکته جالب ممنوعیت برگزاری راهپیمایی در عربستان سعودی بود. طبق گزارش رسانه ها برگزاری راهپیمایی حمایت از فلسطین در منطقه شیعه نشین قطیف توسط ریاض ممنوع شده بود.

در صحنه میدان چه گذاشت؟

در صحنه میدانی و در حالی که زمزمه هایی از احتمال آغاز تهاجم زمینی از سوی صهیونیست ها علیه غزه به گوش می رسد، منابع خبری از تداوم جنایت علیه فلسطینی ها بی گناه حکایت دارد. در این راستا سازمان دیده‌بان حقوق بشر تأیید کرد که رژیم صهیونیستی طی روزهای ۱۰ و ۱۱ اکتبر در حمله به غزه و لبنان از بمب فسفری استفاده کرده است. آسوشیتدپرس هم با اشاره با محاصره تحمیل شده بر فلسطینی ها اذعان کرد که اگر ژنراتورهای برق در بیمارستان «الشفا» غزه از کار بیفتند اینجا به یک گورستان دسته‌جمعی تبدیل خواهد شد. سازمان ملل متحد می‌گوید بیش از ۴۲۳ هزار نفر در نتیجه جنگ غزه آواره شده‌اند.

در سوی مقابل گردانهای قسام از شلیک ۱۵۰ موشک به عسقلان اشغالی در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع غزه خبر داد. گردان‌های عزالدین القسام همچنین برای اولین بار، از موشک «عیاش ۲۵۰» در نبرد «طوفان الاقصی» استفاده و آن را به سوی مقر فرماندهی منطقه شمال رژیم صهیونیستی پرتاب کردند. جنبش حماس هم با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش رژیم اشغالگر طی بمباران غزه، ۱۳ نفر از اسرای صهیونیست خود را به هلاکت رسانده‌ است. سازمان ملل متحد اعلام کرد که 12 نفر از پرسنل این سازمان نیز در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه تا کنون کشته شده‌اند. ۱۰ امدادگر در غزه نیز از آغاز نبرد طوفان الاقصی به شهادت رسیده‌اند.

در تازه ترین جنایت صهیونیست ها، ۴۴ نفر از اعضای یک خانواده در بمباران منطقه‌ای در شمال غزه، به شهادت رسیدند. منابع خبری همچنین از شهادت «یوسف ابومرزوق» برادر «موسی ابومرزوق» برادر معاون اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در منطقه رفح جنوب غزه خبر دادند.

در ادامه پس لرزه‌های شکست رژیم صهیونیستی، «گالیت دیستل»، وزیر اطلاع‌رسانی کابینه نتانیاهو از سمت خود استعفا داد. برخی رسانه ها هم با انتشار تصاویری از سرنگونی یک فروند هواپیمای اف ۱۶ متعلق به ارتش اشغالگر صهیونیستی در آسمان غزه خبر داده اند. اما با تشدید مخالفت‌های افکار عمومی جهان علیه حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، یک کارمند سفارت تل‌آویو در پکن روز جمعه هدف حمله قرار گرفت.

معاون سخنگوی دفتر مطبوعاتی کاخ سفید به اظهارات روز گذشته دونالد ترامپ که گفته بود «حزب‌الله بسیار باهوش» است واکنش نشان داد. اندرو بیتز اظهارات ترامپ را «جنون‌آمیز و خطرناک» توصیف کرد و گفت ایالات متحده هرگز نباید از یک سازمان تحت حمایت ایران حمایت کند. « محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی بعد از 6 روز سکوت در اولین اظهارنظر خود کشته شدن «غیرنظامیان در هر دو سوی درگیری» را رد کرده است.

منابع خبری در سوریه هم بعدازظهر پنج شنبه از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به فرودگاه دمشق و حلب خبر داده و نوشتند که فعالیت دو فرودگاه متوقف شده است. این حمله تلفات جانی در پی نداشته و فقط خسارت مادی بر جای گذاشته است. برخی منابع آگاه در دوحه از تهدید مقامات قطری در رابطه با قطع صادرات گاز این کشور به کشورهای مختلف جهان در صورت عدم توقف حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه خبر دادند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی به نقل از کارشناسان نظامی گزارش دادند که بمب‌هایی که رژیم صهیونیستی طی شش روز بر سر مردم غزه فرو ریخته، به اندازه بمب‌ها و مواد منفجره‌ای است که آمریکا طی یک سال علیه افغانستان به کار گرفت.

برگزاری تجمعات گسترده جهانی در واکنش به فراخوان مقاومت فلسطین: عزت غزه

جنگ روانی صهیونیست‌ها

همزمان صهیونیست‌ها روز گذشته هزاران اعلامیه را بر روی ساکنان غزه  ریخته و از آنها خواستند فوراً نوار غزه را تخلیه کنند، اقدامی که تحلیلگران مقاومت آن را دسیسه شرورانه و جنگ روانی علیه فلسطینیان توصیف کردند. در این مسیر صبح  روز گذشته سازمان ملل متحد اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی به این نهاد اعلام کرده است که باید یک میلیون فلسطینی ساکن در شمال غزه در عرض ۲۴ ساعت به سمت جنوب بروند. «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل متحد توضیح داد که این تعداد «به حدود ۱.۱ میلیون نفر می‌رسد» و تقریباً نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را شامل می‌شود که بزرگترین شهر نوار غزه است.

اما «ابوعبیده» سخنگوی نظامی گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس در واکنش به درخواست رژیم صهیونیستی از فلسطینیان برای ترک غزه، اشغالگران را ترسو و ضعیف خواند. وی در این باره گفت: دشمن ترسو ضعیف‌تر از آن است که مردم ما را مجبور به مهاجرت کند. کوچ و ترک سرزمین در قاموس ما جایی ندارد. از مردم غزه می‌خواهیم استوار باشند و به تهدیدات دشمن توجه نکنند.

طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «الجزیره»، مقامات فلسطینی در نوار غزه تاکید کردند که این اعلامیه بخشی از جنگ روانیِ اشغالگران برای ایجاد سردرگمی در میان فلسطینیان است. تلاش صهیونیست ها برای ایجاد فضای رعب در غزه در حالی است که رسانه‌های رژیم صهیونیستی از ترس واکنش مقاومت، تخلیه گسترده شهرک صهیونیست نشین سدیروت در مجاورت نوار غزه را آغاز کرده اند. ک منابع خبری اعلام کردند که قرار است علاوه بر سدیروت، شهرک‌هایی نیز که در فاصله چهار تا هفت کیلومتری غزه قرار دارند، تخلیه شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.