به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر بهبود وضعیت تولید شاید مهمتر از توسعه و گسترش آن باشد. گاهی شرایط تولید مناسب بوده اما در ادامه مسیر ناکارآمدیها مزایا را هرز داده و خروجی کارها نامطلوب میشود. در حال حاضر با توجه به خشکسالیها و کاهش مواد آلی خاک بخش کشاورزی فعالیت زیادی داشته و کمبودی وجود ندارد. در برخی مواقع این پیشبودها است که کار را سخت کرده و هموار نبودن بستر صادرات ضایعات را در این بخش زیاد کرده است.
انواع میوه و سبزیجات روزانه دورریز زیادی دارد در حالی که میتواند بخشی از درآمد خود را به چرخه تولید بر گرداند. این رویه سبب از بین رفتن درآمد حاصل از آنها شده ضمن آنکه هزینه کرد این محصولات هرز میرود.
سالها است سخن از سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی میشود اما همچنان به مرحله اجرا نرسیده است. این صنایع یکی از حلقههای میانی تولید بوده که در چند سال اخیر به آن بی توجهی شده است. رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در اینباره عنوان کرد: بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی نیاز به سرمایه گذاری سنگینی دارد اما خوشبختانه در مقابل بخش پرسودی هم به شمار میآید بنابراین اختصاص خط اعتباری به آن نیاز فعالان این بخش است. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی کریم ذوالفقاری با بیان اینکه بخش عمدهای از طرحهای صنایع تبدیلی و غذایی نیمهکاره کشور ۶۰ تا ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با سرمایه گذاری خود بخش خصوصی کار انجام شده است، افزود: در حال حاضر به ۲۳۱ هزار میلیارد تومان (همت) برای تکمیل طرحهای نیمهکاره نیاز داریم.
این مقام دولتی با اشاره به اینکه در سال گذشته وضعیت پرداخت تسهیلات رضایت بخش بود و حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان برای بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در سطح کشور پرداخت شده است، بیان کرد: حدود ۴ هزار میلیارد تومان تکلیفی بود و بین ۲۱ تا ۲۲ میلیارد تومان تسهیلاتی بود که از منابع داخلی بانکها پرداخت شد.
وی تصریح کرد: بانکها با وجود محدودیتها و معذوریتهایی که وجود دارد، توانستند مشکل واحدهایی که در آستانه بهره برداری هستند را حل کنند.
ذوالفقاری با بیان اینکه تدوین طرح تحول صنایع تبدیلی - تکمیلی بخش کشاورزی در دست اقدام است، ابراز کرد: تمام برنامهها برای تحول مکانیزاسیون آماده است، اولویت بندیها، شاخصها و هدف گذاریها به تفکیک برای هر سال در یک طرح ۵ ساله مشخص شده است.
به گفته ذوالفقاری لازمه انجام این طرح تأمین خط اعتباری صنایع تبدیلی و تکمیلی است که امیدواریم محقق شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه ششم توسعه یادآور شد: بر اساس برنامه ششم توسعه بانکها مکلف هستند ۱۵ درصد از سرمایه گذاریهای خود را در بخش کشاورزی داشته باشند. مکانیزاسیون و صنایع حلقه اول و حلقه انتها هستند.
ذوالفقاری با بیان اینکه مکانیزاسیون یعنی آب کمتر تولید بیشتر، اظهار کرد: با سرمایه کمتر تولید بیشتر و با انرژی کمتر تولید بیشتر و باکیفیت تر انجام دهیم. وقتی زنجیره و صنایع تبدیلی تکمیلی وجود داشته باشد و واحدهایی باشد که محصولات را فرآوری کند، قیمت عادلانه تری را ایجاد میکند، مصرف کننده محصول تولیدی را بهینه مصرف میکند علاوه بر اینکه به اشتغالزایی کشور کمک میکند.
تأمین تجهیزات سخت افزاری
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی به موضوع تأمین و تخصیص تراکتورها در استانها نیز پرداخت و گفت: بنا بر پیگیریها مقرر شده شرکت تراکتور سازی ایران پیش بینی تولید را هر ۳ ماه یک بار به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کند.
ذوالفقاری ادامه داد: بر اساس پیش بینی تولید تراکتور در کشور و بر اساس شاخصههای مد نظر مثل میزان تراکتورهای فرسوده هر استان به کل مساحت اراضی استان، میزان باغات و مزارع، میزان توزیع تراکتور در بین استانها تعیین و انجام خواهد شد.
نظر شما