تحولات منطقه

یک کارشناس فلسطینی مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به فقدان طرحی جامع در ارتش رژیم صهیونیستی برای اجرای یک حمله زمینی به نوار غزه گفت حمله زمینی به غزه یک پیک نیک ساده برای نظامیان اسرائیلی نخواهد بود!

تحلیلگر فلسطینی: حمله زمینی به غزه، یک پیک نیک ساده برای نظامیان اسرائیلی نخواهد بود!
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس انلاین به نقل از تسنیم حسن مرهج کارشناس مسائل غرب آسیا از فلسطین اشغالی اعلام کرد علی رغم تدارکات گسترده ارتش رژیم صهیونیستی به منظور آغاز عملیات زمینی علیه غزه شواهد حاکی از آن است که این حمله در شرایط کنونی به تاخیر افتاده است.

مرهج در ادامه افزود: عوامل فراوانی باعث تاخیر در آغاز این حمله شده است که از جمله آنها می توان به وضعیت بحرانی و دلخراش انسانی در نوار غزه، ابهام پیرامون سرنوشت اسرای صهیونیستی دربند مقاومت فلسطین و ترس از پاسخ گروه های مقاومت فلسطین و توان نظامی چشمگیر آنها اشاره کرد.

.

وی مدعی شد علاوه بر شوک عملیات طوفان الاقصی، ارتش اسرائیل فاقد نقشه ای جامع برای طراحی و اجرای یک حمله زمینی به نوار غزه است، در نتیجه مجموعه عوامل فوق الذکر باعث شده تا سناریوی حملة زمینی به غزه یک پیک نیک ساده برای ارتش اسرائیل در نظر نیاید.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه افزود مقامات اسرائیلی نیز به خوبی از این حقیقت آگاه هستند که یک حملة زمینی تلفات سنگینی از نظر انسانی برای ارتش رژیم صهیونیستی بدنبال خواهد داشت که جامعة اسرائیل هرگز نمی‌تواند آن را متحمل شود. بنابراین، مسئولین این رژیم مجبورند تا معادلات و محاسبات دقیقی را مد نظر قرار دهند.

حسن مرهج در ادامه به واکاوی مواضع قدرت های بزرگ بین المللی پیرامون تحولات منطقه غرب آسیا به ویژه پس از عملیات طوفان الاقصی پرداخت و گفت: علاوه بر کابینه نتانیاهو، آمریکایی ها نیز در این زمینه ملاحظات خاص خود را دارد که گواه آن سفر مقامات سیاسی آمریکایی مانند وزیر دفاع و وزیر امور خارجه به اسرائیل است. علاوه بر این جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز امروز به سرزمین های اشغالی سفر کرد و همچنین اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، هم دیروز در تل آویو با نتانیاهو دیدار نمود. از دیگر سو، این احتمال وجود دارد که امروز گفتگویی بین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو و رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین صورت گیرد.

وی هدف غایی از این مساعی دیپلماتیک روسیه را تنش‌زدایی، جلوگیری از یورش زمینی اسرائیل و توقف بمباران کور مناطق مسکونی و نسل‌کشی غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه توسط نیروی هوایی اسرائیل دانست، چراکه قاطبه قربانیان این حملات وحشیانه را کودکان، زنان و غیرنظامیان تشکیل می دهند.

مرهج در پاسخ به سوالی پیرامون رویکرد آمریکا در قبال طرفین این نبرد به ویژه حمایت های دیرینه واشنگتن از رژیم صهیونیستی و احساس تهدید از گشایش تنش در جبهه شمالی با مقاومت اسلامی لبنان گفت: آمریکایی‌ها واهمة محسوسی از گشوده شدن جبهه‌های دیگر نبرد از سوی محور مقاومت دارند؛ از اینرو فشارهای قابل توجهی در این زمینه بر لبنان و سایر دولت‎‌ها وارد می‌شود.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی نیز در همین راستا، حملات هوایی را به فرودگاه‌های دمشق و حلب ترتیب داد تا مبادا جمهوری اسلامی ایران کمک هایی را به گروه های مقاومت در لبنان و سوریه برساند. در واقع، بمباران مکرر فرودگاه‌های سوریه توسط ارتش اسرائیل بر دلواپسی عمیق آنان صحه می‌گذارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در بخش پایانی گفتگوی خود با خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی در رابطه با احتمال ورود آمریکا به این نبرد اظهار داشت: آمریکا ممکن است به درگیری‌ها ورود کند اما در صورت تحقق این سناریو، خسارات سنگینی به منافع واشنگتن وارد خواهد شد. علاوه بر این برخی از متحدان منطقه ای آمریکا نیز ممکن است بهای سنگینی را بدلیل مواضع شرم‌آور خویش در همراهی با رژیم صهیونیستی متحمل شوند، زیرا خشم و فشار اجتماعی در این کشورها چنین مواضع خفت‌باری را برنمی‌تابد.

انتهای پیام/+

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.