تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از سرشماری متفاوت حیات وحش امسال با تجهیزات هوشمند و پهپادی درمناطق تحت مدیریت استان خبر داد و گفت: متاسفانه به شدت با کمبود محیط بان در استان مواجه هستیم.

کمبود شدید محیط بان در آذربایجان شرقی

به گزارش قدس آنلاین، شهنام اشتری در نشست تخصصی با معاونان، روسای ستادی و کارشناسان محیط طبیعی اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان، اظهار کرد: برنامه سرشماری و آنالیز حیات وحش مناطق تحت مدیریت استان با بررسی جمعیت گونه‌های علف‌خوار شاخص منطقه شامل کل و بز، قوچ و میش و آهو انجام می‌گیرد.

وی افزود: سرشماری در زیستگاه‌هایی مانند پارک ملی و منطقه حفاظت شده ارسباران، پارک ملی کنتال، مناطق حفاظت شده سهند، کاغذ کنان، پناهگاه حیات وحش کیامکی و مناطق شکار ممنوع سهند، چاراویماق و سایر مناطق مورد پایش و بررسی سالانه از اواخر آبان‌ ماه تا آخر آذر ماه توسط کارشناسان و یگان حفاظت محیط زیست استان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: امسال با توجه به تجهیز مناطق تحت مدیریت به سیستم پایش هوشمند، در نظر داریم که متفاوت از سال‌های قبل با برنامه‌ریزی منسجم و تعیین دقیق مسیرهای شناسایی، زیستگاه‌ها، تعیین مسئول سرشماری و ماموران مجرب یگان حفاظت محیط زیست جهت استقرار در این مناطق اقدام کرده و در راستای رسانه‌ای کردن این امر با برنامه‌ای در قالب افتتاحیه به صورت اجرای مانور موتوری و پهپادی و معرفی سیستم هوشمند مناطق تحت مدیریت استان به استقبال سرشماری حیات وحش برویم.

اشتری ضمن قدردانی از تلاش شبانه‌روزی ماموران خدوم و تیزبین یگان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی که طی روزهای اخیر با رصد دقیق مناطق تحت مدیریت استان توانستند تعداد زیادی از شکارچیان و متخلفان را قبل و یا در حین آغاز به شکار و صید دستگیر کنند، اظهار کرد: به شدت با کمبود نیروی محیط‌بان مواجه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت کمبود محیط بان باعث فشار چندین برابری به محیط‌بانان استان ما شده تا جایی که می‌توان گفت هر محیط‌بان تقریبا چندین برابر استاندارد از عرصه‌های منابع طبیعی حفاظت می‌کند و این فشار مضاعف در کار تاثیرگذار بوده و چه بسا خطرات جانی این حافظان شجاع طبیعت را چندین برابر می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به فرسوده بودن ناوگان عملیاتی، افزود: اغلب خودروهای عملیاتی، کارایی لازم برای انجام ماموریت‌ها در مناطق صعب‌العبور با شرایط آب و هوایی مختلف را ندارند، بدین جهت پس از چندین عملیات نیز هزینه‌های سنگین تعمیر و نگهداری ایجاد می‌شود.

وی با بیان این‌که بالای ۸۰ درصد ناوگان خودرویی حفاظت محیط زیست استان فرسوده شده و نیاز به بازسازی در این زمینه بسیار احساس می‌شود، خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی در سال گذشته با حمایت‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و سازمان حفاظت محیط زیست کشور انجام شده است اما با توجه به فرسوده بودن، ناوگان جوابگو نبوده و نیاز مبرم به نوسازی ناوگان عملیاتی داریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.