به گزارش قدس آنلاین، اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه (R&D) به صنایع نقش مهمی در تقویت ایجاد ارزش صنعتی و توسعه زنجیره ارزش دارد. فعالیت های تحقیق و توسعه برای نوآوری، پیشرفت فناوری و رشد اقتصادی بلندمدت ضروری است. با ارائه مشوقهای مالیاتی برای سرمایهگذاریهای تحقیق و توسعه، دولتها شرکتها را تشویق میکنند تا در تحقیق و توسعه سرمایهگذاری کنند، که منجر به افزایش رقابتپذیری، بهبود بهرهوری و تولید محصولات و خدمات با ارزش بالا میشود.
فعالیت های تحقیق و توسعه پایه و اساس خلق ارزش صنعتی را تشکیل می دهد. سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه شرکتها را قادر میسازد تا محصولات، فرآیندها و فنآوریهای جدید را توسعه دهند و رقابت خود را در بازار افزایش دهند. با انجام تحقیقات و نوآوری، صنایع می توانند دارایی معنوی منحصر به فرد و ارزشمندی را تولید کنند که منجر به افزایش سهم بازار، رشد فروش و سودآوری می شود. تحقیق و توسعه همچنین به شرکتها کمک میکند تا با شرایط متغیر بازار سازگار شوند، از فرصتهای جدید استفاده کنند و چالشهای اجتماعی را برطرف کنند. به طور کلی، تحقیق و توسعه یک محرک کلیدی برای ایجاد ارزش صنعتی است که شرکتها را قادر میسازد در یک اقتصاد جهانی که به سرعت در حال تکامل است، پیشرو بمانند.
فعالیتهای تحقیق و توسعه با بهبود فرآیندها، سادهسازی عملیات و افزایش کارایی به رشد بهرهوری کمک میکنند. اعتبارات مالیاتی تحقیق و توسعه، شرکتها را تشویق میکند تا در نوآوری سرمایهگذاری کنند، که منجر به افزایش بهرهوری، صرفهجویی در هزینه و بهبود عملکرد عملیاتی میشود. این مزایا به دستاوردهای اقتصادی گسترده تر مانند افزایش تولید ناخالص داخلی، دستمزدهای بالاتر و افزایش پایه مالیاتی تبدیل می شود. همچنین اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه نقش حیاتی در توسعه و تقویت زنجیره های ارزش صنعتی ایفا می کند. شرکت های درگیر در تحقیق و توسعه با تامین کنندگان، مشتریان و سایر ذینفعان برای هدایت نوآوری و توسعه راه حل های یکپارچه همکاری می کنند. این همکاری توسعه زنجیره ارزش را تقویت می کند، کارایی زنجیره تامین را افزایش می دهد و فرصت های تجاری جدیدی ایجاد می کند.
اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، مشوق های مالی برای شرکت ها برای سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه ایجاد می کند. با کاهش هزینههای انجام فعالیتهای تحقیق و توسعه، شرکتها انگیزه دارند تا منابع را به سمت نوآوری تخصیص دهند که منجر به افزایش سرمایهگذاری تحقیق و توسعه و مزایای بلندمدت بیشتر میشود.
در برنامه هفتم توسعه، قرار بر این است که محور اصلی توسعه فناوری به کمک تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه باشد که در این زمینه با دو تن از نمایندگان مجلس به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.
تقویت خلق ارزش صنعتی و توسعه زنجیره ارزش با توجه به اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به مبحث تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه صنعت و تکمیل ارزش زنجیره صنایع گفت: در قانون جهش تولید دانش بنیان آمده بود که اگر به هر حال شرکتها بتوانند به ساخت و سازها و انجام فضاهای پارکهای علم و فناوری کمک کنند، مسئله به عنوان اعتبار مالیاتی برای آنها منظور شود اما متاسفانه این شرکتها در برخی از فعالیتهای خود دست به خام فروشی میزدند که باید گفت این شرکتها به شکل مناسبی نتوانستند از این فرصت به درستی استفاده کنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به واقع باید این مهم به صورت جدی مد نظر قرار گیرد از این رو باید به طرحهای تحقیق و توسعه پارکهای علم و فناوری که جنبه عمومی دارند، کمک شود. بنابراین مبحث تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه صنعت از سوی دولت امری بسیار مهم و ارزشمندی است که میتواند باعث توسعه طرحها و پروژهها شود.
قادری با بیان اینکه اقدام دولت در تقویت اعتبار مالیاتی صنعت میتواند موجب ارزآوری به کشور شود، گفت: در حال حاضر مشکل ما فاصله فنی و تکنولوژی با برخی از کشورهای پیشرفته دنیاست لذا ما هرچه بتوانیم در زمینه پژوهش و فناوری و تقویت کارهای مبتکرانه و نوآوران هزینه کنیم، در حقیقت سهم محصولات با فناوری بالا در کل محصولاتمان افزایش پیدا خواهد کرد که قطعاً این امر میتواند به امنیت کشور و پایداری اقتصاد ما منجر شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تقویت اعتبار مالیاتی صنعت از سوی دولت میتواند صنایع بزرگ را به سمت دانش بنیان شدن سوق دهد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به واقع دانش بنیان شدن مربوط به صنایع بزرگ نبوده و صنایع کوچک هم میتواند دانش بنیان باشند. اتفاقا صنایع کوچک احتیاج به هزینه برای تحقیق و توسعه بیشتری دارند و بهتر میتواند در حوزههای علمی و فناوری سرمایهگذاری کنند و کمک کنند که دقیقاً محصولشان، محصول فناورانه باشد.
استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در جهت توسعه فناورانه صنایع
مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس با اشاره به موضوع اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه شرکتهای دانشبنیان اظهار داشت: در قانون جهش تولید دانشبنیان ظرفیتی ایجاد شده است که ظرفیت بسیار خوبی برای اقتصاد ایران محسوب میشود.
طغیانی خاطرنشان کرد: یکی از مفاد این قانون میگوید اگر شرکتها، واحدهای تولیدی و صنعتی در حوزه فناوری، تحقیق و توسعه و دانشبنیانها ورود پیدا کنند، طبق شرایطی که قانون تعیین کرده است و در صورتی که مورد تأیید معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری هم قرار بگیرد، میتوانند از اعتبار مالیاتی بهره ببرند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: یعنی از پولی که قرار است به عنوان مالیات بپردازند به دلیل اینکه در مسیر فناوری و تحقیق و توسعه قرار گرفتهاند کسر خواهد شد، این شرایط فرصت بسیار خوبی را ایجاد کرده است و در واقع شرکتهای دانشبنیان به جای اینکه مالیاتشان را به دولت بپردازند خودشان تعیین میکنند که مالیاتشان را کجا پرداخت کنند.
وی افزود: معتقدم ما از ظرفیت بسیار عالی که در قانون جهش تولید دانشبنیان پیشبینی شده است بهره لازم را که مد نظر قانونگذار بوده است را نبردهایم و این موضوع به خوبی مشهود است، البته حرکت سال گذشته با وجود اینکه قانون جهش تولید دانشبنیان تازه ابلاغ شده بود مثبت ارزیابی میشود.
طغیانی تأکید کرد: اما، کماکان جا دارد که در این حوزه شرکتها ورود پیدا کنند و نسبت به فرصتی که قانون جهش تولید دانشبنیان برایشان ایجاد کرده است آگاهی پیدا کنند. در برخی از جلسات که بنده حضور پیدا میکنم و برای مدیران شرکتهای و واحدهای تولیدی مزایا و امکانات قانون جهش تولید دانشبنیان تشریح میکنم به وضوح مشخص است که این مباحث برایشان تازگی دارد. بنابراین، این قانون به خوبی برای شرکتها تبیین نشده است. اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در جهت توسعه فناورانه صنایع را مهیا خواهد کرد و در برنامه هفتم توسعه نیز تصمیم به تقویت آن گرفته شده است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود اینکه برخی در نقد قانون جهش تولید دانشبنیان مطرح میکنند که درآمدهای دولت کاهش پیدا میکند، صحیح نیست، این قانون در حوزه تحقیق و توسعه بسیار کلیدی و مهم است و در برنامه هفتم توسعه نیز نظر مجلس بر تقویت آن بوده است تا بتوانیم با استفاده از اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در جهت توسعه فناورانه صنایع را مهیا خواهد کرد
نظر شما