تحولات منطقه

خراسان رضوی یکی از پهناورترین استان‌های کشور است که در هر یک از شهرستان‌های آن غذاهای محلی و سنتی منحصر به فرد خود را دارند که طعم آنها هم بی نظیر و فوق‌العاده است.

معرفی غذاهای محلی خراسان رضوی/از آش «بی بی» نیشابور تا اشکنه «بنه»کاشمر
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، فصل زمستان یادآور روزهای سرد، شب‌های طولانی، دورهمی‌های خانوادگی، غذا و نوشیدنی‌های گرم است. خوردن غذاهای فصل زمستان فقط در همین فصل دوست‌داشتنی و جذاب هستند، به عنوان مثال خوردن آش رشته در روزهای داغ تابستان لذت کمتری نسبت به زمستان دارد. معمولا در فصل زمستان برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌های واگیر و همینطور گرم کردن بدن غذاهای خاصی تهیه می‌کنند

خراسان رضوی یکی از پهناورترین استان های کشور است که در هر یک از شهرستان‌های آن غذاهای محلی و سنتی منحصر به فرد خود را دارند که طعم آنها هم بی نظیر و فوق‌العاده است.

غذای محلی نیشابور

یکی از زیباترین شهرستان های استان خراسان رضوی نیشابور است که غذاهای محلی بسیار جذاب و لذیذی دارد که به نوعی نشانگر آداب و رسوم و سلیقه مردم این خطه است.

یکی از این غذاهای محلی آن آش اوماج است که آن را با نام آش بی بی هم می شناسند.

یکی دیگر از غذاهای محلی نیشابوری آش حلبه و زیره است که در واقع همان گیاه شنبلیله است که تاثیر زیادی برای درمان کم خونی، ترس، راشیتیسم، دیابت و تقویت لوزالمعده دارد. به علت خواص بی نظیر و بی شماری که این گیاه دارد خوردن این غذا برای زنان هم بسیار مفید است. برای تهیه آش حلب و زیره نیاز به حلبه، برنج، زیره سیاه، نمک و زردچوبه دارید و گاهی اوقات برای طعم بهتر مقداری آلو بخارا هم داخل آن می‌ریزند.

آش بلغور گندم هم جزو غذاهای محلی نیشابور است که معمولاً در مراسم عزاداری یا نذری آن را تهیه می کردند. برای تهیه آش بلغور گندم نیاز به نخود، لوبیا قرمز، باقالی، عدس، بلغور و گوجه فرنگی، بادمجان، پیاز و تره و جعفری و گشنیز و شوید و روغن و نمک و فلفل دارید.

خورشت ریواس هم جزو غذاهای سنتی خراسان رضوی علی الخصوص شهرستان نیشابور است که معمولاً در فصل بهار آن را تهیه می‌کنند چون ریواس در این فصل پیدا می‌شود. این خورش طعم ترش و خوشمزه‌ای دارد که با بیشتر ذائقه ها و سلیقه ها همخوانی دارد. برای تهیه خورشت ریواس نیاز به گوشت بدون استخوان، شکر، پیاز، نعنا و جعفری دارید.

غذای محلی مشهد

شهر مشهد که از شهرهای بزرگ توریستی و زیارتی ایران است هر ساله گردشگران و زائران زیادی را به خود جذب می‌کند و معمولا مردم مشهد ترجیح می دهند که اول غذاهای محلی خود را برای مهمانان شان تهیه کنند. بهتر است قبل از اینکه به این شهر سفر کنید غذاهای محلی مشهد را بشناسید تا بتوانید هرکدام را که با ذائقه و سلیقه شما تناسب بیشتری دارد انتخاب کرده و نوش جان کنید. البته برای خوردن این غذاها نیاز نیست که حتماً به مشهد سفر کنید و می توانید با مطالعه طرز تهیه غذاهای محلی مشهد شیوه پخت آنها را یاد گرفته و خودتان در خانه این غذاها را تهیه کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

یکی از غذاهای محلی مشهد شله مشهدی است که از حبوبات مختلف برای تهیه آن استفاده شده به همین دلیل بسیار مقوی بوده و به عنوان یک وعده کامل محسوب می‌شود.

برای تهیه آن نیاز به لوبیا چیتی، لوبیا سفید و لوبیا رشتی، برنج نیم دانه، ماش، عدس، بلغور گندم، گوشت گوساله و ادویه می باشد و برای اینکه طعم فوق العاده ای داشته باشد بهتر است از گوشت با حجم زیاد استفاده کنید.

پلو مخلوط مشهدی هم جزو غذاهای سنتی مشهد محسوب می‌شود که ترکیبی از استانبولی و لوبیا پلو هست و برای تهیه آن نیاز به گوشت، برنج، پیاز، هویج، گوجه‌فرنگی و ادویه‌ است.

یکی دیگر از غذاهای سنتی مشهد که معمولاً به عنوان عصرانه یا میان وعده استفاده می‌شود چنگالی است که اسم اصلی آن چنگ مالی می باشد که برای تهیه آن نیاز به نان خردشده، روغن، شکر یا عسل و شیره نبات می باشد.

 آش لخشک مشهدی هم جزو غذاهای سنتی آن است که سرشار از آهن بوده و برای تهیه آن از عدس و پیاز داغ و سیر داغ، کشک، رشته و دوغ استفاده می‌شود. شباهت زیادی به آش رشته دارد ولی به جای همه حبوبات فقط از عدس استفاده شده است.

از دیگر غذاهای سنتی مشهد توان به اشکنه قروت مشهدی، آش ماستی، کوکوی شیرین و رشته پلو و همچنین ماقوت و کباب شیشلیک، دیگچه و دیزی سنگی اشاره کرد.

در بین غذاهای سنتی مشهد شیشلیک جزء غذاهای بسیار لذیذ است که تقریباً همه افراد با هر ذائقه ای خوردن آن را دوست دارند.

آش سنتی لخشک مربوط به مشهد می باشد و شباهت زیادی به آش رشته دارد و معمولا در فصل های سرد زمستان یا پاییز آن را تهیه می‌کنند.

غذاهای محلی قوچان

آش آبکش یا آش سوزمه یکی از غذاهای محلی قوچان است که بسیار سریع تهیه می‌شود و مواد لازم برای تهیه آن هم بسیار در دسترس و ارزان است و در عین حال طعم لذیذ و بی نظیری دارد.

غذاهای محلی کاشمر

در بین شهرستان‌های مختلف خراسان رضوی شهرستان کاشمر هم غذاهای محلی و سنتی ویژه خود را دارد که می‌تواند تجربه بینظیری را برای شما رقم بزند.

یکی از این غذاهای سنتی نان محلی است. از غذاهای سنتی کاشمر می‌توان به اشکنه قروتی، گوجه فرنگی، اشکنه، اشکنه بنه، اشکنه قرمه و اشکنه تخم مرغ اشاره کرد.

از آنجایی که هر جای ایران، فرهنگ غذایی و آداب‌ورسوم خاص خود را دارد، می‌توانیم لذت خوردن غذاهای خاص و متنوعی را در این کشور تجربه کنیم. همین موضوع باعث شده تا گردشگرانی که به این کشور سفر می‌کنند، خوردن غذاهای محلی ایران را یکی از خوشایندترین و لذت‌بخش‌ترین تجربه‌های سفر خود بدانند. این در حالی است که از بهانه‌های ما ایرانی‌ها هم برای سفر به یک شهر، تجربه غذاهای محلی آن است.

گردآوری: فاطمه سعادتیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.