تحولات منطقه

قطعنامه آتش بس دوستانه غزه توسط کشور های عربی در سازمان ملل متحد ارائه شد.

آیا عراق به قطعنامه آتش بس در غزه رای ممتنع داده است؟
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

حمید اسدی-خبرنگار تحریریه جوان قدس : شامگاه جمعه قطعنامه غیر الزام آوری ارائه شده توسط کشور های عربی مبنی بر برقراری آتش بس دوستانه در جنگ غزه، رای ممتنع عراق و تونس مواجه شد. این موضوع باعث تعجب رسانه ها وافکار عمومی شده است.

 این در حالی است که کشور های مسلمانی که با رژیم صهیونیستی رابطه دارند نیز،  به این قطعنامه رای مثبت دادند. کشور های اروپایی همچون فرانسه با رای مثبت و  دو کشور آلمان و انگلیس با رای ممتنع خود اتفاق غیر منتظره ای را رقم زدند.

عباس کاظم عبید رییس اداره سازمان ها و کنفراس های بین المللی وزارت خارجه عراق گفت که این رای به خاطر مشکل فنی پیش آمده در دستگاه رای دهی ممتنع ثبت شده است.

وی همچنین به ثبت رای ممتنع عراق در حین رای گیری قطعنامه آتش بس غزه اعتراض و همچنین خواستار اصلاح و تغییر به رای مثبت این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شده بود.

این مقام عراقی  همچنین اظهار کرد : که عراق از پیوستن به تصمیم توقف جنگ در غزه که توسط سازمان ملل متحد پیشنهاد شده است، (حمایت) و بر موضع اصولی خود تاکید می کند.

کاظم عبید گفت که عراق خواهان این است که رای به قطعنامه توقف در جنگ غزه برای این کشور مثبت ثبت شود، و پس از تایید دبیرخانه مجمع عموعی سازمان ملل متحد،   با در خواست این کشور موافقت شود.

تناقض گویی عراق

مشاور نخست وزیر عراق در گفت و گو با خبرگزاری ۹۶۴ عراق توضیح داد : علت رای ممتنع این کشور به قطعنامه پیشنهادی کشور های عربی به دلیل این است که به قانون جرم انگاری روابط عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مربوط می شود؛ و علت (دیگر) رای ممتنع عراق به قطعنامه آتش بس این است که اسرییل به عنوان یک کشور شناخته می شود.

فادی الشمری افزود : یک دلیل دیگر آن است که این قطعنامه، مقاومت فلسطین علیه اشغالگران صهیونیست را تروریستی خوانده است.

وی در پاسخ به چرایی اختلاف نظر عراق به این قطعنامه آتش بس گفت :  (ملاک) مصوبه مجلس عراق است و برای ما الزام آور است.

سخنگوی وزارت خارجه عراق نیز به خبرگزاری رسمی این کشور (واع) گفت : ملاحظاتی نسبت به این قطعنامه داشتیم که در این باره برخی از کلمات قطعنامه با قوانین ملی ما تعارض داشت. از جمله گزینه راهکار دو دولتی و برابری میان غیر نظامیان فلسطینی و اسراییلی می باشد.

احمد الصحاف افزود : عراق بر موضع اصولی و ثابت خودش در قبال فلسطین و قدس تاکید می کند و با پیوستن به قطعنامه توقف جنگ علیه غزه که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید از این کشور حمایت می کند.  

قطعنامه صادره خواستار آتش بس فوری، پایدار و کامل که تمامی طرفین درگیر را پایبند به توقف خصومت ها می کند و تسهیل ایجاد دسترسی برای کمک و امداد رسانی برای تمامی غیر نظامیان غزه را شده بود. آزادی فوری و بی قید و شرط غیر نظامیانی که به صورت غیر قانونی بین طرفین درگیری بازداشت شده اند نیز از جمله مفاد این قطعنامه بوده است.

همچنین این قطعنامه پیشنهادی حملات مقاومت علیه صهیونیست هارا محکوم می کرد که غربی ها سعی در گنجاندن متممی در این رابطه داشتند که با شکست مواجه شد.

لازم به ذکر است، رای ممتنع تونس به دلیل روابط با اسراییل دور از انتظار نبود ولی قیس سعید رییس جمهور این کشور مجددا بر حمایت از فلسطین برای رسیدن به حقوق خود و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس تاکید کرد.

همچنین شورای امنیت سازمان ملل پیش تر چهار بار برای تصویب این قطعنامه تلاش کرده بود که موفق نشده بود. اما سرانجام با ۱۲۰ رای موافق، ۱۴ رای مخالف و ۴۵ رای ممتنع به تصویب رسید.

ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی از جمله کشور های مخالف به قطعنامه غیر الزام آور پیشنهادی کشورهای عربی بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.