در این گزارش به معرفی نمایشگاههایی پرداختیم که این روزها با موضوع غزه برگزار میشود.
فریاد غزه در بوم
نمایشگاه آثار نقاشی هنرمندان ایرانی و عرب، در موزه هنرهای معاصر تهران، حرکتی در دفاع از مظلومیت غزه به زبان هنر است. این نمایشگاه، دربرگیرنده حدود ۵۰ اثر از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و حوزه هنری با محوریت مقاومت و فلسطین اشغالی است.
در همین موضوع، نمایشگاهی از نقاشیهای زندهیاد شهریار تیمورپور طراح گریم و نقاش با عنوان «رویای زندگی» به همت انجمن گریم و ماسک خانه تئاتر ایران، گروه طراحان هنر و نمایشگاهگردانی بیتا عالی مهر، ۲۸ مهر تا ۲۶ آبان ساعت ۱۷:۳۰ تا ۲۰ در سالن انتظار تالار چهارسو مجموعه تئاترشهر دایر است.
جهاد دانشگاهی نیز بهمنظور آشنایی بیشتر نسل جوان کشور با اهداف مردم فلسطین نمایشگاه آثار هنری طوفانالاقصی را در مرکز فرهنگی کاظمیآشتیانی واقع در دانشگاه تهران برپا کرده است. این نمایشگاه روایتگر آثاری است که ۶۰ سال مقاومت در برابر ظلم نظام سلطه را با آثاری از هنرمندان داخلی و خارجی پیشروی دانشجویان و علاقهمندان قرار داده است. در این نمایشگاه ۳۰ تابلوی نقاشی و گرافیک در نگارخانه دانشجوی شهید مصطفی کریمی به نمایش درآمده است.
طنز تلخ
در روزهای پیشرو قرار است موزه هنرهای معاصر تهران، میزبان نمایشگاهی بزرگ از کاریکاتورهای هنرمندان آمریکایلاتین و برخی هنرمندان ایران شود که موضوع فلسطین را بهعنوان رویکرد اصلی خود برگزیدهاند. هنرمندان کاریکاتوریست آمریکایلاتین که تبحر خاصی در مبارزه علیه امپریالیست در عرصه بینالمللی داشته، با قلم صریح و رویکردهایی که دارند، آثاری را با موضوع ضدامپریالیست و ضدحقوقبشر و با رویکرد فلسطین در این رویداد ارائه خواهند داد.
هنرمند فلسطینی به نام امیه جحا نیز با موضوع مقاومت و اشغالگری فلسطین ۲۲ مهر تا ۲۰ آبان در موزه هنرهای معاصر فلسطین، آثار خود را به نمایش می گذارد. این نمایشگاه شامل ۶۵ اثر کاریکاتور با موضوعهایی همچون مقاومت، مظلومیت مردم فلسطین و افشای جنایات اشغالگران و متجاوزان صهیونیست است.
فلسطین در قاب عکسها
نمایشگاه عکس «فلسطین در قاب مقاومت» همزمان با مبارزات ملت فلسطین و محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در غزه با مشارکت جمعیت دفاع از ملت فلسطین، از دوم آبان به مدت ۱۰ روز ساعت ۸ تا ۱۹ در نگارخانه فرهنگسرای خاتم (ص) دایر شده است. این نمایشگاه با ۲۵ اثر راوی نهضت مقاومت و دفاع مظلومانه مردم فلسطین و گویای جنایات رژیم غاصب صهیونیستی است.
یکی دیگر از نمایشگاه های عکس و پوستر در دفاع از مظلومیت مردم فلسطین، نمایشگاه و کارگاه پوستر «مقاومت میکنیم» است که پنجم آبان ساعت ۱۶ در نگارخانه لاله افتتاح شد و تا نهم آبان روزهای شنبه تا سهشنبه ساعت ۹ تا ۱۷ دایر است.
لازم به ذکر است آثار منتخب نمایشگاه هفته گذشته طی یک فراخوان دو روزه با هدف همدردی با مردم مظلوم غزه با حضور بیش از ۴۰ دانشجو زیر نظر محمدعلی سعیدی مدرس دانشگاه برگزار شد و ۳۰ اثر از ۲۰ دانشجوی منتخب به نمایش درآمده است.
همچنین نمایشگاه عکس «با طوفان الاقصی تا روز آخر» نیز با ۴۲ اثر از آثار عکاسان رسانههای بینالمللی فعال در فلسطین اشغالی از عملیات طوفانالاقصی ۲۴ مهر در گالری شماره یک خانه عکاسان ایران در حوزه هنری انقلاب افتتاح شد و تا «روز پیروزی مقاومت غزه» روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ ادامه دارد. آثار این نمایشگاه هر هفته به روز میشود و تغییر میکند و عکسهایی که از دیوار پایین میآید به صورت کوچکتری بر روی یکی از دیوارهای نمایشگاه اضافه میشود.
پوستر، زبانی گویا
یکی دیگر از ابعاد اعتراضات هنرمندان نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی با خلق پوستر بروز و ظهور پیدا کرده است.
نمایشگاه «دنیای آینده، دنیای فلسطین» شامل آثار هنرمندان ایرانی و خارجی در دانشگاه تهران و فرهنگسرای اشراق افتتاح شده و تا چهاردهم آبانماه برقرار است. در این نمایشگاه، ۳۰ پوستر از آثار طراحی شده توسط هنرمندان ایرانی و خارجی با موضوع مظلومیت غزه و جنایتهای رژیم صهیونیستی در معرض دید عموم گذاشته شده است.
کارگاه تجسمی «کوتاهتر از کودکی» یکی از رویدادهایی است که اواخر هفته گذشته در حوزه هنری برپا شد و جمعی از هنرمندان گردهم آمدند تا با خلق آثار هنری برای مردم مظلوم غزه حمایت خود را با مردم فلسطین نشان دهند. در این کارگاه که در روزهای دوم و سوم آبانماه برگزار شد، هنرمندانی در شاخههای مختلف هنری اعم از نقاشی، خط، کاریکاتور، نگارگری، گرافیک و مجسمهسازی همچون نادر قشقایی مجسمهساز، مرتضی گودرزی نقاش، حسین عصمتی نگارگر، امیرحسین آقامیری نگارگر، محمدحسین نیرومند کاریکاتوریست، سیدحمید شریفیآلهاشم طراح گرافیک، حسین غلامی خوشنویس، مسعود صادقی خوشنویس و نگارگر، منصور فارسی مجسمهساز، عبدالحمید قدیریان نقاش، سعید نقاشیان خوشنویس، محسن نجفی کاریکاتوریست، صابر شیخرضایی طراح و نقاش و صدیقه سلماننقاش، به خلق آثاری برای نشاندادن مظلومیت مردم فلسطین همت گماردند. از ویژگی این نمایشگاه میتوان به واکنش سریع هنرمندان به موضوع دفاع از مظلومان فلسطین اشاره کرد. هنرمندانی که برخلاف نگاه رایج در هنر از آثار موزهای و نمایشگاهی فاصله گرفتند تا در برابر ظلم و دفاع از مظلوم اقدام کنند.
فراخوانی با موضوع «طوفانالاقصی»
هنرمندان حوزههای پوستر، تایپوگرافی و کاریکاتور برای حضور در بخش ویژه «طوفانالاقصی» با موضوع جنایات رژیمصهیونیستی و مقاومت مردم غزه به دومین نمایشگاه منطقهای هنرهای تجسمی ایثار دعوت شدند. نمایشگاه این رویداد هنری که اوایل آذرماه در تهران برگزار میشود این امکان را فراهم کرده که هنرمندان تا ۱۵آبانماه آثار خود را در رشتههای یادشده به این رویداد ارسال کنند.
نظر شما