تحولات لبنان و فلسطین

در حالی که به دلیل ابلاغ دیرهنگام آیین نامه و تعلل بانک ها در پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی در نوبت قبل، روستاییان نتوانستند از این وام استفاده کنند این بار دولت مدعی است که وام ۳۵۰ میلیون تومانی روستایی را طی دو روز آینده ابلاغ می کند.

آیا وام ۳۵۰ میلیونی روستایی به موقع ابلاغ می‌شود؟/ تازه‌ترین وعده دولت به مردم؛ ۱۰ آبان

به گزارش خبرنگار  قدس آنلاین، اخیرا افزایش وام نوسازی و ساخت مسکن روستایی از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ میلیون تومان به تصویب هیات دولت رسیذ، میزان سود این تسهیلات پنج درصد است و بازپرداختش هم طولانی مدت خواهد بود. بسیاری از افراد، مصوبه دولت را خبر خوبی برای حوزه مسکن روستایی‌ می‌دانند و معتقدند با افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی تسهیلات مسکن روستایی شاهد رونق بیشتر ساخت و ساز در روستاها خواهیم بود.

اما شرط بهره مندی روستاییان از تسهیلات مورد بحث این است که آیین نامه‌ مربوط به تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن به سرعت ابلاغ شود و بانک‌ها نیز در اعطای آن تعلل نداشته باشند و به ویژه در بحث ضامن  دست از سخت گیری‌های بی جا بردارند.تا به مانند نوبت قبلی که وام ساخت مسکن روستایی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت، به خاطر  ابلاغ دیرهنگام آیین نامه و تعلل بانک ها در پرداخت تسهیلات، دست مردم را از این وام کوتاه نشود.

برای بررسی بیشتر اهمیت ابلاغ آیین‌نامه تسهیلات ساخت مسکن روستایی با حمید بهزادی بخش کارشناس حوزه مسکن و شیوا قاسمی پور نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت و گو کردیم که در زیر می خوانید.

لزوم توجه به چالش تامین مالی ساخت مسکن روستایی

آیا وام ۳۵۰ میلیونی روستایی طی ۲ روز آینده ابلاغ می شود؟حمید بهزادی بخش کارشناس اقتصادی پیرامون اهمیت ساخت مسکن و تامین مالی آن  در گفت وگو با خبرنگار قدس می گوید: بحث ساخت و ساز مسکن در ایران با چالش های مهمی مواجه است که دو موضوع کلیدی نیازمند توجه فوری بوده است. اولین چالش مربوط به تامین و عرضه زمین جهت کاربری مسکونی بوده است، جایی که دولت سیزدهم بالاخره بعد از دو سال قفل عرضه زمین را باز کرد و به افزایش عرضه زمین از طریق توسعه افقی شهرها پیشرفت کرده است.

وی ادامهم داد: اما چالش دوم در تامین مالی ساخت مسکن است که به پاشنه آشیل ساخت یک میلیون واحد مسکونی و وعده دولت تبدیل شده است. همچنین حجم تسهیلات پرداختی نیز مناسب و کافی نیست و موجب شده است که حمایت ناکافی از سوی شبکه بانکی و ایجاد ناهماهنگی بین هزینه های ساخت و ساز و وام های تخصیصی صورت گیرد که در نهایت منجر به مانعی در جهت پیشرفت ساخت مسکن شده است.


تاثیر تأخیر در ابلاغ قانون و کاهش اثربخشی افزایش وام ها

وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در تامین مالی مسکن، عدم تطابق بین هزینه های ساخت و ساز و میزان وام تخصیصی ساخت مسکن است. دولت اخیرا وام ساخت مسکن را برای نوسازی و ساخت مسکن روستایی به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش داد. اما تأخیر در ابلاغ قانون و مصوبه دولت مانند سال قبل، اثربخشی این افزایش وام ها را با مشکل مواجه کرده است.

این کارشناس اقتصادی در مورد تجربه اشتباه سال قبل در تغییر وام ساخت مسکن روستایی و طولانی شدن ابلاغ آیین نامه پس از تصویب وام ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن ۱۴۰۱ گفت: دولت سال گذشته وام مسکن روستایی را از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان رساند. متأسفانه قوانین مربوط به اعطای این وام ها به قدری دیر ابلاغ شد که روستاییان نتوانستند از آن بهره مند شوند، زیرا فصل ساخت و ساز به پایان رسیده بود. اجتناب از تکرار چنین تاخیرها و فرصت های از دست رفته در آینده ضروری است.

وی در ادامه افزود: تصمیم دولت مبنی بر افزایش تسهیلات ساخت مسکن مورد استقبال قرار گرفت اما عدم ابلاغ به موقع آیین نامه اجرایی موانع بیشتری را ایجاد کرده است. با وجود گذشت هفت ماه، هنوز آیین نامه اعطای وام های جدید ابلاغ نشده و طرح های عمرانی بسیاری از استان ها را به خطر انداخته است. با نزدیک شدن به فصل سرما، فوریت پرداختن به این موضوع حیاتی تر می شود.

لزوم ساده‌سازی رویه‌ها و کاغذ بازی ها در  پرداخت وام

وام بهزادی در رابطه با لزوم تسریع در اعطای آیین‌نامه ساخت مسکن روستایی گفت: برای غلبه بر چالش های تامین مالی ساخت و ساز مسکن، باید راهکارها و توصیه های متعددی در نظر گرفته شود. اول و مهمتر از همه، دولت باید صدور سریع مقررات جدید را در اولویت قرار دهد. تأخیر در ابلاغ آیین نامه اعطای وام ۳۵۰ میلیون تومانی مسکن روستایی هم اکنون زیانبار بوده است.

وی افزود: برای جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته و اطمینان از برقراری مقررات قبل از شروع فصل ساخت و ساز، اقدام سریع لازم است. در نهایت، همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات و همچنین بهبود شفافیت و کارایی فرآیند درخواست و تایید وام بسیار مهم است. ساده‌سازی رویه‌ها، کاهش بوروکراسی و به حداقل رساندن کاغذبازی‌های غیرضروری، روند پرداخت وام را تسریع می‌کند و به صاحبان خانه‌های آینده این امکان را می‌دهد تا پروژه‌های ساخت‌وساز خود را بدون تاخیر غیرضروری آغاز کنند. علاوه بر این، ارائه دستورالعمل‌ها و منابع روشن برای کمک به متقاضیان در تهیه درخواست‌های وام، شفافیت را افزایش داده و توزیع عادلانه و عادلانه وجوه را تضمین می‌کند.

ضرورت پرهیز از تاخیرهای تکراری در اجرای وام مسکن

وی گفت: چالش های پیش روی ساخت و ساز و تامین مالی مسکن در ایران نیازمند توجه فوری و اقدامات پیشگیرانه از سوی دولت است. با صدور سریع مقررات جدید، بهبود هماهنگی بین ذینفعان مربوطه، بررسی منابع مالی جایگزین و رسیدگی به موضوع هزینه های نامتناسب ساخت و ساز، می توان پیشرفت قابل توجهی داشت. درس گرفتن از تجربیات گذشته و پرهیز از تاخیرهای تکراری در اجرای وام ساخت مسکن ضروری است. با اجرای این توصیه‌ها، دولت می‌تواند مسکن ارزان قیمت را ترویج کند، رشد اقتصادی را تحریک کند و گزینه‌های مناسب مسکن را برای مردم ایران فراهم کند.

ابلاغ دیرهنگام آیین نامه پرداخت وام، آن را بی فایده می کند
آیا وام ۳۵۰ میلیونی روستایی طی ۲ روز آینده ابلاغ می شود؟شیوا قاسمی پور، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ضمن اشاره به این موضوع که در حال حاضر مصالح برای ساخت مسکن بسیار گران است و روستاییان نیاز به حمایت دارند تا بتوانند خانه هایشان را مقاوم سازی کنند یا خانه ای برای خودشان بسازند، تصریح کرد: اقدام دولت در افزایش مبلغ تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان را مثبت ارزیابی می کنیم.

 وی در ادامه گفت: البته مبالغی که برای ساخت مسکن روستایی اختصاص داده شده است، جوابگوی صد در صدی ساخت خانه در روستاها نیست. اما با آورده ای که هر فرد خودش دارد و با کمک تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی امکان ساخت خانه وجود دارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: توجه به مسکن روستاییان و اختصاص تسهیلات به این حوزه مزیت های زیادی برای کشور به لحاظ شهرنشینی دارد. اگر توجه کافی به روستا و روستاییان داشته باشیم و از طریق تسهیلاتی مانند همین وام ساخت مسکن به آن ها کمک کنیم که امکانات مناسبی برای خودشان ایجاد کنند، انگیزه ی روستاییان را برای ماندن در روستا بالا می بریم.

گرانی مصالح ساختمانی در کمین قدرت خرید روستاییان

قاسمی پور گفت: در حال حاضر، قیمت مصالح ساختمانی به روز است و تورم بالایی را در این زمینه شاهد هستیم. به همین دلیل، هر چه سریع تر ابلاغ آیین نامه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی انجام شود، روستاییان قدرت بیشتری برای ساخت خانه خواهند داشت و از گرانی مصالح کم تر ضرر می کنند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد، ابلاغ آیین نامه به تأخیر بیفتد، آن قدر قیمت مصالح بالا می رود که در عمل این افزایش مبلغ تسهیلات گرهی از مشکلات روستاییان باز نمی کند. به این ترتیب، با وجود مصوبه ی دولت و آیین نامه ای که تعیین شده است، عملاً کمکی به ساخت مسکن روستایی در کشور نمی شود.

توجه به فرصت محدود ساخت و ساز در مناطق غیر سردسیر

قاسمی پور گفت: الان در مناطق سردسیر امکان ساخت و ساز برای روستاییان وجود ندارد و عملاً آن ها نمی توانند از تسهیلات ساخت مسکن روستایی بهره ببرند. اما در مناطق دیگر هنوز آنقدر هوا سرد نشده است که ساخت و ساز امکان پذیر نباشد. اگر ابلاغ آیین نامه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی به سرعت ابلاغ شود و در دستور کار قرار بگیرد، حداقل روستاییان در مناطق غیرسردسیر می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان تأکید کرد: در صورتی که ابلاغ آیین نامه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی به موقع انجام نشود و بانک ها نیز در اعطای تسهیلات تعلل داشته باشند، در عمل روستاییان از تسهیلات بهره مند نمی شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۱
    0 0
    سلام خواهشن این وام روستایی اردبیل کی واریز میکنن دیگه تو سرما نمیشه کار کرد بانک مسکن نمین اذیت میکنه همش میگن بوجه نداریم کسی هم جوابگو نیست