تحولات لبنان و فلسطین

در سال ۱۸۹۶، دکتر و داروساز پیشگام، «ساگن ایشیزوکا»، فلسفه ژاپنی به نام «شوکوئیکو» را ابداع کرد. این واژه از دو کلمه به معنای «خوردن» و «رشد» گرفته شده است. اما این فلسفه چگونه باعث شده ژاپن سالم ترین کودکان جهان را در اختیار داشته باشد؟

چگونه والدین ژاپنی سالم‌ترین کودکان جهان را تربیت می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، «شوکویکو»، والدین و مدارس را تشویق می کند تا به بچه ها بیاموزند که غذای آنها از کجا می آید و چگونه بر ذهن و بدن ما تأثیر می گذارد. این مفهوم بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ ژاپن بوده و دلیل بزرگی است که چرا این کشور خانه برخی از سالم ترین کودکان جهان است.

طبق گزارش یونیسف، در میان ۴۱ کشور توسعه یافته در اتحادیه اروپا و سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، ژاپن تنها کشوری است که کمتر از یک کودک از هر پنج کودک دارای اضافه وزن دارد.

اما سوال اینجاست که والدین ژاپنی چه کارهایی برای تربیت افرادی شاد و ماجراجو انجام می‌دهند:

۱.شوکویکو را خیلی زود اجرا می کنند

پزشکان ژاپنی اغلب مادران باردار را تشویق می کنند که به یک سبک غذایی متعادل به نام «ایچیجو-سانسای» پایبند باشند. این رژیم حول یک کاسه برنج و سوپ میسو، همراه با یک غذای پروتئینی، و دو نوع سبزیجات (مانند جلبک دریایی یا قارچ) برای ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر کافی قرار دارد.

وقتی بچه ها بزرگتر می شوند، شروع به یادگیری عادات غذایی سالم می کنند. در سال ۲۰۰۵، دولت، قانون به نام شوکویکو را برای ترویج آن تصویب کرد. برخی از پیش دبستانی ها از بچه ها می خواهند برای ناهار سبزیجات برداشت کنند، در حالی که در مدارس ابتدایی، آنها در مورد مزارع تولید سبزیجات، ماهی و سایر غذاها یاد می گیرند.

۲. آنها به آوردن خوراک از منزل اهمیت می‌دهند

بیش از ۹۵ درصد مدارس ابتدایی و دبیرستان ژاپن دارای سیستم ناهار مدارس هستند. وعده‌های غذایی توسط متخصصان تغذیه برنامه‌ریزی می‌شود و دانش‌آموزان در فرآیند سرو ناهار مشارکت فعال دارند.

در حالی که بسیاری از پیش دبستانی ها ناهار نیز ارائه می دهند، ناهار خانگی می تواند نقش مهمی در ترویج شوکیکو داشته باشد.

معلم های مهدکودک از دانش آموزانش می خواهد که در مورد چیزهایی که در جعبه های غذای یکدیگر (معروف به بنتو) است صحبت کنند. این کار وقت ناهار را لذت‌بخش می‌کند و بچه‌ها وقتی برخی چیزها را در جعبه‌های غذای دوستانشان پیدا می‌کنند، تشویق می‌شوند تا غذاهای جدید را امتحان کنند یا حتی نسبت به برخی غذاها ابراز بیزاری کنند.

انتخاب ناهار بنتو به جای فست فود، همچنین به کودکان این امکان را می دهد که وعده های غذایی ثابتی از سبزیجات و میوه های فصلی دریافت کرده، در حالی که از غذاهای پرچرب و افزودنی های غذایی اجتناب کنند. غذاها اغلب از مواد محلی و تازه تهیه می شوند، مانند ماهی کاد پخته شده با ذرت شیرین و بوک چوی، که با سوپ مینسترون و یک کارتن شیر سرو می شود.

۳. غذاهای غنی از مواد مغذی را به صورت دسته ای می پزند

شاید متوجه شده باشید که تهیه ترشی ساده خانگی و فریز کردن سایر سبزیجات و میوه های مغذی به صورت دسته ای، آشپزی روزمره را ساده می کند.

ترفندهای کوچک، مانند نگه داشتن مقداری از وعده های غذایی، تضمین می کند که می توان ناهارهای غنی از مواد مغذی را برای کودکان تهیه کرد، حتی زمانی که محصولات تازه در خانه کم هستند.

۴. به جای نوشابه سراغ آب یا چای می روند

بسیاری از والدین ژاپنی دسترسی کودکان خود را به آب میوه ها یا شِیک های شرکتی محدود نمی کنند اما بسیاری از آن ها از بدمزه بودن نوشابه ها به خاطر گاز آن در اولین امتحان آن در کودکانشان برای ادامه همین روند استقبال می کنند.

آن ها در برخی موارد چای جو را به کودکان معرفی می کنند که سرشار از مواد معدنی بدون کافئین است. این یک انتخاب محبوب در میان مردم ژاپن در تمام سنین است و جایگزینی عالی برای چای های شیرین و نوشیدنی های طعم دار فروشگاهی است. این به شما کمک می کند تا کالری دریافتی روزانه را نیز کاهش دهید. روش دیگری که والدین ژاپنی، شوکویکو را در خانه اجرا می کنند، تهیه اسموتی با میوه تازه و ماست به همراه کودکانشان است. آن ها با هم در مورد چگونگی رشد میوه و اینکه از کجا می آید صحبت می کنند. تجربیاتی از این دست، عادات غذایی سالم امروز این کودکان را به آینده‌اش منتقل می‌کند.

منبع: سی‌ان‌بی‌سی

مترجم: امیرمحمد سلطانپور

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.