الهه ضمیری-خبرنگار تحریریه جوان قدس: نتایج پژوهش ها نشان میدهند دو سال ابتدای ازدواج اهمیت بالایی در پیش بینی رابطه آینده دارند. در واقع اگر شما نتوانید یکی دوسال اول بعد از ازدواج را به خوبی مدیریت کنید، احتمال اینکه در سال های بعدی جدایی صورت بگیرد بیشتر است.
پژوهشی در سال ۲۰۰۹ توسط فردی به نام هاتسون انجام شد. در این پژوهش، پژوهشگر متوجه شد که در یک یا دو سال اول زندگی مشترک، کاهشی در حس عاشقی به وجو آمده و بروز عاطفه بین زوجین کم شده است و پاسخ آنها به نیاز های همدیگر کاهش پیدا کرده است و در نتیجه احتمال طلاق در این سالها افزایش پیدا کرده.
انتظار شما از ازدواج چیست؟
موضوعی که در دو سال اول زندگی مشترک دارای اهمیت بالایی است (انتظارات غیر واقع بینانه) است. نتایج تحقیقات نشان داده، افرادی که با انتظارات غیر واقع بینانه ازدواج میکنند، احتمال اینکه در سال های اول بعد از ازدواج، کیفیت رابطه شان کاهش چشمگیری داشته باشد، بسیار بالاست و احتمال جدایی این روابط در سال های بعد وجود دارد. این انتظارات غیر واقع بینانه چی هست؟ یکسری افراد با این باور ازدواج میکنند که: (من دیگه ازدواج کردم/ دیگه مامان و بابام به من گیر نمیدن/ خیلی خوشحال خواهم شد/ دنیا برای من گلستان میشه)، این افراد فقط به نیمه پر لیوان نگاه میکنند، این افراد انتطارات غیر واقع بینانه دارند. پس بهتر است با یک انتظار واقع بینانه وارد ازدواج شوید و به خودتان بگویید ازدواج هم یک مرحله از زندگی است که یکسری خوبی هایی دارد اما چالش های خودش هم دارد. من باید دانش و سواد خودم را در این رابطه بالا ببرم تا بهتر بتوانم با این چالش ها کنار بیایم. این انتظار واقع بینانه، برای ورود به ازدواج و زندگی مشترک خیلی بهتر است.
۱۰ رفتار مخرب و چالش زا در ابتدای زندگی مشترک
در ادامه به رفتار ها و اتفاقاتی اشاره میکنیم که اگر در ابتدای رابطه بروزکند، احتمال کاهش کیفیت رابطه و در ادامه جدایی را افزایش میدهد.
۱-اعتیاد به یک ماده مخدر: مثل الکل، تریاک یا هر ماده مخدر دیگری. یا حتی اعتیاد به یک فعالیت مثل قماربازی، بازی های کامپیوتری یا فیلم های نامناسب.
۲-سو استفاده فیزیکی در رابطه: یعنی فرد فحاشی میکند، کتک میزند، تهدید میکند، به لوازم آسیب میزند و از این دست رفتار های مخرب انجام میدهد.
۳-فرار از مشاجره: فردی که از مشاجره و جروبحث فرار میکند، احتمال اینکه کیفیت رابطه برایش بعد از سال اول ازدواج کاهش پیدا کند، زیاد است.
۴-ناتوانی در خوش گذرانی های مشترک: یعنی دو نفر نمیتوانند زمانی که با هم هستند، خوش بگذرانند و تجربه فان یا سرگرمی برای آنها وجو ندارد.
۵-فقدان احترام
۶-فقدان عشق و صمیمیت
۷-ازدواج در سنین زیر ۲۰ سال
۸-ازدواج به دلایل اشتباه: ازدواج هایی که ممکن از بر اساس دلایل سطحی مثل احساس تنهایی، مشکلات روانی، صرفا به خاطر بچه دار شدن، فشار خانواده ها و ... شکل میگیرند.
۹-وابستگی بیش از اندازه به والدین: افرادی که بیش از حد به والدینشان وابسته هستند سال های ابتدای زندگی مشترک برایشان دشوار میشود.
۱۰-مشکلات جنسی: که این مشکلات میتواند مربوط به یک نفر باشد، میتواند روانی یا جسمی باشد یا این مشکل جنسی میتواند در داینامیک رابطه رخ دهد.
به طور کلی، علت چالش های یک یا دوسال اول رابطه، نپذیرفتن اتمام دوران ماه عسل رابطه است. یعنی بعد از اینکه ازدواج میکنید، میبینید آن عشق آتشین اولیه فروکش میکند. بعضی از افراد با این مسئله کنار می آیند و بعضی ها نمیتوانند. این افراد، حالت افسردگی بهشان دست میدهد و خودشان را بابت اینکه چرا این دوران به پایان رسیده سرزنش میکنند، این رفتار ها رفتار های نادرستی است. رفتار درست این است که اتمام ماه عسل رابطه را طبیعی بدانیم و بگوییم خوب است که حالا، هورمون های من تنظیم شده، حالا دوپامین به مقدار زیاد در مغز من جریان پیدا نمیکند و با خیال راحت میتوانم به رابطه و زندگی فردی ام برسم، در عین حال یکسری تشریفات و عادت ها در رابطه مثل: هفته ای یکبار قرار عاشقانه داشتن و هر شب حداقل ۲۰ دقیقه با همدیگر صحبت کردن را رعایت میکنم تا علی رغم تمام شدن دوره ماه عسل، عشق در رابطه بماند.
۸ چالشی که باید درباره آنها صحبت کنید
در ادامه به ۸ چالش احتمالی اشاره میکنیم که بهتر است درباره این مسائل، در سال های ابتدایی صحبت کنید و به نتیجه مطلوب و جمع بندی برسید.
۱-مسائل مالی: درباره اینکه مسائل مالی چطور مدیریت خواهد شد با یکدیگر صحبت کنید و اگر با هم به توافق و نتیجه نرسیدید، از یک زوج درمانگر کمک بگیرید. فقط یادتان باشد در زمان صحبت درباره مسائل مالی، صداقت و همدلی دارای اهمیت بالایی است.
۲- انجام کار های منزل: اینکه چه کسی و چقدر و چطور قرار است این کار ها را انجام دهد یا اینکه از شرکت های نظافتی استفاد میکنید و سوال های دیگر.
۳-مرزگزاری با خانواده ها: صحبت درباره اهمیت نظرات خانواده ها و تاثیرگزاری این نظرات در رابطه و تصمیم گیری های شما.
۴-ایجاد زمان برای رابطه جنسی: یعنی اینکه ایجاد رابطه جنسی را، به خود به خودی شدنش نسپارید. بهتر است درباره این موضوع از قبل با هم برنامه ریزی کنید و همچنین با هم صحبت کنید.
۵- تفریح کردن: فعالیت و تفریح کردن با همدیگر خیلی مهم است. شما باید در زمان ازدواج مانند دو رفیق باشید و این رفیق بودن مستلزم این است که با همدیگر خوش بگذرانید. پس درباره تفریحات مورد علاقه تان با هم صحبت کنید.
۶- فهمیدن تفاوت ها و پذیرش آن: با هم مکالمه ای ایجاد کنید که فکر میکنید اصلی ترین تفاوت های شما چیست و تا جایی که میتوانید آنها را بپذیرید.
۷- ظرفیت مشاجره کردن در خودتان ایجاد کنید: اختلاف نظر در ازدواج کاملا طبیعی است. بنابراین شما و همسرتان باید ظرفیت اینکه درباره مسائلی که با همدیگر توافق ندارید را ایجاد کنید و در این رابطه با هم صحبت کنید.
۸- بیان نیاز ها و خواسته ها به طور شفاف و مستقیم: یعنی انتظار نداشته باشید که همسرتان خودش حدس بزند که نیاز و خواسته شما چیست، شما باید آنها را به صورت شفاف و مستقیم بیان کنید.
نظر شما